עדכון וכמה שאלות

עדכון וכמה שאלות

יום טוב לכולם ! אז ככה. אתמול הייתה לנו שיחה על כוס קפה ( בלי ילדים ). בעלי הסכים להתחיל בטיפול זוגי , ולקח על עצמו מסימה למצוא מטפל מקצועי. היום בעלע התקשר עליי ואמר שהוא מצא מטפל זוגי שעובד במרכז למניעת אלימות במשפחה ( שם המרכז קצת מלחיץ). הוא קבע תור למחר בבוקר ( בעלי עובד בערבים ). זה היה עדכון. עכשיו השאלות. מה זה בעצם טיפול זוגי ? ברור שמחר אני ידעה הרבה יותר מהיום, אבל הייתי רוצה לשמוע לפני. האם טיפול זוגי הוא זוגי,או שאובדים עם כל בן זוג בנפרד ? האם צריך ורצוי לעלות מול מטפל בעיית פוריות של בעלי ועובדה שתינוקת שלנו מתרומת זרע. ? ( אם כן, אז אם יש סודיות שמטפל חייב לשמור?) כי המחשבה שמישהו ידע שתינוקת "לא שלו" פשוט מכניסה את בעלי לפאניקה. כל התגובות וטיפים יתקבלו בתודה

טיפול זוגי

הטיפול באופן כללי כולל פגישות משותפות ובחלקן גם יכולות להיות פגישות אישיות עם כל אחד מבני הזוג בנפרד. הנושאים שעולים בפגישות הם נושאים שמעלים שני בני הזוג, באופן עקרוני כל נושא שבעולם הוא לגיטימי להעלות, גם בעיות פוריות , אבל אם יש נושא שהוא מאד רגיש כמו עניין הפוריות של בעלך אני חושבת שכדאי להכין את בן הזוג שמתכוונים להעלות את הנושא, או לתת לו להעלות את הנושא, כמו כן אם יש נושא שמרגישים שאי אפשר להעלות אותו בפני בני הזוג מעלים אותו בפגישה האישית. מטפל זוגי מוסמך מחוייב בסודיות, מלבד התיעצות עם קולגות בנושא, והדרכה. הטיפול הזוגי מטפל בכל אחד מבני הזוג כשהדגש הוא על היחסים ביניהם על ה"ישות" שנקראת זוגיות. בהצלחה מעודד שבעלך לקח על עצמו את המשימה ברצינות..

מאוד צורם לי

שאת מציינת שחשוב לבעלך שאיש לא ידע שהתינוקת מתרומת זרע, ובמקביל את מפרסמת באינטרנט את הפרטים של המשפחה כולל שמות, תאריכי לידה ותמונות. לא ירחק היום (ואולי הוא כבר עבר) שמישהו ממכריכם יזהה את הפרטים האישיים והתמונות ויקשר אותן לבעלך ומכאן לכך שמישהו יבוא אליו בעבודה ויספר לו שאישתו סיפרה לו שהילדה מתרומת זרע... הדרך קצרה.

לא עשיתי משהו אחרי הגב של בעלי

אני סיפרתי לו מה כתבתי, הוא מכיר כינוי שלי, ואין לו בעצמו שום בעיה לעקוב אחרי מה שאני כותבת. וחוץ מי זה, אנשים בסביבה לא עוורים ולא טיפשים. אולי עדיף שידעו שבת שלנו מתרומת הזרע ולא מהזיון בזמן בגידה? כי מבטים יש, לפעמים יש גם שאלות.

עדיף לא לחשוף פרטים אמיתיים באינטרנט

לא תאריך לידה... כלום... אני נתקלתי פעם באדם שאמרתי לו ת'תאריך לידה שלי ושדיברנו במסן הוא פתאום שלח לי תמונה של הבית שלי... הוא גילה איפה אני גרה.. איך קוראים לאחי לאמא לאחות לאבא... הוא גילה הכל... בסוף מסתבר שהייתה לו ת'תוכנה של הביטוח הלאומי... לכן אני אומרת... תשמרו פרטים אישיים אצלכם! שלא כל אחד מהאינטרנט יוכל להגיע אליכם.. זה אני אומרת לכם ולכולם פה... יש כל מיני טיפוסים בעולם.. והאינטרנט זה המקום שיש לו גישה לכולם בעולם הזה... לכן... צריך לחשוב פעמיים...

ועוד משהו.

עדיף גם שיספרו לא שאני פירסמתי שילדה מתרומת זרע מאשר ישאלו אותו בחיוך מגעיל " אתה בטוח שתינוקת שלך?"

../images/Emo45.gif

לא הבנתי מה בדיוק מפריע לי, עד שאמרת את זה! גם אני חושבת שיש משהו מאוד מאוד תוקפני <שלא לאמר אלים> בחשיפה המלאה שלך, דובה חבובה, כולל השם, המיקום והתמונה האישית, מלווה בחשיפת פרטים כל כך אישיים, אינטימיים ומביכים <על גבול המסרסים> שלו. לא קונה את ההסבר "לפרסם" את בעייתו כבל עם ועדה כהיענות "לשאלות פוטנציאליות של הסביבה". מה שאת עושה זו פגיעה חמורה בפרטיותו של בן זוגך! זה כאילו להגיד - תראו, הוא "הבעיה" אצלנו. לעומתו, אני סופר בסדר, לא בגללי זה לא מצליח... אולי, באופן לא מודע אפילו, ככה את "גומלת" לו על כל הפגיעות שהסב לך בהתנהגותו? על כל ההליך הכל כך לא פשוט של הפרייה חוץ גופית על מנת ללדת "ילד משותף"? אולי, בלי שאת נותנת על זה את הדין, נוצרה אצלך דחייה סמויה אליו על גבול הטינה על שהוא "סטרילי", יעני "פחות גבר"? כדאי שתבדקי את עצמך בטיפול, כשתגיעו לשם... ורצוי שתסבי את פרטיך. מגיעה לו הזכות הבסיסית והאלמנטרית לפרטיות כאדם. אל לך לשלול אותה ממנו בכזאת בוטות

למעלה