עדכון היכל השמות

עדכון היכל השמות

קיבלתי פנייה ממישהו מחו"ל ששפך את ליבו לפניי, בתור ישראלי, על כך שלפני שנה מסר את פרטי כל משפחתו ועדיין הם לא מופיעים באתר. הוא כותב שתוך שניות קיבל הודעת אישור ומכאן אני מבין שהוא מסר את זה באינטרנט. מישהו יודע מה מצב העדכון שם? האם כל הדפים שלפני עליית האתר לרשת מעודכנים? כמה זמן לוקח לדפים חדשים לעלות והאם יש הבדל בין דפים שנמסרו אלקטרונית לדפים שנמסרו בכתב? אני מתאר לעצמי שגם דפים שנמסרו אלקטרונית נבדקים ולא עולים אוטומטית, כדי למנוע ניצול לרעה על ידי גורמים אנטישמים. למרות זאת, נראה לי ששנה זה קצת יותר מדי -הרי לא צריך כאן להקליד, לפענח כתב וכו'. אותו אדם, ניצול שואה בעצמו, מרגיש שהדפים לא פורסמו מכיוון שמדובר ביהודי הונגריה. ברור לי שלא זו הסיבה והייתי רוצה להרגיע את חששותיו. חוץ מזה, זה גם מעניין לדעת באופן אישי, כדי לדעת למה לצפות בחיפוש ומה עוד יכול להתעדכן ושווה לחפשו שוב מעת לעת. ====================================== חוקר משפחות יונש (JONAS,JONASZ), ביליצר (BILLITZER, BILITZER), רוזנבאום (ROSENBAUM) - מישקולץ, גודולו, פורו, אנץ', סיקסו,אגר (הונגריה), הונסדורף (סלובקיה), אוסטריה, ניקארגווה. הרצל (HERZL), וויינר (WEINER) - הונגריה (בעיקר דונהפולדבאר ויאסברני), יוגוסלביה גרוסווירט (GROSZWIRTH), קליין (KLEIN), שרייבר (SCHREIBER), רוט (ROTH), פרנקל (FRANKEL) - פרשוב, ליפאני, קושיצה, ברטיסלבה, בארדיוב (סלובקיה), מישקולץ, ניירגיהאזה (הונגריה) KORITZ,SCHWEITZER,ROSINGER - סיקסו, מישקולץ (הונגריה), ארגנטינה, ניטרה (סלובקיה)

עמי60

New member
אם כוונתך להיכל השמות ביד ושם

אז דפים שאני שלחתי דרך האינטרנט הוספו לאחר כמה חודשים לשביעות רצוני .

עב

New member
תשובות לא מוסמכות

1. ליד ושם אין דבר וחצי דבר נגד יהדות הונגריה, למרות שאין זה סוד שזו הרגשתם של חלק מחברי הקהילה. 2. יש דפים שעולים מיד ויש כאלה שלוקח שנים כדי להעלותם. הדפים לא הולכים לאיבוד. שלחתי שני דפים ביחד, אחד עלה תוך מספר שבועות והשני עדיין לא. 3. גורל דומה פקד דפים שהורי שלחו - הדפים של אמי נקלטו מיד ואילו של אבי אחרי 3 שנים. אבי חשב שהדפים אבדו ושלח שוב. בסוף התברר כי הדפים הראשונים לא אבדו וכך נוצר דיווח כפול. לא הוגעתי את מוחי בסיבה לאיחורים, אני חלשה בביורוקרטיה של מוסדות גדולים. כיון שאני הונגריה מכל הכיוונים ומדורי דורות אני מקווה שיש בדברים האלה משום הרגעת המכר שלך.

deebeebee

New member
ד"א סבי וסבתי נולדו בפולין

וגם את הדפים שלהם לקח זמן רב להכניס למאגר.

mahaian

New member
התקשרתי לפני כחודש ליד ושם ובקשתי

לדעת מתי יועלו דפי העד ששלחתי לרשת. הם הבטיחו לי שתוך שבוע יועלו השמות שנתתי להם לפני למעלה מחצי שנה. בינתיים עבר כבר חודש והשמות של בני המשפחה לא מופיעים עדיין...

שרי סילבר

Active member
דף העד שאני מסרתי לפני למעלה מ-3 שנים (!!!) לא מופיע באתר. האמת שעם עליית האתר הם הודו שלא הכל עלה, ואני מניחה שגם העלאת הדפים החדשים יותר אורכת זמן, כי הם עסוקים בבדיקת-המערכת ובשיפורים.

bilen

New member
העדכון לא אחיד גם אצלי, למרות

שקיבלתי אישורים על עדכון כבר מזמן. אם האיש חש כך, הוא לא יקבל את כל התשובות שנכתבו כאן. אם יש לך את פרטיו של האיש ושל הדפים שמילא, ומכיוון שמדובר בניצול עצמו, הייתי מציעה לך לכתוב מכתב/מייל אישי למנהל תחום המידע (ארנון בטח זוכר את שמו כי הרצה ביום עיון לפני שנה). תסביר את מה שהסברת כאן ואני בטוחה שיימצא פתרון לפתור את העניין.

אני לא יודע אם זה מרגיע, אבל ארכיון

לוחמי הגיטאות לא מתפקד יותר טוב! הם מדברים מזה הרבה מאוד זמן על שיפור עם התכנת תוכנה חדשה.... לפני חודשים שלחתי עדכון לתמונה, צ'יק צ'ק תוך שבועות ענו שזה התקבל והם יטפלו. זה סוף הטיפול והספור.

talia olav

New member
ולמען האיזון - חצי הכוס המלאה -

השבו פניתי בדוא"ל הן ליד ושם והן ללוחמי הגטאות, ותוך פחות מ-24 שעות התקשרו אלי טלפונית נציגי כל אחד מהם. למרבה הצער לא נמצא מבוקשי...

רותיש

New member
ממני בקשו בפירוש דואר רשום!

לא דפי עד אלא מסמכים אחרים, אבל ההתכתבות עם יד ושם נערכה ל-ב-ק-ש-ת-ם בדואר רשום ובמעטפה מיוחדת שקיבלתי מהם. אין לי מושג מה זה אומר לגבי התוכנה כי לא ניסיתי.

שאלתי ב"יד ושם" והנה מה שענו לי

(הדברים הללו אינם שלי, אלא מובאים מפי מי שקשור לפרוייקט ב"יד ושם". כדי להביא אותם באופן ישיר וברור לכאן, ללא צורך בתשובה "רשמית" שתעבור את המסננת הבירוקרטית של המוסד המכובד איני מציין את שמו, והדבר נעשה באישורו ולבקשתו). 1. בדרך כלל לוקח לנו כמה חודשים לטפל בדף עד שמגיע אלינו. הבעיה היא שהמאגר באינטרנט מתעדכן רק פעם בשלושה-ארבעה חודשים, אז אם דף העד עודכן במערכת כמה ימים אחרי שעלה עדכון, לוקח עוד כמה חודשים עד שרואים את זה באינטרנט. ככלל: ששה-שבעה חודשים זה זמן סביר בין הרגע ששולחים דף עד שיופיע באינטרנט (למרות שבמקרים רבים זה לוקח פחות זמן
). 2. יש מקרים בודדים מהעבר שדפים חסרים במערכת בגלל סיבות טכניות. לרוב מדובר בדפים משנת 1999. אנו עוסקים בפתרון הבעיה, ורוב הדפים מ - 1999 שהיו חסרים, הוכנסו לאחרונה. 3. דף שכל השמות והמקומות בו קריאים, וכולם נמצאים בטבלאות שלנו, נקלט מהר יותר מדף שבו אנו נתקלים במשהו לא קריא או במקום או שם שאיננו בטבלאות שלנו. לפעמים אדם שולח 4 דפים, 3 נקלטים כמעט מיד במערכת, אבל הרביעי "נתקע" אצלנו היות שמקום המגורים הרשום בדף לא קיים אצלנו, והדף צריך לעבור למומחה שיבדוק אם מדובר בטעות דפוס או במקום שאנו לא הכרנו עד כה. 4. בזמן עדכון מערכת, חלק מהשרתים ממשיכים, לתקופת מה, להשתמש בגירסה הישנה, עד שאנו בטוחים שהגירסה החדשה תקינה. ז"א שבשבועות שאחרי עדכון, יתכן מצב שפעם תכנסו למאגר ותמצאו דף מסוים, ומעט אחר כך לא תמצאו אותו. 5. שימו לב שדפים פיסיים שנשלחים, שהם רק מוסיפים מידע מועט על דף קיים, מצורפים בתור מולטימדיה נוספת לדף העד הקיים על הנספה. האינפורמציה בדפים אלו לא מוקלדת בשלב זה, לכן, למרות שתוכלו לראות אותם במערכת בתור מולטימדיה, לא תוכלו למצוא אותו בחיפוש דרך שם המצהיר. 6. אם אתם לא רואים דף ששלחתם לאחר 8-9 חודשים, אנא, צרו אתנו קשר, עדיף דרך הדוא"ל, ואנו נבדוק את הנושא. 7. כמובן שהסיבות העיקרית לכל הבעיות שרשומות לעיל הן מגבלות כח אדם ותקציב.

ענתר

New member
בדקתי- ואכן הדפים שהוכנסו על

ידי קרוב משפחה שלי משנת 99, והם עדיין לא עודכנו ביד ושם כשהיו כל החגיגיות לפתיחת המוזאון אמי מצאה אותם בעזרת עובדות הארכיון העדיבה ביותר, והם אצלי במחשב אצלהם במערכת עדיין לא.

דוגמא לצירוף דף עד נוסף כפריט

מולטימדיה מצורף ולא כאובייקט שניתן לחפשו במאגר: מתחת לתמונת דף העד אודות Cezar Schmidling (לא הצלחתי לקשר ישירות לשם, חפשו השם הנ"ל ותמצאוהו) ישנו לחצן "הבא". לחיצה עליו מציגה דף עד נוסף על אותו אדם, שאינו מאונדקס (עדיין) במאגר. לעתים, לחיצה על "הבא" תציג תמונה (כמו, למשל, בדף אודות רנה אלברסהיים) או פריט מולטימדיה אחר. ארנון

למעלה