עדכון בוקר

נָדָב

New member
אני חושב שהכוונה היא ששינויים קטנים

יותר ישפיעו הרבה יותר כשמדובר במערכת אי-יציבה, מאשר במערכת יציבה.

beborn2

New member
אוקי

מכיוון שאתם נותנים דוגאמות משנים קומות בשרשור הזה, מה שבסה"כ באתי לאמר, מתוך נסיון של שנים קודמות, הוא שאם עד אמצע דצמבר, לפחות, יהיה יבש, אז צריכים בינואר וגם בפברואר מערכות חזקות, כדי שהחורף יהיה ממוצע ואולי יותר מכך. מה שמשותף לכל השנים שהיו גשומות מעל הממוצע הוא שבכולן 3 חודשי החורף העיקריים היו גשומים עם תקופות יובש לא ארוכות במיוחד. תקנו אותי אם אני טועה, ותביאו דוגמאות לשנים גשומות מעל הממוצע, שבהם, היה גשום במיוחד כאשר אחד מ-3 חודשי החורף העיקריים היו יבשים במיוחד! כמובן שגם במרץ ואפילו בתחילת אפריל יכול להיות משהו עסיסי, אבל הסיכויים לכך הם קטנים, וראו עובדות מהשנתים האחרונות. ושיהיה ברור, הכל יכול להשתנות בעדכונים הבאים, אז אני מקוה שתקופת היובש הזאת תימשך לא יותר עד תחילת דצמבר ואז יגיעו מערכות טובות.

הנה שנה שבה אף אחד מ-3 חודשי החורף

לא היה מי יטדע מה ובכל זאת היא היתה אחל'ה שנה. סרגל הצבעים זהה לזה שמופיע במפת דצמבר 1993

בועז ד

New member
האמת די מזעזע...../images/Emo5.gif

למתן שלום: היום אני בין הייתר מתאמץ לעלות את הפורמט החדש של האתר שלי שצפוי לעלות בשבועיים-שלושה הקרובים. כמו גם תחזיות שנתיות/חודשיות מפורטות יותר. נובמבר הסתיים עם חיסרון ממשי (לעומת הצפי שלי) ולפחות תחילת-אמצע דצמבר ניראה מזעזע לחלוטין. בתחילת דצמבר(סופ"ש הבא) אבדוק שוב (כרגיל) את הצפי העונתי לעומת מה שהיה עד כה. דעתי שהחורף המתמהמה יגיע בסופו של דבר בגדול,יתכן וההפוגה בתחילת העונה תטיב עם ינואר שהצפי שלי מלכתחילה היה שיהיה חלש משהו כל מקרה פברואר-מרץ גשומים מאוד..
כל מקרה מומלץ לראות לטווח קצר של כשבוע ולא מעבר לכך,בנתיים עדיין נובמבר. בועז

תוכון1

New member
03\2002 היא דוגמא לשנה שכזו

קיבלנו נובמבר יבש מאד עם עצירת גשמים ממושכת, עצירת גשמים ממושכת הייתה גם באמצע ינואר. גם תחילת דצמבר 2002 לא הייתה משביעת רצון ועד ה-9 לחודש לא ראינו טיפה. ובכל זאת השנה הסתכמה כגשומה מהרגיל וסוערת במיוחד. אני לא אומר שגורל השנה הזו הוא כגורל עונת 2003 האגדית, אבל בהחלט המצב לא עד כדי כך גרוע שצריך כבר להספיד לגמרי את החורף הזה.

בועז ד

New member
להספיד ממש לא..דרך אגב../images/Emo41.gif

לתוכון ערב טוב לדעתי החורף ניזכה למספר אירועים קיצוניים.מזג האוויר בעולם מקצין והולך והדבר לא יפסח על אזורינו. בקיץ חם יותר..בעונת הגשמים האירועים "דרמטיים" קצת יותר מבצורת בספרד שלא ראו במשך 50-60 שנה..כאשר השבירה הייתה ע"י הוריקן.. מזג אוויר לוהט באירופה בקייצים האחרונים ותראו את הסופה האמתנית שמשתלטת על אירופ בעשרה הימים הקרובים.. תוסיף לזה שיא בסופות טרופיות השנה ותקבל שכמעט בכל נקודה בעולם מתחילים להרגיש הקצנה מסויימת במזג האוויר. החורף הזה אנו צפויים לאירועים קיצוניים ולכן אני לא מתפלא על אירוע יובש ארוך כזה כמו שעומד לפנינו. בועז

adi cb14

New member
בועז הקיצוניות לא חייבת לבוא ע"י

ביטוי באירוע קור/גשם רציני זה יכול גם לבוא בבצורת שעוד לא חווינו... ואיך זה שעם כל הקיצוניות בשנים האחרונות האירוע הכי קר היה לפני 50 שנה?

למעלה