עדכון אחרי ניתוח...

luli74

New member
עדכון אחרי ניתוח...

זהו, אני בבית. היה קשה, אבל אני מהשורדות... אז יש לי אנדומטריוזיס...ולא סתם אלא דרגה 4. הוציאו לי ציסטה בגודל 8 ס"מ, ניקו מוקדים, הזיזו את השחלות, החזירו למקום את הרחם והשלפוחית ועוד כל מיני איברים שלא היו במקום, בקיצור- ניקוי אורוות כללי שנמשך 4 שעות. הקטטר זה אכן משחק ילדים... הייתי מאושפזת יומיים- כי עקב הקאות מרובות התייבשתי..חייבת לעשות בעיות. עכשו אני בבית המקסים שלי, אחרי מקלחת טובה (פחדתי נורא..) בקושי זזה- אבל מנסה להסתובב קצת בבית כי סוריאנו אמר שצריך. קצת כאבי כתפיים- שכמות (למרות שאני יושבת מהרגע שיצאתי מחדר יתוח כהמלצתכן...), אבל מה שמטריד מאוד (לא, לא הבטן שנפוחה כמו בלון וגם לא הסימנים הכחולים על הבטן והזרועות) הם כאבי הבטן, עמוק בפנים. אני יודעת שזה טבעי- כי חתכו, צרבו ומי יודע מה עוד, אבל זה כואב. אני לא מסוגלת להתיישר בכלל. עוד דבר...עצירות. מה עושים? לא אכלתי מיום שני בבוקר- וכמובן שאי מה להוציא אבל אני ממש פוחדת לאכול. זהו, מבטיחה לחזור בהמשך (גם ככה לקח לי המון זמן לשבט כמה שורות).

נעמי 17

New member
את חייבת לאכול

מזונות רכים: יוגורט, לבן, עגבניה מרוסקת, ירקות מבושלים רכים חלק מהעצירות זה מההתיבשות. ואסור לך משכחי כאבים בלי לאכול. אז מותק יאללה לעבודה.. גם להסתובב וגם לאכול. כל יום זה יכאב קצת פחות. מבטיחה.

ברוכה הבאה והחלמה מהירה

להסתובב זה מצויין מפעיל מערכות מעולה...במיוחד מעיים.... לגבי העצירות - אל תפחדי לאכול ...תתחילי במזונות רכים ותמשיכי הלאה....עד לסטקיים.... השאלה היא האם יש גזים? אם יש גזים אז המערכת בסדר רק תכניסי משהו כדי שיהיה מה להוציא. הכאבים עמוק בפנים יעברו ...ותיישרי את הבטן לאט לאט תוך כדי ישיבה-שכיבה.. בהצלחה והחלמה.

galim29

New member
יופי שעברת את זה כבר../images/Emo24.gif

הכאבים שם כי חפרו לך בבטן מותק. ברור שיש כאבים. ואת יכולה בהחלט לקחת משככים. את תראי שעם הזמן זה בכלל לא באותה רמת כאבים שכשהאנדו התקיף בכוח. תאכלי מאכלים רכים. ולאט לאט. לוקח זמן. אל תכבידי על הבטן. עדיף בלי מוצרי חלב בכלל, גם אחר כך. לא טוב לנו בנות האנדו. חוץ מעזים, כבשים ויוגורט ביו... בלי מטוגנים, ירקות ופירות מנפח את הבטן אז גם לא בכמויות. יותר מרקים, פירה.. דברים שקלים לבטן. תנוחי בשבוע הראשון כמו שצריך. אחר כך תצאי לך בקלילות לכוס קפה, גם לא להתחיל מרתון... את הצלקות תעזבי בשקט, לשטוף עם מים וסבון וזהו. לא להילחץ שאדומות ובולטות. יעבור עם הזמן. יש משחות.

ליאל ד

New member
איזה יופי שאת אחרי!

קודם כל מאחלת לך החלמה מהירה!!! לגבי עצירות - את חייבת לאכול מרקים ודייסות ולשתות המון. תישתדלי לא לקחת משככי כאבים על בטן ריקה - זה רק יוסיף לך כאבים במערכת העיכול (מניסיון).. וזהו - תנוחי ותרגישי טוב!!!

רפואה שלמה../images/Emo20.gif

אז בטח שתאכלי משהו, גם לי זה הרגיש מוזר לאכול, ולכן רק אכלתי מרק, פירה ופרוסה עם גבינה.. אבל לשתות, בעיקר לשתות והרבה.... זה מה שאני עשיתי וזה מה שעזר לי יומיים לאחר הניתוח, אמנם לא מה שחשבתי, אבל לפחות ראיתי שהיתה פעילות קטנה במעי וזה גרם לי לשמחה. ועם כל יום שעבר אכלתי יותר ויותר... אני אוטוטו שבועיים מהניתוח ואוכלת כרגיל. אמנם אצלי הניתוח ארך חצי משלך, אבל מאחלת לך שתרגישי במהרה טוב (כמוני
) אני כרגע מרגישה טוב. הכאבים חלפו, יש אצלי רק מעט ורק לפעמים כאבים בצדדים (מפשעות) אבל יכול להיות שזה גם קשור למחזור שאצלי אמור להגיע.

זואילי

New member
החלמה מהירה ../images/Emo140.gif

יופי שאת אחרי... קיבלת תשובות מצויינות. להמשיך ללכת הרבה ולא לפחד גם להשתעל ולצחוק. זה מאוד עוזר.

lee E

New member
החלמה מהיירה!

טוב שאת אחרי. לגבי העצירות. את יכולה להשרות כמה שזיפים בכוס מים, לכמה שעות..ולשתות את המים. לא הייתי ממליצה לאכול את השזיפים כי אולי זה יהיה אגרסיבי מדי. מה שעוד יכול לעזור לפעילו מעיים זה דבש. על פרוסת לחם..או בכל דרך שתעדיפי..אבל טבעי ולא להכניס לכוס תה רותח כי המים הרותחים הורסים את הרכיבים הרצויים של הדבש. תרגישי טוב.

הי ברוכה השבה ../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

איזה יופי שאת כבר בבית. כמו שאמרו לך כל הבנות פה , את חייבת לאכול וחייבת יציאה. אני נהניתי עם פירה וקצת גבינה בהתחלה. אל תדאגי, התיאבון יחזור והיציאות יבואו, אל תפחדי. לי כאב נורא במקום מסויים בגוף וזה עבר אחרי מס' חודשים. הגוף מחלים. תתייחסי אליו יפה תאכלי ותנוחי.

maytalita

New member
לולי

חשבתי עלייך, שמחה לשמוע שהניתוח עבר בהצלחה. לא יכולה לתת עצות טובות, כי עדיין לא עברתי את הניתוח, אבל אני בטוחה מהיכרותי האינטרנטית עם חברות הפורום, שקיבלת עצות מצוינות! אז רק אאחל שתרגישי טוב ושהכאבים יחלפו במהרה!

למעלה