עדכון - אחרי זמן רב ...

• פותח הנושא otn
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

otn

New member
עדכון - אחרי זמן רב ...

עדכון - אחרי זמן רב ...
שלום לכולם, זמן רב לא כתבתי, אם כי מדי פעם קראתי והתעדכנתי. רציתי לעדכן, למי שאינו זוכר, בני לא התחבר לילדי כיתתו, לי הנושא החברתי היה חשוב מאוד אך ללא הועיל. הוא השתדל, הלך למסיבות ומפגשים אך נמנע מקשר אחה"צ עם חברים מהכיתה. לקראת סוף השנה שעברה, נוצרה קבוצה מגובשת מאוד של ילדים מיום ההעשרה. כעת, כיתה ח', הוא ממש מחובר אליהם והם אליו וסוף סוף אני רואה את מה שכ"כ ציפיתי לו - חברים אמיתיים בגובה העיניים שמדברים בשפה שלו וילד שפשוט נהנה מחברים (כאמור הוא לא זכה לזה בכיתות ביה"ס הנמוכות). במקביל, כנראה הגיל עושה את שלו, הוא למד לעמוד על זכויותיו ולהתעקש מתי שמגיע לו. הוא עדיין סופר מנומס ומחונך אך למד לשלב זאת באסרטיביות. כעת, הוא מסיים כיתה ח' (ללא חטיבת ביניים) וצריך להחליט לאיזה תיכון ללכת. כיתת מחננים או לא ? קרוב, ללא נסיעות או להתחייב לנסיעות כל יום. הבעיה שלי עם הבחירה היא שאין דירוג לרמת התיכון, יכול להיות שהאתר יפה והמסלול נשמע נפלא אך זה אינו תואם את הרמה לה בני מצפה. בקיצור - דילמה. לסיכום, יש רגעים של משבר והיו לי לא מעט כאלה, אך האופטימיות והאמונה משתלמת.

לאן ילכו חבריו מיום ההעשרה?

עדכון - אחרי זמן רב ...
שלום לכולם, זמן רב לא כתבתי, אם כי מדי פעם קראתי והתעדכנתי. רציתי לעדכן, למי שאינו זוכר, בני לא התחבר לילדי כיתתו, לי הנושא החברתי היה חשוב מאוד אך ללא הועיל. הוא השתדל, הלך למסיבות ומפגשים אך נמנע מקשר אחה"צ עם חברים מהכיתה. לקראת סוף השנה שעברה, נוצרה קבוצה מגובשת מאוד של ילדים מיום ההעשרה. כעת, כיתה ח', הוא ממש מחובר אליהם והם אליו וסוף סוף אני רואה את מה שכ"כ ציפיתי לו - חברים אמיתיים בגובה העיניים שמדברים בשפה שלו וילד שפשוט נהנה מחברים (כאמור הוא לא זכה לזה בכיתות ביה"ס הנמוכות). במקביל, כנראה הגיל עושה את שלו, הוא למד לעמוד על זכויותיו ולהתעקש מתי שמגיע לו. הוא עדיין סופר מנומס ומחונך אך למד לשלב זאת באסרטיביות. כעת, הוא מסיים כיתה ח' (ללא חטיבת ביניים) וצריך להחליט לאיזה תיכון ללכת. כיתת מחננים או לא ? קרוב, ללא נסיעות או להתחייב לנסיעות כל יום. הבעיה שלי עם הבחירה היא שאין דירוג לרמת התיכון, יכול להיות שהאתר יפה והמסלול נשמע נפלא אך זה אינו תואם את הרמה לה בני מצפה. בקיצור - דילמה. לסיכום, יש רגעים של משבר והיו לי לא מעט כאלה, אך האופטימיות והאמונה משתלמת.
אם רבים מהם ילכו לכיתת מחוננים אז כדאי שילך איתם. תהיה לו גם את האופציה ללמוד בפרוייקט של האו"פ בכפר הירוק (יום אחד בשבוע לומדים קורס באוניברסיטה הפתוחה בקמפוס הכבר הירוק במקום בי"ס).

otn

New member
לצערי, אף אחד מחבריו ביום ההעשרה

אם רבים מהם ילכו לכיתת מחוננים אז כדאי שילך איתם. תהיה לו גם את האופציה ללמוד בפרוייקט של האו"פ בכפר הירוק (יום אחד בשבוע לומדים קורס באוניברסיטה הפתוחה בקמפוס הכבר הירוק במקום בי"ס).
לא הולך לכיתת מחוננים. הם "מתפזרים" בין מספר בתי ספר. כיתת מחוננים באיזורנו (בערך) יש בעירוני ד' שם בני היה ביום נסיון ונהנה ויש באהל שם בר"ג. על שתי הכיתות שמעתי דברים טובים. השאלה היא כמה שה תחרותי וכמה אפשרי לשלב עם זה בר אילן (השנה הוא בשכבת ט' בבר אילן) ועוד התלבטות היא כמה הלם יהיה לו להתחיל ללמוד פתאום. בבית ספרו הוא סטודנט חופשי, בא בעיקר למבחנים, המורות מאוהבות בו: חכם, צנוע ומנומס זה מתכון בטוח לאהבת המורות. יש גם כיתות רגילות בתיכונים שיש בהן תחום לימוד מעניין כמו ביו-טכנולוגיה אך קשה מאוד לדעת מה רמת ביה"ס והלומדים בו.

לא חושבת שזה יהיה הלם קשה מדי

לא הולך לכיתת מחוננים. הם "מתפזרים" בין מספר בתי ספר. כיתת מחוננים באיזורנו (בערך) יש בעירוני ד' שם בני היה ביום נסיון ונהנה ויש באהל שם בר"ג. על שתי הכיתות שמעתי דברים טובים. השאלה היא כמה שה תחרותי וכמה אפשרי לשלב עם זה בר אילן (השנה הוא בשכבת ט' בבר אילן) ועוד התלבטות היא כמה הלם יהיה לו להתחיל ללמוד פתאום. בבית ספרו הוא סטודנט חופשי, בא בעיקר למבחנים, המורות מאוהבות בו: חכם, צנוע ומנומס זה מתכון בטוח לאהבת המורות. יש גם כיתות רגילות בתיכונים שיש בהן תחום לימוד מעניין כמו ביו-טכנולוגיה אך קשה מאוד לדעת מה רמת ביה"ס והלומדים בו.
ולא רואה סיבה למה לא ניתן יהיה לשלב עם הפרוייקט של ב"א (אם כי, אם הוא מתחיל ללמוד באו"פ ורואה שהוא מעוניין להמשיך אז די אפשר לוותר על הפרוייקט של ב"א, אלא אם חשוב לו להמשיך למסלול אקדמי דווקא בפרוייקט הזה). חוצמזה, מתישהו הוא יצטרך להתחיל ללמוד ועדיף שזה יהיה עכשיו ולא בסמסטר א' של שנה א' באוניברסיטה. הנה קצת על עירוני ד'. איך זה שאף אחד מבין חבריו מיום ההעשרה לא הולך לכיתת מחוננים?

otn

New member
רוב הבנות רוצות ללכת לתלמה ילין

ולא רואה סיבה למה לא ניתן יהיה לשלב עם הפרוייקט של ב"א (אם כי, אם הוא מתחיל ללמוד באו"פ ורואה שהוא מעוניין להמשיך אז די אפשר לוותר על הפרוייקט של ב"א, אלא אם חשוב לו להמשיך למסלול אקדמי דווקא בפרוייקט הזה). חוצמזה, מתישהו הוא יצטרך להתחיל ללמוד ועדיף שזה יהיה עכשיו ולא בסמסטר א' של שנה א' באוניברסיטה. הנה קצת על עירוני ד'. איך זה שאף אחד מבין חבריו מיום ההעשרה לא הולך לכיתת מחוננים?
והשאר אינם מוכנים לוותר על הקרבה לביתם. גם בעיני זה פרמטר חשוב. לפחות עד גיל 17 אני אצטרך להסיע כיום מאוד נח לי, הוא גדול ואחראי, יוצא לבלות וגם אם צריך להקפיץ זה 5 דקות. אם אתה לומד בת"א מן הסתם רוב חבריך משם. ד"א בב"א הוא למד ללמוד, אין לו ברירה - לא לומדים, לא מצליחים. הוא עומד בזה יפה מאוד. אני לא בעד התוכנית הזו, היא תובענית ומלחיצה ובגילו שיעשה חיים אך זו בחירתו ואני מכבדת אותה מאוד. מה משמעות המסלול האקדמי בתוכנית הזו? מה התכוונת ב-"קצת על עירוני ד' " ?

הקישור לא עבד משום מה

והשאר אינם מוכנים לוותר על הקרבה לביתם. גם בעיני זה פרמטר חשוב. לפחות עד גיל 17 אני אצטרך להסיע כיום מאוד נח לי, הוא גדול ואחראי, יוצא לבלות וגם אם צריך להקפיץ זה 5 דקות. אם אתה לומד בת"א מן הסתם רוב חבריך משם. ד"א בב"א הוא למד ללמוד, אין לו ברירה - לא לומדים, לא מצליחים. הוא עומד בזה יפה מאוד. אני לא בעד התוכנית הזו, היא תובענית ומלחיצה ובגילו שיעשה חיים אך זו בחירתו ואני מכבדת אותה מאוד. מה משמעות המסלול האקדמי בתוכנית הזו? מה התכוונת ב-"קצת על עירוני ד' " ?
הקישור לא עבד משום מה
הנה הקישור. בכיתות המחוננים במרכז יש פרוייקט של האו"פ בו יום אחד בשבוע (על שעות בי"ס) הולכים ללמוד קורסים של האו"פ בקמפוס הכפר הירוק.

ציפי ג

New member
בבר אילן אין ברירה

בבר אילן אין ברירה
גם כי אם לא מכינים ש"ב לא נותנים לך להמשיך בתוכנית ואתה עף. גם אצלנו זה דורש מהנער ליתר רצינות. אנחנו כבר אחרי שלב ההתלבטות. הוא בחר בבי"ס שיאפשר לו להמשיך בבר אילן. כל השאר לא עניין אותו.

חמצמצה

New member
אני תלמידת אהל שם, מחוננים.

אני תלמידת אהל שם, מחוננים.
סליחה שאני נכנסת ככה לפורים הורים מחוננים, אבל מעניינת אותי ההשקפה שלכם עלינו. כי אני רואה כל מיני השקפות של מבוגרים בנוגע אלינו, נוער מחונן. בכלמקרה, אני בכיתת מחוננים, אני יכולה לספר לך על הכיתה מנקודת המבט שלי. כשרוב התלמידים ניגשים בכיתה י' לבגרות בהיסטוריה ולשון בלבד, אני ניגשתי לאחד המבחנים (מתוך השלוש, של הבגרות 5 יח') מתמטיקה, ו3 יח' מחשבים, היסטוריה ולשון כמובן. אבל אני מבינה שהבן שלך בבר אילן, אז הוא בכלל יסיים מתמטיקה בכיתה י'. עם קצת רצון וקצת יכולת, נגשים למנהל בקשר לבקשות מיוחדות, הם די פתוחים לגבי המחוננים, לעומת תלמידי כיתות רגילות. כי הם מודעים לעובדה שתלמיד מחונן ירצה יותר, אני משערת. אז הקטע של הבגרויות הוא די אישי. כל תלמיד ובחירותיו. המגמה של ביוטכנולוגיה (בכיתה י' הלכתי לקורסים של זה, זה היה בחירה) אז מקצוע מוגבר שאת בוחרת, כמו כל מקצוע, זה תקף גם לגבי המחוננים. מה שקורה בכיתה י"א, בזמן שכל השכבה מתחלקת לכיתות לפי מגמות, הכיתה שלנו נשארת מאוחדת וכל אחד עם המוגברים האישיים שלו. אם לפחות 10 ילדים בכיתה בחרו פיסיקה- יפתח מקבץ פיסיקה לעשרת הילדים הללו. אם פחות- הם ישתלבו -רק- בשיעורי פיסיקה עם כיתה אחרת. ככה שבכיתה שלי בחרו רק 2 בנות את מגמת ביוט' אז הן בשעות מסוימות לומדות עם כיתה רגילה. כמו כן, שלא כמו כיתה מדעית, כל האופציות פתוחות לפנייך - כל מקצוע מוגבר שהוא, וכמה מקצועות שתרצי. חברה שלי מהכיתה לקחה תאטרון, בנוסף למוגברים שלה. אני לקחתי ערבית פיסיקה ומחשבים. מחשבים נעשה באופן כיתתי, מכיתה ט' מלמדים אותנו לקראת הבגרות בכיתה י', כמובן שזה לא חובה. אבל זה טוב ומסיימים את כל ה5 עד כיתה י"א, אז הרוב נשארים בזה. קבוצה של תלמידים מהכיתה שלי ניגשה למנהל בבקשה מיוחדת לגשת לכל ה5 יח' אנגלית בכיתה י"א, ואושר להם, והם לומדים לבגרות עם כיתה י"ב מחוננים. הייתי גם ביסודי בכיתת מחוננים, וההמשך לתיכון ככה, היה לי דבר טבעי, ונוח. ומבחינת העשרה, כיתות מחוננים זוכות לכל כך הרבה העשרה. במיוחד בכיתות ט-י שיש זמן להוציא את התלמידים. בכיתה י"א נהיה קצת לחוץ ובגרויות עולות רמה. אבל לוקחים אותנו לאוניברסיטת תל-אביב, כבר יש לנו את המרצים שאנחנו אוהבים לבחור בהם בד"כ להרצאות, ונושאים מסוימים. וההעשרות ממש נחמדות
הסביבה? הכיתה שלי מסתדרת מבחינה חברתית, אנחנו לא רואים בעצמנו משהו שונה, כמו שהמבוגרים נוטים להבדיל. אם תרצי לשאול משהו, את מוזמנת

מצב
הנושא נעול.
למעלה