עדיף מאוחר מלעולם לא...

yaloner

New member
עדיף מאוחר מלעולם לא...

שלום, במהלך שנות החטיבה והתיכון תמיד חשדתי שיש לי בעיות מסוימות (קורא וכותב מאוד לאט, מדלג על אותיות ומילים בכתיבה וכו´) אבל אף פעם זה לא ממש הפריע לי. היום אני סטודנט שנה ראשונה באוניברסיטה וזה מתחיל להפריע... יש בדיקות למבוגרים בנושאים האלה ? האם זה עולה הרבה כסף ? (אני קצת תפרן כרגע). תודה מראש

gooloo

New member
יש ורצוי....

כסטודנט שגילה את בעיותיו בשנה הרביעית אני ממליץ לך מאוד להיבדק כבר עכשיו...יש מכוני בדיקה כמו "רום-פילת" ברמת גן או "אניגמה" בתל אביב. תברר מי אצלכם באוניברסיטה אחראי/ת על נושא של ליקויי למידה (יש כזה) והוא/היא יפנו אותך. יש מכונים בכל הארץ. באיזה אוניברסיטה אתה לומד? ***ע"מ להימנע מהתיסכולים שאני חוויתי אני מאוד מאוד ממליץ לך להיבדק וזה עולה לא מעט....אל תוותר על זה.

דליה.ד

New member
שלום לך וברוך הבא!

רק אומר שגולו הקדים אותי ונתן לך עיצות טובות מאוד. אפשר גם להתייעץ עם דיקן הסטודנטים. דרך אגב ממה שאתה מתאר שה מחשיד לכיוון לקות למידה כל שהיא.

yaloner

New member
שאלת המשך תאורטית...

...ואולי גם קצת נאיבית. אם והיה ונבדקתי ואכן התגלה אצלי ליקוי מסויים האם יש גורם כלשהו שיכול לסייע לי עם עזרי למידה ? למשל, הרבה יותר קל לי להקליד על מקלדת מאשר לכתוב, האם יש סיכוי לסיוע בקניית מחשב נייד או משהו כזה ?

yaloner

New member
באמת כדאי...

אני סטודנט באוניברסיטה העברית. אשמח לדעת מה תחום המחיר של בדיקה כזו.

אני ממש לא מומחית בעניין...

אבל אני יודעת שאיבחון עולה בין 1000 ש"ח ל3000 ש"ח. אני מניחה שזה תלוי במקום ובסוג האיבחון. עכשיו... קשה לי להמין שתקבל סיוע בקניית מחשב נייד. אבל... תוכל לקבל הקלות מסויימות כמו הארכת זמן ופטור משגיאות כתיב.
המון המון בהצלחה!

שלום וברוך הבא!../images/Emo140.gif

לצערי אניגמה ורום פילת עולים הרבה כסף, אך תוכל לקבל אבחון וסיוע ב"מרכז התמיכה" שקיים בכל מוסד לימוד אקדמי, מציע לך לגשת למזכירת הסטודנטים או למזכירת הדיקאן ולשאול איך אתה מגיע לשם, אני חושבת שהעלות דרך האוניברסיטה תהיה הזולה ביותר. בהצלחה

zivadina

New member
באוניברסיטה העברית בירושלים

יש מחלקה שלמה שמטפלת בלקויי למידה ומשאילה להם ציוד. הקים אותה עידו, adhd ודיסלקט בעצמו, שהיה גולש בפורומים של adhd . כדאי לך להתעניין.

למעלה