עדין קסומה - מריליון

alechko24

New member
עדין קסומה - מריליון

שלום לכולם. אני רוצה לנסות ולהבהיר את הנקודה שכל כך כואבת לי לשמוע לגבי מריליון. הכותב באתר זה ובפורום בכלל, נותים "להספיד" את הלהקה הזו בטענה שהיא מיושנת ומירב חומריה היו בשנות ה-80. מריליון היא שילוב נדיר ומנצח של 5 מוסיקים היוצרים חומרים מלודים עד כדי "קסומים" בעולם של הנאו פרוג ובמוסיקה בכלל. חשוב לי לציין בפורום כי מריליון קיימת ופעילה היום יותר מבעבר, ויוצרת חומרים חדשים ומענינים המשלבים את המלודיה המוכרת משנות ה-80 עם סיגנון פרוגרסיבי עכשוי. מומלץ להכנס לאתר הלהקה ולהתעדכן, שכן מריליון מחזיקה בקומץ מערצים הדוק -www.marillion.com תודה רבה.

Wrathchild

New member
אין עליהם!

אני מסכים איתך בהחלט, אין על Marillion - אני אמנם לא מכיר כל כך את החומר העכשווי, אבל עובדה שהם עדיין פה! ומצליחים כמו מטורפים!

begone

New member
עוד על מריליון

בחודשים הקרובים אמורה לצאת ביוגרפיה ראשונה על הלהקה והיא תימכר בחנות אמזון. מעריץ ישראלי (נקרא לו י´ לעת-עתה) יקנה אותה ויכין יופי של כתבה ארוכה על הלהקה הגדולה הזאת. אגב, האלבום Brave קיבל כאן (ובפורום אחר) ביקורות טובות מאוד.

DaniZisserman

New member
כמו שכבר כתבתי בפורום בנענע...

יש עדיין אוהבי מאריליון בקרבינו... בשבילי הם תמיד ישארו אחת הלהקות האבובות עלי בכל הזמנים... ו-MISPLACED CHILDHOOD הוא האלבום ששמעתי הכי הרבה פעמים בחיי... דני

...וכמו שעוד נכתב בפורום השכן ../images/Emo13.gif

אני מסכים בהחלט! לאחרונה "גיליתי" גם את Brave והשארתי המלצה נלהבת. אני זוכר כאשר Misplaced childhood יצא ב-1985 ניסיתי להלהיב את חברי באלבום המעולה הזה, וניתקלתי שוב ושוב בתגובות של "לא רוצים אפילו להקשיב לזה כי הם מנסים לחקות את ג`נסיס..." - תגובה לא רצינית לדעתי. אם אותו אלבום היה יוצא תחת השם ג`נסיס, מיד כולם היו מתלהבים ואומרים "וואו, הוציאו אלבום מדהים", אבל בגלל שמריליון חתומים עליו אז זה לא נחשב. וחבל - כי צריך יותר להתייחס למוסיקה נטו, ופחות להגדרות של "נאו-פרוג" וכדומה. בעוד שההגדרות והסיווגים יכולים רק לעניין, המוסיקה יכולה לרגש! גם ל-afraid of sunlight יש את הרגעים המרטיטים שלו, אבל Brave הוא במדרגה אחרת גם ביחס ללהקות גדולות אחרות...

Amiram_e

New member
תגובות

אכן להקה עם חומר טוב ונעים לאוזן. יש לי 12 אלבומים שלהם ב MP3. הבעיה שלהם היחידה שהם מעתיקים מפיטר גבריאל ומפיל קולינס. אם אתם מכירים את החומר של ג´נסיס הישנים של שנות ה 70, השירים של מריליון ממש נשמעים אותו הדבר. סולואים, קלידים, הכל ממש דומה להפליא. למרות זאת, אני נהנה מהם מאוד.

Wrathchild

New member
מקוריות מוחלטת

אני לא מסכים, ל- Marillion סגנון ייחודי משלהם, לדעתי זו הסיבה היחידה אשר בגללה הם מצליחים. הקול של פיש אומנם משך אותי מלכתחילה משום שהוא מזכיר לי מעין הכלאה שמימית בין פיל קולינס לפיטר גבריאל, אבל הם מקוריים לחלוטין, זה שהמבנים שלהם מזכירים את ג´נסיס לא אומר שהם חקיינים שלהם, הלא כן?

למעלה