עדים לצוואה

עדים לצוואה

בוקר טוב

מעונין בבקשה לדעת האם עקרוני מבחינה משפטית-שהעדים לצוואה יחתמו עליה בנפרד, כל אחד ביום אחר- או שמא חשוב,שהם יהיו נוכחים באותו מעמד חתימה ?
השאלה נשאלה מאחר ואינני מעונין להטריד את אחד העדים שמתגורר כ 250 ק'מ ממקום מגורי. לפיכך אשאל,האם העדים חייבים להכיר את כותב הצוואה ?
במידה ולא,אפשרי לפתור את הבעיה מבחינתי
תודה ויום נפלא

תשובה

העדים לא חייבים לחתום באותו יום.
אין חובה שהעדים יכירו את המצווה.
יש חובה שהמצווה יגיד להם שזו צוואתו ושהם יציינו על גבי הצוואה שהם שמעו אותו אומר זאת.

ראיתי בדקות האחרונות מידע סותר. אשמח בבקשה,אם תחדד עבורי

צהריים טובים עורך דין לנדאו

ראיתי באתר "כל זכות",לפני מספר דקות,מידע שונה מזה שרשמת,המצוין בסעיף 5 בקישור המצורף בזאת.
האם תוכל בבקשה לחדד את הדברים..?
אני מניח שיש סיכוי לא קטן,שייתכן ולא הבנתי נכונה את רוח הדברים
מצב קישור

http://www.kolzchut.org.il/he/צוואה_בעדים

ערב טוב ותודה לך

אין סתירה.

באתר מפורט החוק.
אבל, הפסיקה התירה מקרים בהם הצוואה לא נחתמה בפני שני העדים באותו מעמד.
שים לב, שבכל מקרה הסתמכות על אתר אינטרנט (כולל התשובות שלי...) היא מוגבלת באחריותה ולכן תמיד כדאי לקחת עו"ד העוסק בתחום.
(בניגוד לכתוב באתר כל זכות).

תודה! קראתי כעת את סעיף 20 בחוק הירושה

סע' 20 קובע

20. צוואה בעדים תהיה בכתב, תצויין בתאריך ותיחתם ביד המצווה בפני שני עדים לאחר שהצהיר בפניהם שזו צוואתו; העדים יאשרו באותו מעמד בחתימת ידם על פני הצוואה שהמצווה הצהיר וחתם כאמור.

מאחר ובמקרה שלי העדים רחוקים אחד מהשני,האם זה סביר שאנמק בצוואה ענין זה,ובנוסף אחתום בנפרד לצד כל חתימה של עד, בהפרש של יממה ?

האם לדעתך ענין כזה עשוי להוות בעיה קריטית ?

המון תודה

למה אתה מסתבך?

למה אתה חייב שני עדים ספציפיים?
אין לך מישהו אחר שקרוב שיכול להיות עד?
במשרדי עורכי דין, הרבה פעמים העדים הם עורך הדין והפקידה.
לא צריך משהו מיוחד כדי להיות עד לצוואה.
&nbsp
**אני מבין משאלותיך שאתה כתבת את הצוואה לבד. האם אתה מודע לכך שיכול להיות שהצוואה שלך לא תקויים בגלל פגמים אחרים (שעו"ד שעוסק בתחום היה שם לב אליהם) ?
האם שווה לקחת את הסיכון?

כתבתי לבדי ועבר עליה עורך דין

הכתיבה נעשתה באמצעות טיפים ודוגמאות,שלקחתי למקרה שלנו,כצוואה הדדית.
אני אבקש מעורך הדין שעבר על הצוואה,שיחתום לי כעד

המון תודה לך

אכן מלשון החוק עולה שהעדים חייבים לתת את אישורם במעמד חתימת

הצוואה, שאלה נכבדה אם אתה יכול לחתום עבור כל עד בנפרד. לדעתי יש בכך סיכון שהצוואה תיפסל גם אם הסיכון תיאורטי.

למעלה