עדיין מתלבטת...

noasadeh

New member
עדיין מתלבטת...

לפני מספר ימים התייעצתי כאן בנוגע לרכישת מכונה דרך האינטרנט
קיבלתי הסבר מפורט לגבי איך מתבצע התהליך...
אבל, אני עדיין מתלבטת לגבי המכונה

זו המכונה הראשונה שלי ואין לי הרבה נסיון בתפירה
אני רוצה מכונה חזקה מספיק שתוכל לתפור שכבות של בדים ובדים עם מילוי, שתחזיק לי לאורך שנים וכמובן שתהיה פשוטה לתפעול
בהודעה הקודמת העליתי את שתי האופציות: janome 8077 ו- 8050
שתיהן בעלות לחצנים וצג דיגיטלי
ועכשיו אני מכניסה להתלבטות את janome 7318 ו hd1000
שהן נראות קצת יותר פשוטות להפעלה...
האם מישהי מכירה אותן? והאם באמת מכונה ממוחשבת היא יותר מסובכת להפעלה ממכונה רגילה או שזה רק בעיני הלא מקצועיות?

מכונה ממוחשבת ממש אינה מסובכת.......

במכונה מכנית את צריכה לסובב את הכפתור ולהזיז כפתור מנוקדה A לנקודה B
לעומת מכונה אלקטרונית שהכל נעשה בלחיצת כפתור, פשוט לוחצים על מספר התך (נאמר שתך 10 הוא תך זיגזג) פשוט ניתן לראות על הצג את הציור של התך, מה רוחבו, מה אורכו וכו'.
במכונה מכנית, את מסובבת את גלגל המכונה כדי להעלות או להוריד את המחט, באלקטרונית בלחיצת כפתור המחט עולה או לחילופין יורדת.

אין לי ספק אם לא התנסית וזו לך המכונה הראשונה. כדאי שקודם כל תפני לחנות בארץ. גם אם לא תראי את הדגמים שאת מעוניינת לרכוש, תוכלי להתייעץ באנשי מקצוע. בטוחה שיעזור לך.
ולבסוף תעשי את ההחלטה שלך.

האמת, איני יודעת מה הסיבה שהדגמים שנראים באמזון לא נמכרים בארץ.

הדגמים בעיקרון, הבסיס שלהם הוא אותו בסיס, פשוט שידרגו אותם והוסיפו להם כל מיני פונקציות כמו כמות דוגמאות התכים למשל.

אריאלה

noasadeh

New member
תודה... קראתי שתיקון מכונה אלקטרונית יקר יותר

האם זה אכן כך? והאם יש לסוג אחד נטיה לתקלות יותר מהשני?
מכיוון שאני רוכשת מחו"ל האחריות שאקבל לא תהיה תקפה כאן בארץ, לכן עלי לחשוב גם על עניין התיקונים...
תודה רבה

אם איני טועה, מה שקשור למערכות אלקטרוניות

נחשב עדין יותר, ויתכן שנוטה להתקלקל באופן יחסי, יותר מאשר המכני.

אבל, תלוי בכל כך הרבה גורמים, למשל כמה שעות תפירה את מתעדת לתפור?

האם את מקפידה לשמור עליה מבחינת, ההתנהגות אליה, כן כן, האם את כסאחיסתית ומשתמשת בהרבה כוח .
סוגי הבדים איתם את תופרת. כותנה נחשבת למצויינת, בד קוראודורה, כמו תיקים שתופרים בצבא, יחשב לבעייתי יותר צריך מכונה חזקה יותר (תעשייתית למשל).

קחי בחשבון שהמכונות הן ביתיות ,בנויות הייתי אומרת, לתפירה "בינונית", לא מסיבית מידי.

נכון גם לגבי המכנית. תקראי בשורות הקטנות ובביקורות של קוראים, תוכלי ללמוד משביעות הרצון על המכונה המדוברת.

ולבסוף ציטוט שאבי היה אומר: "למכשירים חשמליים צריך גם קצת מזל"....

אריאלה

noasadeh

New member
:)

תודה אריאלה... אבא שלך אמר דבר נכון, אי אפשר לשלוט במכונה אחרי הכל מדובר בחלקים שונים המונעים בעזרת חשמל...

Tנקר בל

New member
אני לא מכירה אותן

אבל בעקרון מכונה ממוחשבת הרבה יותר פשוטה לתפעול ממכונה מכנית. זה היתרון שלהן בעיני.
החסרון כפי שכתבה אריאלה, הוא שהן עדינות יותר, וכפי שכתבת את - כאשר מכונה כזו מתקלקלת, התיקון עלול להיות יקר יותר, במיוחד עבור מי שמצליח לתקן מוצרי חשמל לבד (ולמרות שאני מאלו, בחרתי לקנות מכונה ממוחשבת כי הפינוק במהלך התפירה שווה לי...).

noasadeh

New member
השאלה כמה

בכמה הממוחשבת באמת עדינה יותר? האם יצא לך לשלוח לתיקון? אם כן על מה וכמה בערך?
איזו התלבטות...

לדעתי, (ואני לא מנוסה)

הסיכוי שהמנגנון הממוחשב יתקלקל הוא מאוד קלוש.
זה כמו הסלולרים החכמים למנהם, מתי קרה שמערכת הממוחשבת לא פעלה?

המכניקה עצמה היא כמו של מכונה רגילה, במכונה הממוחשבת שלי נשבר חלק (אני שברתי...) וטיפל בזה טכנאי של מכונת תפירה רגילות, שלא מבין בכלל במכונה ממוחשבת.

אני לא בטוחה שממוחשבת עדינה יותר- הכל פונקציה של כמה משלמים עליה, בגלל שהממוחשבות יקרות יותר אז חזקה ממוחשבת עולה מאוד יקר, ולכן במחיר נמוך יותר מקבלים מכונה שיותר מהחלקים שלה הם מפלסטיק.

מה שכן, תבדקי כמה מהחלקים של המכונה עשויים מפלסטיק. הכי חשוב- ממה עשוי הגריפר.

noasadeh

New member

לצערי אני חדשה בכל נושא המכונות
אני יודעת שגוף מתכת במכונה משפיע על היציבות שלה ועל חוזקה
מה זה גריפר? את יודעת איך זה נקרא באנגלית?
ושאלה אחרונה.... האם יש לך רעיון איך אני יכולה לבדוק ממה עשויים החלקים במכונה שלא קיימת בארץ מכיוון שאני מזמינה מכונה מהאינטרנט קשה למצוא את כל המידע עליה
תודה רבה

Tנקר בל

New member
סביר שהמכונה עשויה מפלסטיק

אני מאמינה שאם יש לה גוף מתכת, הדבר יצויין.
אפשר לבדוק זאת גם ע"פ משקל המכונה. אבל קחי בחשבון שגוף מתכת ייקר את המשלוח (לדעתי, זה שווה את העלות...)

יש לי מכונה ענתיקה,

שעושה לי בעיות בזמן האחרון, אתמול היא התעקשה לא למלא לי סליל.
אז הזמניתי מכונה באמזון JANOME HD 1000
בדקתי וחקרתי את הנושא, ומה ששכנע אותי לרכוש את המכונה הזו שהיא מיציקת אלומניום
ולא מפלסטיק.

noasadeh

New member
גם אני התעניינתי לגביה

אבל המחיר כבר קצת גבוה לי... זה אומנם 30$ בערך אבל כמו שTנרק בל אמרה המשקל מוסיף גם הוא את מחירו...
אבל מעניין אותי לדעת.. איך את מביאה אותה לארץ? וכמה באמת יצא לך כל הסיפור (כולל המיסים והמשלוח)?

תראי המשקל בין פלסטיק לאלומיניום לא משמעותי,

מכוון שאלומיניום לא כבד כל כך, ואת מקבלת מכונה באיכות טובה יותר.
אני חושבת ש-30$ שווה להשקיע על איכות.
לגבי המשלוח אני עשיתי, משלוח ימי, שזה חצי ממחיר משלוח אוירי.
לגבי המחיר אני לא יודעת סופית, זה בערך 1700 ש"ח עם מיסים.

למעלה