עדיין מחפשת...

עדיין מחפשת...

מצטערת שוב להטריד את כל הגולשים, אך כל ניסיונותיי למצוא יצירה של 4 דמויות עם ראשי חזיר משחקים פוקר, עלו בתוהו. לא תדמיינו עד כמה אהייה מאושרת כשתיפתר התעלומה, איני זוכרת את שם האמן או היצירה. בכל מקרה היצירה מיועדת לעבודת סמינריון בנושא האמן כחייל במאבק החברתי. רעיונות נוספים יתקבלו בברכה תודה, שלומית

../images/Emo39.gif אני חושבת שאני יודעת

למה את מתכוונת, אבל גם אני לא זוכרת את השם. אני אשאל מחר את המורה שלי לאומנות, אולי היא תדע.

האמן כחייל../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif במאבק החברתי../images/Emo35.gif

אני חושב שזה נושא קצת הרבה יותר מדי רחב מכדי שנוכל לתרום רעיונות. אני גם חושב שדרוש יותר מיקוד כדי לכתוב עבודה בעלת משמעות כלשהי. אם תמקדי קצת, אשמח לנסות לסייע. לילה טוב.

Martha

New member
את בטוחה ראשי חזיר?

אני מכירה עם ראשי כלבים. Dogs playing poker אולי לזה התכוונת?

יש גם ראשי חזיר וגם ראשי כלב

מאבק חברתי הכוונה להצגת שחיתויות של שלטון, הצגת עוני ועבודה קשה אופייני לתקופות של מהפכות. אני קרובה להתייאש מתמונת ראשי החזיר שזו מחאה נגד מהמרים. רעיונות דומים יתקבלו בברכה. תודה להתייחסותכם, שלומית

Martha

New member
הדבר היחיד שעולה לי לראש כרגע

והראש שלי לא ממש עובד כרגע, זה חוות החיות ANIMAL FARM. זוכרת את הסרט? אולי לזה את מתכוונת?

החזירים גם מעשנים סיגר

אם אני זוכרת נכון, 4 דמויות סביב שולחן משחקים פוקר פניהם פני חזיר ולראשם כובע ונדמה לי שגם מעשנים סיגר. תודה על העזרה.... אני עוד בתקוות, אז למי שיש מושג... אודה לו מאד

ליב Liv

New member
חיפוש בגוגל העלה כמה תמונות..

השאלה מה הגירסא המקורית, והאמת רק את יכולה לדעת מה היא.. התמונה היחידה שנראית לי זאת התמונה שצירפתי... (אבל יש שם רק 3 חזירים)
יש גם קישור אם תרדי קצת למטה באתר... יש כמה מילים ליד התמונה.. מתייחסים שם על ההשוואה בין פוליטיקאים לחזירים שמשחקים פוקר...

הליויתן

New member
נזכרתי בקצה חוט../images/Emo13.gif

ברשותי ספר יוצא דופן מלא יצירות-אמנות,מכל העולם, מתכונים, וסיפורים,הכל סביב לנושא של חזיר-הבר בספר מופיעות קריקטורה או שתיים,מצוירות גם בצבע,שמתאימות מאד מאד לתיאור שלך הקריקטוריסט,(שם אנגלי אם איני טועה)התייחס לבני תקופתו כאל חיות וכך צייר אותם בכדי להדגיש את רעיונותיו ואת הביקורת שלו על החברה התקופה למיטב זכרוני היא סוף המאה ה-19 או תחילת המאה העשרים והטרגדיה: הבוקר,כשסוף סוף נזכרתי איפה ראיתי את התמונה הזו,וניגשתי לחפש,גיליתי שאיני מוצא את הספר

../images/Emo39.gif את יכולה למקד את הנושא שלך?

את מחפשת דווקא אומנים מודרניים, או אפשר דווקא ללכת איזה שתי מאות ככה אחורה? או שאת גם יכולה לקחת אומנים ממש עכשוויים? והמאבק החברתי הוא על מאבק מסויים? כי יש למשל אומנים עוד מתחילת המאה ה12 שיצאו נגד/בעד תופעות חברתיות, ואומנים עכשוויים אני בטוחה שאפשר למצוא בשפע.

אפילו רצוי ממאות קודמות

מאבק חברתי רצוי בעקבות אחת המהפכות: התעשייתית, הצרפתית, ברוסיה, או על שחיתויות למיניהן. מאחר וזו יצירה שאני אמורה לנתח בכמה וכמה עמודים, רצוי שזו לא תהייה יצירה מאמנות מודרנית. תודה רבה, שלומית

../images/Emo39.gif אני יכולה להגיד לך ממה

שאנחנו לומדים עכשיו: פרנסיסקו דה גויה (1746-1828). היצירה "ההוצאה להורג"/"השלישי במאי 1808" היא ביקורת על הצרפתים שתקפו את ספרד. יש שתי סדרות תחריטים: 1. הקפריצ'יוס (טירוף)- שזה מחאה חברתית על שופטים, כמרים, יצאניות וכו'... 2. זוועות מלחמה- שוב, מחאה נגד הצרפתים ועל העינויים שלהם בספרדים. "התמונות השחורות" - ציורים מאוד פסימיים על החברה, כמו היצירה "סאטורן", שזו דמות מתולוגית שאוכלת את הילדים שלה. ויש גם את דומייה (בתקופה של הריאליזם) שהתחיל לצייר קריקטורות על השלטון ואפילו נכנס לכלא בגלל זה.

../images/Emo39.gif וזה של דומייה../images/Emo26.gif

הטבח ברחוב טראנסנונן – 1834 . אגב, המשפחה של קרלוס ה 4 גם כן של גויה.

למעלה