עדיין לא

MaddyD

New member
עדיין לא

פרסמתי את זה גם בסטודנטים.. תראו כמה אני נואשת לתגובה. עוד לא סטודנטית, עוד לא בדרך אבל תמיד חושבת רציתי סתם להציג את המצב, למי שיש כח לקרוא אני חיילת, לא חושבת על טיול, הדף החדש והשחרור שלי יהיה לצאת מהבית. נקודה אני חוסכת שנים, חסכון קטן ששמו לי ההורים ועבודה זמנית עכשיו יכניסו אותי ללימודים עם סכום של כ50 אני לא אגור בבית, אין בזה ספקות, אתמקם לי איפשהו במרכז והתכנון לפחות הוא לא לעבוד זה אפשרי? חישבתי לעצמי שאני צריכה לתואר הראשון 60 לשים בצד, הוצאות כלליות של שכ"ד ושאר הוצאות (הגזמתי? זה סכום פיצי מידי?) איך עושים את זה? זה אפשרי בכלל לא לגור בבית ולא לעבוד בתור סטודנט? המחשבה של לחסוך לאוניברסיטה ולתקופה (את החסכון לתואר אני סיימתי בסכום שציינתי לעיל) בכלל נורמלית? מה דעתכם בכלליות? אני בחיה בסרט?

בבאר שבע זה היה מספיק לך בהחלט,

בתל אביב רק שכר הדירה והחשבונות יגזלו ממך כ-1500 שח בחודש עם שותפים, במקרה הטוב... ואת צריכה גם לכלכל את עצמך (מזון, נסיעות, מותרות מדי פעם, דברים שקשורים ללימודים...).

MaddyD

New member
אני בחישוב שלי

יצאתי מנקודת הנחה של כלכלה של איזור ה2500 לחודש. אולי אני אבנה על 1000 מההורים וזה יתאפשר? למרות שלא נראה לי ואם אני אקבל מלגה? זה אפשרי אם יש לי המון כסף בצד? המצב הסוציו אקונומי שלי בוודאות יאפשר מלגה, אבל יבדקו חסכונות?

למעלה