עדיין לא מבין :\

• פותח הנושא mbrv
  • פורסם בתאריך

mbrv

New member
עדיין לא מבין :\

שאלתי פה לפני כמה זמן את אותה השאלה, אבל... אחרי שחיפשתי מאמרים ודפים באינטרנט , לא מצאתי הסבר שהבנתי... מה זה בדיוק מרכז מסה ומרכז כובד ? ואיך מגיעים מההגדרה שלו למיקום שלו ? כמו כן אשמח לקבל הסבר קצת על מומנטים , ועל מומנטי אינרציה. :)

fibonachi

New member
בו נראה

לא ממש מבין גדול אך אני יודע שאת מרכז הכובד מוצאים ע"י אינטגרלים במקרה של שלוש מימדים אינטגרלים משולשים, אם אתה מכיר את הנושא תגיד ואני הביא הסבר מפורש

netzach

New member
מרכז מסה

כאשר יש מערכת של גופים מרובים, אפשר להתייחס אליה כאילו מדובר בגוף אחד. במקרה הזה יש צורך לדעת מהו מרכז המסה של המערכת. כיצד מחשבים אותו? אמור לי מהי רמת הידע שלך בפיסיקה ומתמטיקה ואני ארשום לך תשובה מפורטת בהתאם לרמת הידע שלך.

mbrv

New member
אז מה שאתם אומרים זה...

שצריך תואר ראשון במתמטיקה ובפיזיקה לפני שאני אוכל להבין מה זה מרכז מסה ? :( גרר... סתם :) תודה רבה !

netzach

New member
לא, זה לגמרי לא מה שאומרים!

אבל אם תגיד מה אתה כן יודע, אוכל להתאים לך את התשובה. שלחתי לך קישור להסבר מפורט על מרכז מסה (הטוב והממצה ביותר ברשת) ונראה שלא ממש הבנת אותו. לכן אני שואל על רמת הידע שלך.

mbrv

New member
vהממ... :)

הרמה שלי היא תיכונית ברמה של 5 יחידות , פשוט לא למדנו תנועה של גוף קשיח , וניסיתי ללמוד את זה קצת לבד. ולא ידוע :\ זה לא פשוט !

netzach

New member
זה גם לא נורא מסובך

בקישור ששלחתי לך תוכל לראות מידע רב על פיסיקה. בנוסף תוכל למצוא כמות אדירה של חומר ברשת בנושא של גוף קשיח (חלק מהקורס בפיסיקה 1). כדאי לחפש בגוגל (mechanics). אם תהיה לך שאלה יותר ספציפית (אי אפשר ללמד בתגובה חצי קורס ...), אני אשמח לענות.

למעלה