עדיין במסע חיפושים...

עדיין במסע חיפושים...

המוח... הנשמה... חקר עצמי והתפתחות רוחנית, מדיתציה והיפנוזה תמי עניינו אותי ותמיד ניסיתי כל מיני שיטות, חלקן מוזרות שהמצאתי בעצמי:) הבעיה היא שאני עדיין מחפש. אני מונשם, פעולת הנשימה שלי (מהירות ונפח) נשלטת על ידי מכונה וזה בלתי ניתן לשינוי. האם יש משהו? דרך..שאינה מבוססת על נשימה? מכיר את שיטת השרירים (יותר שמעתי עליה בהיפנוזה) אבל גם זה מעט בעייתי. אני מקווה שאיני אוף-טופיק אבל לדעתי יש קשר בין היפנוזה למדיטציה ואני באמת זקוק לעזרה במציאת דרך לריכוז ו/או רגיעה שלא קשור בנשימה. יש רעיונות?

אינקה

New member
../images/Emo20.gif היי גיא

מה שלומך? מזמן לא שוחחנו. בזמנו שוחחנו על הקשבה למחשבות ונסיון לתפוס מניין הן מגיעות. התקדמת בכך משהו?

אני לא מבינה כל כך בתחום,

אבל נראה לי שמכונה או לא מכונה, זו הנשימה שלך, ו (סליחה אם זה נשמע מוזר) - יהיה לך יותר קל לעקוב אחרי הנשימה, בגלל הקביעות של המכונה. אצלי היא כזו שברירית לפעמים קשה לי למצוא אותה.

אבל הכל מדובר במעקב ושליטה...

האטה... הגברה... העמקה... פעולות המתבצעות תוך כדי "ניהול" אותו גורם מקצבי עיקבי והפיכתו לכלי רוחני. האם יש כלי אחר בשבילי?

barak001

New member
התבוננות

ההתבוננות בנשימה זה כלי מאד טכני ומיועד בד"כ להשגת הריכוז. ריכוז אפשר להשיג בהרבה דרכים - התבוננות בעצם כלשהו והחזרת המחשבות אליו, שינון מנטרה עד שאתה מגיע לתודעה טרנסדנטלית, דמיון מודרך. כדי להשיג את האפקט שמעבר לריכוז, צריך להתבונן באופן כולל - בשכל (להתבונן במחשבות כאילו הם אורחים ואין לך קשר אליהן), בתחושות המנטליות, בתחושות הגוף. לחיות את החיים כצופה מהצד וכך להתחבר לאני האמיתי שלך, שאין לו מגבלות גוף והוא אור אחד גדול. אני מציג פה את הויפסאנה (או עיוות שלי לויפסאנה). יש הרבה טכניקות אחרות, אני מאד ממליץ על זאת ועדיף שתקרא קודם את התאוריה בנושא.

איכן עוד אוכל ללמוד על כך?

עד היום כל ספר שקראתי, בין אם זה בנושא מדיטציה או היפנוזה, תמיד בהתחלה מדובר בדרכי ריכוז המשתמשים בנשימה. אשמח לשמוע על מקור מידע על דרך חילופית.

smile2life

New member
חוויה אישית

לפני תשע שנים אושפזתי בטיפול נמרץ נוירוכירורגי בהדסה עין כרם בעקבות פגיעת ראש חודרנית, שקיבלתי ברמאללה. את החודש וקצת ש"ביליתי" במיטה בטיפול נמרץ העברתי בשינה אבל בין לבין הייתי מתמקד בקולות הצפצופים של המכונות בחדר. בדרך כלל אני נוטה להטיף לנשימה נכונה אבל צריך להתאים את המדיטציה למודט - צודקת מלאכונית כשהיא מנחה אותך להתבונן בנשימה (ואפילו בעזרת מכונה), צודק ברק שטוען שההתבוננות וההקשבה לנשימה זהו כלי טכני. אם קשה לך להתמקד בנשימה שלך - המלצתי לך העזר בקול ובקצב שיוצר מחולל החמצן או מכונת ההנשמה, התמקד בקול שיוצא ממנגנון השעון בחדר אם יש לך מטרונום בבית נסה להעזר בו (מנסיון זה עוזר למיקוד). צודק אינקה שמנתב אותך להתבוננות מעמיקה במחשבותיך - ואני אוסיף ואייעץ לך לא למנוע משום מחשבה\חלום\רגש\ריח\צליל\תחושה לעלות אל פני השטח ולהופיע. אני אחל לך בהצלחה - ואנא הודע לנו מה קורה.

barak001

New member
חומר

http://www.buddhanet.net/ebooks_m.htm כדאי להשקיע בהם את הזמן, זה מאד מעמיק ויתן לך לטעום מרוחניות כדרך חיים שלמה.

hary_i

New member
שינון מנטרה עד שתגיע לתודעה...

אם תשנן מנטרה, במקרה הטוב לא יקרה כלום, במקרה הגרוע תקבל כאב ראש. אבל תודעה טרנסנדנטלית לא תקבל. למה אני אומר זאת? כדי להגיע לתודעה טרנסנדנטלית צריך לעדן את המחשבה עד שתגיע למצב בו אין מחשבות. שינון מנטרה, הוא בעצם מחשבה וע"י כך השארות במישור המחשבה. התבוננות במחשבות היא אכן שיטה טובה אבל לדעתי מאד קשה ורוב האנשים לא ממש מצליחים בה.

KEiN

New member
אני לא יודע כמו אוהבים פה את מטריקס

אבל הסרט מסביר בצורה מאד נחמדה את הטעות שיש לכולנו לגביי המונח "שליטה", מהי? האם היכולת שלך להפסיק משהו? לקבוע את הקצב שלו? האם אתה שולט בנשימה שלך? אתה יכול להאיץ אתה יכול להאט אתה יכול לכבות את המכונה- אבל אז תמות, אם זאת שליטה, אז לא ברור לי מי השולט, קודם כל (לפי הכינוי) אם תפסיק לגדיר את עצמך כנכה אז לא תראה את הנכות שלך כגורם מפריע במדיטציה, שנית כל, כל הקטע זה להתחבר למודעות יותר גבוה, לא משנה אם אתה בן או בת, ציפור ארנב או אדם בעל נכות, אם אתה שוכב עומד הולך או עף אם יש לך מח, או אני עליון אתה אמור להצליח, כל מה שצריך זה רצון, מה שגילית שמי שלא מצליח בגלל זה או בגלל זה, זה לא בגלל מכשולים, אלא בגלל שהוא לא רוצה- בין אם הוא לא רוצה להתנתק מהמציאות שהיא מאד מגרה, או מפחד להיכנס למרחב חדש בתוך עצמו, תנסה להרגיש- עניים פתוחות או סגורות- תיקח פסק זמן מהמציאות ותנסה להסתפק בכך בנתיים

דונלד

New member
יגעת-מצאת ../images/Emo13.gif

קיימת דרך למציאת ריכוז ורגיעה-מלבד נשימה. מעט מאוד, אם בכלל-דובר בה. עדיין היא טובה ויעילה. היא אפילו יכולה לקחת אותך אל המעבר. -ובכן- קיימים 2 מקצבים טבעיים לנו,שחיבור או התבוננות בם, מביאים אותנו לשקט. 1- כמובן, הנשימה. 2- דופק הלב. עוד בהיותנו ברחם, התבוננו ב-2 מחזורים אלה. הם היו המציאות הראשונית שחושינו קלטו. היינו מוגנים ושלווים ברחם. ואנו "מקשרים" את הנשימה ואת הדופק, לתקופה השאנטית, השלווה של הרחם. בטקסים שאמאנים, יש הרבה פעמים תופים. אחד האפקטים של התוף שם, הוא התחברות לזכרון של הפעימה (הלמות התוף=דופק הלב). ההתמקדות בדופק, היא קשה יותר מהמקבילה הנשימתית. יחד עם זאת היא מאד עוצמתית. ובהחלט מביאה,אחרי זמן מה, לרוגע. וגם-כפי שציינתי-למחוזות שמעבר,יהיה השם שאתה נותן להם-אשר יהי. ועוד... ישנן מנטרות, אשר חשיבתן-ואפילו טוב יותר,הגייתן בקול-יוצרת חיפוש לכיוון מסויים. במילים אחרות, מתחילות לרכז את המבנה האנושי ואת האנרגיה שלו לכיוון מסויים. מנטרות כגון : "מי אני" (שאל את אינקה לגביה). או : "הינני אשר הינני", ושמות אלוהיים. בהתמדה אפשר ליצור חוט-קשר, אשר הולך וגדל עם הזמן, קשר עם העצמיות הפנימית,אפילו קשר זה בלבד, יוצר רוגע ונעימות בחיים. תודה לך,גיא, שהזכרת לי שתמיד קיימות אפשרויות אחרות.גם כשכאילו נדמה שקשה עד בלתי אפשרי. זה בדיוק השיעור שאני זקוק לו עכשיו. דונלד

למעלה