עדיין בהשראת הגשם ......

black ross

New member
עדיין בהשראת הגשם ......

ריטה "אני זוכרת איך כולם ברחו בגשם ורק היא עמדה בדרך ברגליים יחפות בבגד ספוג מטר ובנשימה נרגשת לוגמת מים כמו ברושים ורקפות חיוך של קיץ שנקרע מקיר בית הקולנוע התעופף וחג מעל ראשה כמו עפיפון צולל ואז היא צחקה פרשה את זרועותיה וכך עמדה בגשם הנופל כל האנשים בחלונות התבוננו בחיזיון המקומי תמיד היא משתגעת עד שהיא נרגעת בגשם תמיד בקיץ היא הייתה אבק פורח ובשמש ריחפה על פני הרחוב כמו צל עובר ובלילות הסתיו חלפה מוכת ירח כמו רוח רפאים ברעם הגובר פתאום התחיל גופה לנוע למקצב הגשם והבגדים הרטובים נשרו מעל גופה והיא הייתה יפה כל כך נואשת כשהיא רקדה שם עירומה עם הסופה כל האנשים בחלונות התבוננו בחיזיון המקומי תמיד היא משתגעת עד שהיא נרגעת בגשם ואני רק רציתי שהגשם ישטוף אותי ויביא עימו את השלווה .....

יווווווווו אני מתה על השיר הזה

ועל ריטה בכלל היא ענקית קצת נעלמה ומאז שרמי שר את השירים שלה היא בכלל קצת הורידה פרופיל (עוד ילד??..) אבל גם אני מתרפקת על השיר הזה

black ross

New member
כן שמתי ../images/Emo23.gif

ולמען האמת כמה שאני מתה על רמי אני לא ממש אוהבת את המופע המשותף שלהם לה לא מתאים לשיר את השירים שלו ולו לא מתאים לשיר את השירים שלה .... בוקר טוב שיהיה לך ובוקר טוב לכל הנמצאים

מיקי 35

New member
חולהההה על ריטה

אני דווקא כן אהבתי את המופע המשותף... לדעתי היא הגדולה מכולן... דיוה אמיתית... שיהיה בוקר נפלא לכולם !!! ולמי שעוד לא איחלתי גמר חתימה טובה...

black ross

New member
בוקר טובבבבבבבבבב ../images/Emo42.gif

ומה שלומינו היום ? לגבי המופע המשותף ........ הביצוע לשיר נוצה ברוח מזעזע אני לא יודעת אם שמעת את השיר המקורי אבל הוא הרבה יותר יפה ממה שהם שרים ביחד ובמקרה אני שומעת אותו עכשיו ..... גם הביצוע לשיר "על הגשר הישן " המקורי הרבה הרבה הרבה יותר טוב .... שווה להאזין לשירים המקוריים .... מה שמצחיק שאנשים מכירים את השירים האלה רק בביצוע המשותף של רמי וריטה והם חושבים שזה ממש טוב אבל ברוב המקרים אף אחד לא שמע את הביצוע המקורי ..... אבסורד .....

מיקי 35

New member
במקרה...

מאחר ואני מעריץ מושבע של ריטה, יש לי כמעט את כל הדיסקים שלה... כך שאני מכיר היטב את הביצועים המקוריים, ואני מסכים הביצועים המקוריים הרבה יותר טובים, ורמי עם כל הכבוד אינו משתווה לאיכויות הווקליות של ריטה, אבל... אני חושב שיש חן מסוים בדרך שבה הם שרים את השירים במופע המשותף, גם אם זה לא מושלם...

black ross

New member
כל הכבוד......

על הבקיאות
החן היחידי אבל שאני מוצאת בכל הדיסק זה הכימיה הזו שיש ביניהם אבל .... עדיין אני לא מסכימה עם איכות השירה .... לשניהם יש קולות מדהימים ואני מתה על שניהם בתור אומנים אבל השילוב של הקולות שלהם זה פשוט לא זה ..... לי וזה דעה אישית לחלוטין הדיסק המשותף פשוט צורם באוזן

מיקי 35

New member
זה בדיוק זה...

הכימיה... החיבור הזה שביניהם שעושה את המופע המשותף... אני מה זה מתבאס שפיספסתי אותו... מתתי ללכת לראות אותו ולא יצא לי

מיקי 35

New member
חוץ מזה...

מה שלומך הבוקר ילדה ? איך את מתכוננת לבלות את יום הכיפורים ?

black ross

New member
קרוב לוודאי .......

שאני אבלה את יום הכיפור בהתעלפות כמו בכל שנה ...... בדר"כ אני מעבירה את יום הכיפור בבית הכנסת ... וקצת לפני תפילת נעילה אני מוצאת את עצמי צונחת לריצפה
לא נורא התרגלתי לזה ..... אני גם מגוונת כל פעם אני משנה בית כנסת ככה גם הריצפה שעליה אני נמרחת משתנה
ואיך אתה מתכנן לך את יום כיפור ?

מיקי 35

New member
טרם החלטתי...

בדרך כלל אני לא צם, למרות שבשנה שעברה הרגשתי צורך שכזה, וכן צמתי... או אצל אחותי, או בבית...

black ross

New member
לא כל כך מובן לי ........./images/Emo4.gif

איך אפשר לא לצום ? אפילו שאני לא דתיה אני לא רואה את עצמי לא צמה ..... אני יוצאת מתוך נקודת הנחה שסה"כ מה איכפת לי לצום ? ולי אפילו צריך להיות איכפת כי אני ממש סובלת כל שנה אבל עדיין זה לא הורג אותי
אם זה מה שיעניק לי מחילה על חטאי אז למה לא לנסות ? וכן אני יודעת שרבים יגידו אני לא עשיתי שום דבר רע אז יש לי פטור אבל.... אתם לא יודעים כמה מצוות יש שאנו חייבים בהם עפ"י הדת אז בואו לרגע נצא מתוך נקודת הנחה שיש אלוהים והדת זו הדרך בחיים אז לא שווה לצום יום אחד בשביל להרוויח את הזכות לחיות ? תחשבו על זה ! בסה"כ הצום לא הרג אף אחד עדיין וזו גם הרגשה מדהימה להיות בבית הכנסת ולראות איך מדינה שלמה מתאחדת ללא כל קשר לגזע מין וכו´

ניקולי

New member
לדעתי

באמת צום לא הרג את אף אחד..הקטע הוא שאנשים מאוד רוצים לעשות דיאטה..כל השנה הם משתדלים לא לאכול (הרבה) ואז כשמגיע יום כיפור והם צריכים לצום פתאום קשה להם. אני כבר מגיל 11 צמה אולי קצת לפני אבל בין ארוחה לארוחה (כשהייתי קטנה) באתי מבית מסורתי ומגיל קטן היינו עושים תחרות בין הילדים מי צם יותר.. ועובדה זה לא הרג אותי ולא את אף אחד ממשפחתי או חבריי.. כשגדלתי והכרתי חברים וחברות חדשות או אפילו גיסים חדשים ראיתי שלא כולם צמים, בהתחלה לא הבנתי את פשר העיניין אבל מהר מאוד הצלחתי להבין..שכל אחד עושה מה בראש שלו, לפעמים אנשים לא מאמינים בדרך זו או אחרת ולכן הם לא דובקים בה. אני אישית לא כועסת על אף אחד שלא צם, אני מכבדת כל אדם באשר הוא.. למשל גיסי אח של יהודה.. יורד בכלל לסיני ביום כיפור..וזה קצת צבט לי בלב, זה לא הכעיס אלא צבט..דעותיי היו שונות מדעותיו אבל א דיברתי, לא צייצתי כל אחד עושה מה שליבו חפץ..(מי אני בכלל שאעז לדבר?).. לפעמים כואב לי דבר אחד..הרי שכולנו יהודים, כולנו חלוצים, בכולנו יש טוב ורע..לכולנו אותם חגים ומועדים.. כואב לי שעכשיו לאחר שנים רבות שהיינו חוגגים חג כמו שצריך.. וחג היה חג לא סתם.. הינו יושבים כל המשפחה ילדים נשים וטף והיה כיף.. סוכה זאת היתה סוכה, צום היה צום.. ובראש השנה דאגנו לאכול ראש של דג.. להיות לראש ולא לזנב..אבל איפה הימים ההם?? איפה ההרגשה הזאת?? אני יודעת שברוב הבתים אפילו היום יושבים כולם בערב החג אוכלים שותים ונהנים.. אבל בנינו..עושים את זה כמו שצריך????? או עושים את כל זה ע"מ לצאת מידי חובה.. ולאמר הייתי עם המשפחה שלי בחג????? ושוב כל אחד עושה מה שליבו חפץ (מי אני בכלל שאעז לדבר?) שיהיה לכולם שוב.. שבת שלום, וצום קל.. למי שצם

מיקי 35

New member
תורי להביע דעה...

קודם כל נכון, צום לא הורג אף אחד... מאידך על אף שאני מאמין מאוד בקיומו של אלוהים, אינני מאמין שהוא מצפה ממני לצום על מנת לכפר על עוונותיי... אני מאמין כי סליחה כנה מהלב ממי שפגעת או אתה חושב שפגעת שווה יותר מהצום עצמו... מצד שני, לפעמים אני כן צם... למה ? כי לפעמים אני כן מרגיש את הצורך ליום אחד שבו אני מענה את עצמי, ותוך כדי עושה חשבון נפש פנימי, הצום מאפשר לי להתחבר יותר לעצמי הפנימי, ואולי כך להגיע למסקנות מוצלחות יותר... ואני מסכים להרגשה המדהימה הזאת שמחברת אותנו כעם, ליום הזה, שאף אחד לא נוסע בכבישים, אם הוא חילוני ואם הוא דתי, אם הוא צם ואם הוא לא צם... לאוירה המיוחדת של היום הזה שמזכיר לכולנו שאנחנו בני עם אחד, ושותפים לגורל אחד במדינה הזאת... כשחייתי ביוון נהגתי לצום תמיד... כי זה היה מאין סממן של הזהות היהודית שלי, זה הזכיר לי מי אני, ולאיפה אני שייך. אחרי שעליתי ארצה וקיבלתי תעודת זהות כחולה, היא הדגישה את היהדות שלי, שבעיניי היא יותר שייכות לאומית מאשר דת... ושוב... ניקולי צודקת, כל אחד צריך לנהוג עפ"י מצפונו ועפ"י הרגשתו... אז... שיהיה לכולם גמר חתימה טובה... והצום לא חייב להיות קל כי הרי אנחנו דווקא אמורים להתענות ביום זה... נכון או לא ???

למעלה