עדו

עדו

אפילו חייכתי לי... לא לא ראיתי שינוי בגדילה תוך יומיים.. רק קראתי בעיון את האינפורמציה על הריטלין שישנה בתוך הקופסא של הכדורים.

zivadina

New member
זאת תרופה בת 60 שנה שנבדקת כל הזמן.

למה לפחד ממנה? צריך להיות זהירים כדי לראות איך היא משפיעה ספציפית על הילדה שלך, אבל לא לחכות לרע מכל. אז: בנוגע לערנות, יש להקפיד לא לתת אחרי 4 אחה"צ. בנוגע לצמיחה: הבן שלי הוא אחד הגבוהים בכתה, והוא לקח מנה גדולה במשך 3 שנים. בנוגע לשבתות: אנחנו הקפדנו לא לתת בימים שאין לימודים, כדי שהגוף יתנקה, ואז גם יחזור לצמיחה, אם הופרעה. לפי הפסיכיאטרית שמייעצת פה, בארה"ב נותנים אפילו בלי הפסקות. השיקול צריך להיות תמיד לטובת הילד ואחר כך הסובבים. לדעתי, אם הילדה מתנהגת באופן סביר בבית, לא צריך לתת לה בשבת. אם ה-adhd שלה בולט גם בבית, אז תתנו לה כדי שאתם לא תתמוטטו, כי חשוב שיהיו לה הורים שפויים. ....והעיקר: לא לפחד כלל, אבל לפקוח עיניים ולהפיק את המיטב מהעזר הזה שנקרא ריטלין.

דליה.ד

New member
בעיות גדילה? עוד מיתוס לא נכון!

ביום העיון שהיה בבית החולים שערי צדק בחוף שעבר, הציגו ממצאי מחקרים שנעשו על ילדים שלקחו ריטלין וכאלה שלא. כל הילדים שנטלו ריטלין השיגו את הגובה הגנטי שלהם!! אף אחד לא נהיה גמד מלקחת ריטלין! (תראו אותי, 147 של חוכמה צרופה ויופי מהמם
- בלי לקחת ריטלין!)

זה מזכיר לי המיתוס של החומר המשמר

פעם חשבו שהוא רע לבריאות. שהוא גורם להזדקנות וכו´. שכחו לשים לב לעובדה שרוב הויטמינים הם חומרים משמרים נוגדי חימצון. הפראיירים שהאמינו לשטויות האלה הזדקנו מהר יותר כי הם לא אכלו חומרים משמרים. במחקר שהישווה את הזמן שלוקח לגווית להרקב במקרר המתים בטקסס ובמקסיקו, הסתבר שהטקסנים נרקבים הרבה יותר לאט. הם גם מתים בגיל מבוגר יותר ומזדקנים (פיזאולוגית) פחות. הם פשוט אוכלים הרבה יותר ´´ג´נק פוד´´ מלא חומר משמר.

למעלה