עדו בן צבי

cdoron

New member
עדו בן צבי

מר בן צבי היקר. הובא לידיעתי כי אתה באופן שיטתי מכפיש אותי במסגרת הפורום הזה. על כן בחרתי לכתוב לך לא באופן אישי אלא כאן במקום. 1. למען הסר ספק אינני נמנה על חובבי הסינטולוגיה אין לי כל קשר אליהם ומי שטוען אחרת עשוי להצטרך להוכיח את אמיתות טענותיו בבית המשפט. 2. הצעת החוק עליה אתה מדבר הוגשה לאחר שהורים רבים פנו אלי ולאחא שהתייעצתי עם אנשי מקצוע בתחום ההוראה בניגוד לדברי הבלע אותם אתה מפיץ כאן. 3. מדבריך ברור לחלוטין שאפילו לא קראת את הצעת החוק ואם קראת לא הבנת אותה. הצעת חוק זו באה לעשות דבר אחד בלבד, והיא להוציא את הכוח מידי מנהלי בתי ספר להתנות קבלת תלמיד לבית הספר בכך שיקח ריטלין. יתרה מכך קבעתי מפורשות שאינני עוסק כלל במסגרת החוק במערכת הרפואית או בעובדה שהתרופה מכילה חומרים האסורים ע"פ "פקודת הסמים" של מדינת ישראל. 4.מעולם לא פנית אלי כדי לברר במה דברים אמורים ובמקום זאת העדפת להשתלח בי במסגרת פורום זה וכפי שהבנתי אתה עושה זאת כבר מזה זמן מה.אינך מכיר אותי כלל ואתה מרשה לעצמך להכפיש אותי כאילו הייתי אחד מחבריך הקרובים. גם לחופש הדיבור יש גבול שאתה קרוב מאוד לעבור אותו. 5.אם אכן אתה סטודנט בארצות הברית חזקה עליך שאתה יודע כי הסנטורית קלינטון,בתמיכה ניכרת בקונגרס העבירה חוק בארצות הברית לפיו אי אפשר לחייב ילדים לקבל את הריטלין שהוא תרופה הנמכרת היום ברחבי העולם ומכניסה למפיציה סכום עתק של 8 מליארד דולר בשנה!!! אז אולי מר בן צבי אתה משמש שליח של מישהו מעוניין??? 6. אני מקווה מאוד שבמכתב מפורט זה העמדתי דברים על דיוקם ואתה תיזהר בכבודם של אחרים. בכבוד רב ח"כ חמי דורון

אשרת

New member
זה לא סוג של אירוח.

היה פה שרשור די ארוך שעסק בח"כ דורון ובריטלין.

Azazel

New member
../images/Emo6.gif הרגת אותי.

ובכן, אני שמח שאין תומכי סיינטולוגיה בכנסת.

הפרשה מלמדת אותנו משהו

על הקלות שבה טענות בלתי-מבוססות מתפשטות בציבור ומתקבלות ע"י רבים כעובדות. היתה תקופה שאנשים רבים האמינו כי אמו של שמעון פרס ערבייה.

דמוקרטיה מדייק כמו רוב הזמן.

בעוד כמה שנים יהיו אנשים שיתמהו עד מאוד על הקלות שבה טענות בלתי-מבוססות מתפשטות בציבור ומתקבלות ע"י רבים כעובדות . הם ידברו על הפסיכוזה ההמונית שהובילה לאוסלו ובהמשך למנוסה-תבוסה רבתי מול האויב שכונתה "התנתקות".

יש גם אנשים שמאמינים לשמועה ש...

שלתת ריטלין לילד פירושו לסמם את הילד. הם בתמימות חושבים שכל מה שנכתב בדברי הסבר של הצעות חוק (שבלי קשר, ברוכות כשלעצמן) הוא כנראה נכון.

הרמיזה בסעיף 5 קצת מקלקלת

אפילו יותר מקצת. באותו מכתב שבו אתה מוחה נגד שם רע שעשו לך שלא בצדק, אתה מפריח רמז לאוויר, כאילו עידו בן-צבי פועל מתוך אינטרס. ראינו כי רמזים מהסוג הזה, בסיוע הדמיון האנושי חסר הגבולות, ותופעת הטלפון השבור, הופכים מהר מאד ל"עובדות בדוקות" כמו: "שמעת? בן-צבי מקבל מיליונים מיצרני הריטלין בשביל לכתוב תגובות ברשת!". את ששנוא עליך לא תעשה לחברך.

מישהו באמת חושב שצריך לשלם לי?!

בלי תרופות לשיפור הריכוז ולמניעת עודף פעלתנות תהיה לי כזו ירידה תפקודית אני לא אצליח לעבוד וללמוד ביעילות. מישהו יכול לחשב את הנזק של עשרות שנים של לימודים לא יעילים ועבודה לא יעילה? שליחות, נעים לי לחשוב גם שאני משמש שליח להרבה אנשים שמצבם דומה לשלי אבל בינינו, אני פועל למען בריאותי ויעילותי קודם כל.

הבהרה:

אני יודע שהחוק של דורון לא כלל אישור ריטלין גורף או איסור ריטלין בכלל. הנקודה היא שדברי ה'הסבר' המאוד לא מקצועיים שצורפו לחוק של דורון וכל כך מזכירים תעמולה סיינטולוגית עלולים לגרום לזה שמישהו אחר יציע חוקים או תקנות כאלה. אני גם מודע לעובדה ששני חברי הכנסת שכן הציעו חוקים כאלה עשו זאת לפני ההצעה של דורון. מעשיהם היו חמורים מאלה של דורון אך הם הקימו צעקה פחותה. לדעתי הם הקימו צעקה פחותה מישום שאותם חברי כנסת באו ממפלגות שחברי הכנסת שלהם פחות איכותיים ככלל והציבור גם מתייחס לדבריהם בהתאם. מלבד זאת, כשדברי חבר כנסת מהמפלגה החילונית מזכירים את התעמולה הסיינטולוגית יש לציבור יותר פיתחון פה.

מאד משמח לשמוע

שאתה לא סיינטולוג. מעבר לכך - אין בישראל למיטב ידיעתי אף מנהל בית ספר שהתנה קבלת תלמיד ללימודים בלקיחת תרופות. אם יש - הרי זו עברה על החוק הקיים ואין צורך לחוקק לשם כך חוקים חדשים ומיוחדים. צריך רק להשתמש בקיימים.

היו הרבה נסיונויות פניה אליך.

הם תמיד זוכים לאותה תגובה חצי עניינית שאני זוכה לה עכשיו. לאף אחד לא הייתה טענה נגד מהות החוק אלא אך ורק נגד דברי התעמולה שצורפו להצעת החוק כדברי הסבר. תמיד שואלים אותך למה דברי ה'הסבר' כל כך לא מקצועיים וכל כך דומים לניסוחים הסיינטולוגים ואתה תמיד מכחיש קשר לסיינטולוגים ומדבר על מהות החוק המאוד לא רלוונטית לדיון. חברי ואני פנינו אל לישכתך פעמים רבות. חברי ישמחו להעיד על כך בבית המשפט. (נכון שאני אישית לא פניתי כאדם בודד אבל דר' דליה זומר פנתה אל לשכתך בשמי וכמו כן ביקשתי מיגאל יסינוב לפנות בשמי ואני לא יודע באיזה שלב נתקעה הפניה של יסינוב. הייתי גם אחד מ16 החתומים על מכתב שנשלח למערכת 'השינוי' ומעולם לא פורסם וגם אחד מעוד קבוצה שפנתה אליך שדי חפפה את שולחי המכתב ונעצרה אצל העוזר הפרלמנטרי שלך). אין לי הוכחה לכל קשר ביך לבין סביינטולוגים למעט דמיון הניסוח של דברי ה'הסבר' לחוק ולמעט העובדה שעמותת מגן זכויות אנוש הסיינטולוגית ממליצה לגולשי האתר שלה לפנות אליך במקרה של בעיה כל שהיא עם הריטלין. שאר הנקודות שהעלת הן מאוד לא רלוונטיות לדיון שלנו וחבל מאוד שאדם שיודע לדבר עיניין על הרבה נושאים אחרים הולך סחור סחור בנושא הזה. אני לא בטוח שעשית בחוכמה שענית לי.

zivadina

New member
תמימות ובורות אינן מתאימות לח"כ!!!

כמנהלת פורום "הפרעות קשב ADHD" טרחתי לשלוח אליך מספר מכתבים המוחים על ניסוח הצעת החוק שלך. אתה בחרת לא להשיב לאנשים "לא חשובים" כמונו והפנית אלינו את הדובר שלך, שענה בשמך תשובות שהרגיזו מאוד את כל אוכלוסיית ה-ADHD, ביניהם חברים רבים וחשובים בתנועת שינוי בנוסף על עדו. אני חייבת שחברי הכנסת שחתמו על הצעת החוק שלך שלחו אותי אליך, כי לא ידעו להסביר אותה. בנוסף, בטאון "שינוי" בחר לא לפרסם את מכתב המחאה של הפורום שלנו אשר שלחנו אליו. ובכן, ח"כ חמי דורון הנכבד, החוק שהצעת הגיוני מאוד, אולם נסחת אותו בטרמינולוגיה לא הגיונית. במקום להדגיש את נושא אי הכפייה של מתן תרופה, בחרת להדגיש את זה שהריטלין נכלל בפקודת הסמים ואת הטיפולים "הטובים יותר" להפרעת קשב. (מי שמך להחליט מה טוב יותר?) גם השאילתות שהגשת בכנסת על הריטלין מפגינות בורות רבה וחוסר רצון ללמוד את נושא הטיפול התרופתי בהפרעת הקשב מפי אנשי מקצוע מן השורה. בורות או תמימות אינן תכונות שאנו רוצים לראות בין חברי כנסת!!!!!! אפילו לא חברי כנסת של שינוי... אתם מוזמנים לקרוא את כל חליפת המכתבים בינינו לבין ח"כ חמי דורון, שלא מתבייש להציע הצעת חוק בנושא שאין לו שמץ של מושג בו.

zivadina

New member
ח"כ דורון מעדיף להגיד ולא להגיב

שימו לב שח"כ דורון לא הועיל עדיין לענות כאן לאף אחד, בדיוק כפי שנהג עם מכתבינו. מעניין מה זה אומר על מידת ההקשבה שלו לצרכי הבוחרים.

את צודקת למעט מילה אחת.

בימקום 'אפילו מחבר כנסת של שינוי', הייתי שמח אם היית כותבת 'במיוחד מחבר כנסת של שינוי'. לא הייתה לקהילה שלנו מעולם שום בעיה עם חבר כנסת אחר של שינוי. מעבר לזאת, פרופ' יהודית נאות זכרונה לברכה עזרה לנו ללחוץ על שר החינוך דאז, יוסי שריד, שיקיים את פסק בג''ץ המאבחנים. מודי זנדברג ניסה לחוקק חוק שמנכה את המס על הוצאות החינוך המשלים שלנו. יגאל יסינוב, כשהיה העוזר הפרלמנטרי שפרופ' ויקטור בריילובסקי, עזר לנו לשלוח הזמנות ולשכנע אנשים לבוא להרצאת מומחה מחו''ל בנושא. למיטב ידיעתי, אף חבר כנסת אחר של שינוי לא התנסח מעולם באופן כזה נגדינו או נגד בעלי לקות כל שהיא או נגד צרכני תרופה כל שהיא. הניסוח של הסבר החוק על ידי חמי דורון מתמיהה ומקומם במיוחד מישום שדורון בא ממפלגה עם חברי כנסת איכותיים.

למעלה