היום השלישי
וואי איך אני מורטת לכם את העצבים נכון? יום חמישי ה21.8.03- באותו יום לא יצאתי למסלול בגלל השפשפת. קמתי עם כולם ב5 וחצי ואז התלבשתי והכל, והלכתי להשיג אישור מהרופא. החובשים המשיכו לנדנד לי שלא צריך וזה סתם שטויות אבל הרופא נתן אישור. נשארו איתי גם אביטל שסבלה מכאבי בטן רצחניים ורבקה, שהתייבשה. אביטל נכנסה למרפאה בשביל אישור רפואי ולא יצאה, וראינו ששמו אותה במיטה בחדר האחורי של המרפאה בגיחה, והיא ישבה שם ובכתה. בשלב מסוים אחרי שכולם יצאו למסלול הושיבו את כל החולים (אוטובוס מלא!) בקבוצה על האספלט ואמרו לנו שעד שהאזור של הגיחה לא נקי, לא חוזרים למחנה. אני עם שפשפת נוראית התחלתי לנקות, ולמזלי אביטל בדיוק בקשה שיקראו לי ולרבקה, אז נכנסנו אליה וישבנו איתה. ואז העלו אותנו לאוטובוס ומשם למחנה. אני ורבקה לקחנו את אביטל למרפאה במחנה ושם אשפזו אותה גם. ישבנו איתה קצת ואז רבקה, שאמא שלה הייתה אמורה לבוא תוך כמה שעות, לקחת אותה לדודים שלה בצפת שם היא תשתה ותאכל ואז להחזיר אותה, נשארה עם אביטל, ואני הלכתי להתקלח - גם עכשיו כשכולם במסלול המקלחות היו מלאות. כשחזרתי אביטל ישנה ורבקה נעלמה, כנראה נסעה לצפת. עליתי למאהל בנות שהיו בו בערך 10 בנות מפוזרות, האוהל שלנו התמוטט בינתיים, כנראה אתמול כשהיינו בגיחה, והשק"שים עוד לא הגיעו למחנה. ישנתי על הבד של האוהל, ושמתי את הראש על התיק, ישנתי בערך עד 1 ואז קראו לנו לארוחת צהריים אבל לא הייתי רעבה אז לא הלכתי. היה לי ספר די משעמם שקראתי עד 2 ואז אביטל באה, מסתבר שהכאבי בטן שלה נעלמו כאילו כלום. האמת שיש סיבה טובה אבל לא חשוב עכשיו. אז ישבנו עד כזה 3 במאהל ואז רבקה באה. 10 דק' אח"כ היא ביקשה שאני אלך איתה למרפאה, אז הלכתי. ירדנו ממאהל בנות ואז היא שינתה את דעתה ורצתה לחזור, אבל אמרתי שאם היא לא מרגישה טוב אז היא באה למרפאה, כי אחרי הכל היא התיבשה באופן רציני אתמול. סחבתי אותה למרפאה ושם בדקו לה לחץ דם ודופק והכל, שהיו קצת גבוהים, ואז 20 דק' נסו לשכנע אותה לשתות (תקלטו שהילדה התייבשה כי היא לא הסכימה לשתות - גם אחרי ההתיבשות היה צריך לשבת לה על הראש שתשתה.) כשהיא סופסוף שתתה כוס מים פתחו לה פחית שימורים של תירס אחרי שהתברר שהיא לא אכלה כמעט כלום כל היום. אבל היא לא הסכימה לאכול. שעה ורבע (!!) ישבנו שם ושידלנו אותה והיא לא אכלה אפילו גרגר. וזה לא אנורקסיה, היא פשוט לא רצתה לאכול. לא עזר מה שאמרנו לה, שאני הייתי מתה לפחית תירס (באמת רציתי, הייתי רעבה מוות, ואני שונאת תירס אבל הייתי מוכנה לאכול הכל באותו רגע). ושילדים באתיופיה היו מאושרים אם היתה להם פחית תירס. החובשים פתחו לי גם פחית כשהם שמעו שאני רעבה וגמרתי את כולה. בסוף שעה וחצי אח"כ רבקה הסכימה לגמור חצי פחית, אז הסתובבנו כזה במחנה עד שהיא גמרה חצי פחית. כשכולם התחילו לחזור מהמסלול רבקה ואביטל הרגישו רע שוב. הלכתי איתם למרפאה וביקשו ממני לחכות בחוץ כי היה עומס, כי כולם חזרו מהמסלול עם כל היבלות והפצעים. אז חיכיתי בחוץ ליד כולם. חצי שעה... והן לא יצאו. דיברתי עם אחד שהסתובב יחף, ציינתי בפניו שיעקוץ אותו עקרב, והוא אמר שאני מפחידה אותו כי אמרתי שאני על פרוזאק והייתי שרוטה לגמרי. כל הזמן הסתכלתי וחיפשתי את עדה 1 אבל הם חזרו רק בסוף-בסוף. אחרי שחיכיתי 45 דק' ביקשתי מהחובשים לחכות באור והם הסכימו. ואז יצאתי החוצה מהמרפאה וחיכיתי על החול עד שהעדה שלי באו. אביהו אמר לי שלום בדרך למאהל בנים, יקיר ישב איתי 10 דקות והלך. נכנסתי למרפאה, חיכיתי עוד, אחרי שעה וחצי (!!) שחיכיתי החלטתי לבדוק מה איתן. נכנסתי ומצאתי אותן יושבות ומדברות וצוחקות ואוכלות תירס, בקיצור, בריאות לגמרי. כשנכנסתי הן אמרו שהן שכחו ממני. אז נעלבתי. ובצדק, כל היום נסחבתי אחריהן ודאגתי להן והן שכחו ממני. יופי, למה לא. עליתי בריצה לעדה וצעקתי על צ'לצ'ו מעדה 2, ההוא שגר פעם בפר"ח. ואז ביקשתי סליחה. אח"כ שמעון מאשדוד בא והתיישב לידי ודיברנו קצת והבאתי את הקלסר אז שרנו קצת, ז"א, אני שרתי והוא הקשיב. (כן, אני שרה ליד בנים ולא, אני לא רוצה להכנס לזה). ואז ניסו להכין ארוחת ערב. מכירים את המלאווחים הקפואים? הביאו לנו כאלה רק שהם כבר לא היו קפואים אז גירדו את הבצק שנדבק מהניילונים ועשו כדורים ו'טיגנו' בשמן עמוק. אני ושמעון פרשנו כבר באמצע, כל מי שאכל מהם חטף כאב בטן נוראי. עליתי למאהל בנות להביא ג'קט כי היה לי קר, ושמעון הביא את השק"ש כי היה לו קר, ומישהי מחדרה נתנה לי חתיכת מלאווח - שלהם יצא טוב. ואז ישבנו למטה וחצי שעה הסתכלנו על הכוכבים עד שמצאנו את כוכב הצפון. ותחשבו למי שגר בדרום, או אצלי, בצפון-מרכז, הכוכבים בצפון היו מהממים. נורא נורא בולטים - אח"כ כשחזרתי לפר"ח הסתכלתי בכוכבים והם היו ממש חיוורים. לא משנה, הסתכלנו בכוכבים ומצאנו את כוכב הצפון ומצאנו משולש שווה שוקיים. ואז כזה שרנו קצת עם הקלסר ואז הנחתי עליו את הראש (על הקלסר, לא על שמעון!) ובקיצור... הסתכלנו המון על הכוכבים ודיברנו המון ובערך ב2 וחצי סופסוף עליתי לישון. יום הבא בהודעה הבאה!