מה שאני זוכר מהרכבת של יום ה'עגלות מזון
תגידו.. מי שנסע ברכבת מיום חמישי האחרון וראה את העגלות החדשות? מה התגובות שלכם עליהן? איך התצוגה? איך המראה של המוצרים? האם התצוגה היום יותר טובה מהתצוגה הקודמת? אני אודה לכם מאוד על התגובות. תודה מראש. אלעד.
כבר מיליון שנה לא ראיתימה שאני זוכר מהרכבת של יום ה'
האחרון, מוטב שאשכח. לא ידעתי אם לצחוק, או לבכות. עליתי בשעה 18.30 לרכבת בנתניה, בדרכי לחתונה בצפון (ובאמת שלקחתי בחשבון שהרכבת תהיה עמוסה), החלפתי רכבת בבינימינה, ושם גיליתי כי: רכבת ישראל מפעילה קרונות מימי טיכו (ימי אנו באנו בשפות אחרות), שעל אף שהותקנו בהם מזגני, שהרי המזגנים לא פעלו, והיה צורך לפתוח חלונות ממש כמו לפני עשרות שנים. כל טילטול, היה מלווה בחריקה שמרמזת על כך שאוטוטו הקרון עומד להיתפרק, ואני, אחרי מיקלחת (בדרך לחתונה, להזכירכם), מטפטף מכיוונים שבכלל לא הייתי מודע לכך שאפשר להזיע שם. הקיצר, חוויה מאוד מפוקפקת, שהזכירה לי את התקופה, שבה, כילד, הייתי נוסע ברכבת ישראל בין חיפה לת"א וחזרה. ס י י ר
מי מכיר את הרכבת ה"צרפתית"????כבר מיליון שנה לא ראיתי
קרונות שאפשר לפתוח בהם את החלוןמה הוציאו קרונות מאיזה מוזאון![]()
![]()
מי מכיר את הרכבת ה"צרפתית"????
יש ברכבת ישראל רכבת נוסעים יחידה מסוגה בארץ שהיא משנות ה 60 או ה 70 ועדיין פעילה. אפשר לזהות אותה בקלות. קודם כל מבחוץ אין לקרונות נוסעים צבע. אף פעם לא צבעו אותה היא מין צבע אפור או משהו כזה. בפנים יש וילונות כחולים נדמה לי על כל החלונות והכיסאות כחולים ונורא צפופים. בזמנו כשעבדתי בשנת 99 כדייל ברכבת אני זוכר שכל העבודים קראו לרכבת הזאת "הצרפתית" ידוע לי שהיא עדיין פעילה ועדיין מסיעה נוסעים. מה הסיפור של הרכבת הזאת (למעשה הקרונות האלה) ומדוע יש רק אחת כזאת ברכבת ישראל? מישהו יודע במה מדובר ויכול להסביר לי?
קרונות ה-'אל-חלד' של רכבת ישראלמי מכיר את הרכבת ה"צרפתית"????
יש ברכבת ישראל רכבת נוסעים יחידה מסוגה בארץ שהיא משנות ה 60 או ה 70 ועדיין פעילה. אפשר לזהות אותה בקלות. קודם כל מבחוץ אין לקרונות נוסעים צבע. אף פעם לא צבעו אותה היא מין צבע אפור או משהו כזה. בפנים יש וילונות כחולים נדמה לי על כל החלונות והכיסאות כחולים ונורא צפופים. בזמנו כשעבדתי בשנת 99 כדייל ברכבת אני זוכר שכל העבודים קראו לרכבת הזאת "הצרפתית" ידוע לי שהיא עדיין פעילה ועדיין מסיעה נוסעים. מה הסיפור של הרכבת הזאת (למעשה הקרונות האלה) ומדוע יש רק אחת כזאת ברכבת ישראל? מישהו יודע במה מדובר ויכול להסביר לי?
שאלהקרונות ה-'אל-חלד' של רכבת ישראל
מערך הרכבת המוזכר בשרשור זה כולל קרונות מתוך סדרה של 8 קרונות (מספרים 91-98 ברכבת ישראל) שנרכשו כמשומשים מהרכבת הלאומית הצרפתית SNCF בשנת 1994. הקרונות מכונים 'אל-חלד' על שום היות גופם החיצוני עשוי מפלדת אל-חלד, ולכן גם אין צורך לצבוע אותם (רק לנקות מדי פעם, כדי שיחזרו לגימור ה-'כרום' הטבעי שלהם). שמונת הקרונות הם אכן ישנים למדי - רובם נבנו בשנת 1965 ואחד ב-1959 - אבל הם לא הכי ישנים שפועלים היום בארץ - קרונות 53 (חצי גנרטור) ו-56 (גנרטור מלא) הם מבציר 1955, כמו גם קרונות 111-117 (לשעבר קרונות ביניים של קרונועים). הסיבה שהם נותנים רושם גרוע היא בגלל מצבם הטכני והתחזוקתי, וכן מכיוון שמאז הגעתם לארץ לא עברו שיפוץ פנים יסודי (בניגוד לשאר הקרונות הישנים, ששופצו לחלוטין באמצע שנות ה-90).
קרונות ה-אל-חלד של רכבת ישראלשאלה
נכון יש כמה קרונות בצבע כסוף כזה שהם מברזל, אני כימעט כל שהוע רואה אותם בתל אביב. אז מה השם שלהם ? מאיזה שנה הם? ועד מתי הם היו על הפסים ?
האם גם קרונות אלה יעברו שיפוץקרונות ה-'אל-חלד' של רכבת ישראל
מערך הרכבת המוזכר בשרשור זה כולל קרונות מתוך סדרה של 8 קרונות (מספרים 91-98 ברכבת ישראל) שנרכשו כמשומשים מהרכבת הלאומית הצרפתית SNCF בשנת 1994. הקרונות מכונים 'אל-חלד' על שום היות גופם החיצוני עשוי מפלדת אל-חלד, ולכן גם אין צורך לצבוע אותם (רק לנקות מדי פעם, כדי שיחזרו לגימור ה-'כרום' הטבעי שלהם). שמונת הקרונות הם אכן ישנים למדי - רובם נבנו בשנת 1965 ואחד ב-1959 - אבל הם לא הכי ישנים שפועלים היום בארץ - קרונות 53 (חצי גנרטור) ו-56 (גנרטור מלא) הם מבציר 1955, כמו גם קרונות 111-117 (לשעבר קרונות ביניים של קרונועים). הסיבה שהם נותנים רושם גרוע היא בגלל מצבם הטכני והתחזוקתי, וכן מכיוון שמאז הגעתם לארץ לא עברו שיפוץ פנים יסודי (בניגוד לשאר הקרונות הישנים, ששופצו לחלוטין באמצע שנות ה-90).
החלפת הקרונות הישנים של רכבת ישראלהאם גם קרונות אלה יעברו שיפוץ
כמו שאר הקרונות ששופצו בשנות ה-90? הרי ברור לכולם שהקרונות הללו לא יושבתו, גם לאחר הגעתם של המערכים החדשים. ביום שרכבת ישראל תשבית ציוד שפעיל כיום היא תהייה במחסור רציני, ולא תעזור כל תכנית רכש שקיימת כרגע. תוכניות הרכבת לשנים הקרובות מחייבות ציוד זמין לפעילות, ולא משנה טיבו או מצבו, ולכן לאחר הכפלת הקו לב"ש, פתיחת הקו המחודש לירושלים והקן לנתב"ג לא יהיה מנוס מלהמשיך להשתמש באותם קרונות ולו בתור גיבוי בלבד לימי ראשון וחמישי.
הזמנה ענקית של חד קומתיים?החלפת הקרונות הישנים של רכבת ישראל
נתחיל בזה שאין ברכבת ישראל היום שום כוונה להעביר אף אחד מהקרונות הישנים (שנכנסו לשירות עד 1995) שיפוץ רציני עד הוצאתם מהשירות. נכון הוא שבעבר כבר היו מספר תוכניות להוצאתם מהשירות, תוכניות שנדחו ברובן בגלל העלייה החדה בכמות הנוסעים והרכבות שמופעלות. עם זאת, הכוונה העקרונית של הרכבת ממשיכה להיות להפטר מכאב הראש הזה בהקדם האפשרי. הכנסת עשרה מערכי הקרונועים השוודים במהלך 2005 ולאחר מכן תחילת הגעת מערכי הקומותיים החדשים שהוזמנו אמורה (לפי החשבון שלי) להספיק בשביל להוציא מהשירות לפחות את כל הקרונות הישנים ביותר (Fouche, אסלינגן והגרועים יותר מבין היגוסלבים), ולמלא את הפער לפחות עד שההזמנה הענקית המתוכננת של קרונות חד-קומתיים תתחיל לזרום. ואולי יהיו הפתעות...
ענקית ? נראה לי שדווקא "הענקית"החלפת הקרונות הישנים של רכבת ישראל
נתחיל בזה שאין ברכבת ישראל היום שום כוונה להעביר אף אחד מהקרונות הישנים (שנכנסו לשירות עד 1995) שיפוץ רציני עד הוצאתם מהשירות. נכון הוא שבעבר כבר היו מספר תוכניות להוצאתם מהשירות, תוכניות שנדחו ברובן בגלל העלייה החדה בכמות הנוסעים והרכבות שמופעלות. עם זאת, הכוונה העקרונית של הרכבת ממשיכה להיות להפטר מכאב הראש הזה בהקדם האפשרי. הכנסת עשרה מערכי הקרונועים השוודים במהלך 2005 ולאחר מכן תחילת הגעת מערכי הקומותיים החדשים שהוזמנו אמורה (לפי החשבון שלי) להספיק בשביל להוציא מהשירות לפחות את כל הקרונות הישנים ביותר (Fouche, אסלינגן והגרועים יותר מבין היגוסלבים), ולמלא את הפער לפחות עד שההזמנה הענקית המתוכננת של קרונות חד-קומתיים תתחיל לזרום. ואולי יהיו הפתעות...
מה מושבים בסה"כ יהיו להם?.ענקית ? נראה לי שדווקא "הענקית"
תהיה של קרונות סינגל-דק מאחת התוצרות המפורסמות באירופה.
שרק בטעות לא נחשוב שהוא מצלםמה מושבים בסה"כ יהיו להם?.
אביתר, יש לך עוד זמן היום לפורום ?ענקית ? נראה לי שדווקא "הענקית"
תהיה של קרונות סינגל-דק מאחת התוצרות המפורסמות באירופה.
כן ידידי היקר ! באתי הביתה ספיישלאביתר, יש לך עוד זמן היום לפורום ?
מה אגיד לכם?...כן ידידי היקר ! באתי הביתה ספיישל
לבדוק מיילים. היה ענק !!!!!! ה דרומי צילם בלי סוף !!!
וואללה ארז צודק.מה אגיד לכם?...
מטורף הבן אדם הזה (אביתר) על כל הראשבליל הכלולות להתחבר לאינטרנט ... ח ח ח
ואם זאת לא שריטה אמיתית אז אני לא יודע מה זאת שריטה![]()
![]()
אבא של השרוטים אחינו !וואללה ארז צודק.
האיש ''שרוט'' לחלוטין![]()
וואלה ! אהבתי את מה שכתבתמה אגיד לכם?...
מטורף הבן אדם הזה (אביתר) על כל הראשבליל הכלולות להתחבר לאינטרנט ... ח ח ח
ואם זאת לא שריטה אמיתית אז אני לא יודע מה זאת שריטה![]()
![]()
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.