עגיל בטבור נקרע-דחוף

עגיל בטבור נקרע-דחוף

לפני שנה עשיתי עגיל בטבור, העור שלי לא דחה את העגיל בכלל והכל היה בסדר. עם הזמן אחרי תקופת ההחלמה הפסקתי לטפל בעגיל ושמתי עגילים כבדים ואפילו ישנתי איתם. יום אחד פתחתי את העגיל עצמו וראיתי שהחור ממש התרחב והבשר שתופס את העור נהייה דק ממש כמו חוט, אז החלטתי לקרוע אותו. רציתי לדעת האם העור יתחדש או יתרפא? אם כן כמה זמן ואיך לטפל בפצע כדי שיתרפא כמה שיותר מהר? האם יש משחות מיוחדות לצלקות מהסוג הזה שיעלימו את הסימנים ללא מרשם רופא? כי ממש אין לי זמן ללכת לרופא. ומה בנוגע לשתי חתיכות הבשר שנשארו בצדדים- הן יעלמו, יתחדשו, יקטנו? האם יש אפשרות לעשות עוד עגיל חדש על הצלקות שישארו, אם ישארו? בכל מקום ששאלתי אמרו לי לפנות לרופא עור אבל אין לי ממש זמן לקבוע תור, אז אני מודה מראש למי שיצליח לעזור לי כי הרבה זמן אני מחפשת תשובה ומפחדת שהמצב יחמיר.

Mominit

New member
קרה אותו דבר.נשארות 2 צלקות קטנות

יש לי אותן כבר כמה שנים בקושי רואים תאמיני לי
אני אמנם לא תלשתי/קרעתי...פשוט "הפירסר" שעשה לי אותו הוציא לי את העגיל והרווח בין החור למעלה ללמטה נהיה דק יותר ויותר עד שלבד זה נקרע והתאחה... לא נראה לי שהייתה משחה מסויימת אבל בכל מקרה תשאלי פירסר מנוסה...

היויו

New member
השאלה שלך מראה על קצת חוסר אחריות

א' - למה את קורעת משהו שנמצא בתוך העור שלך? ב' - את מתארת מצב שעלול להיות בעייתי רפואית. "כל מי שפנית אליו אמר לך לפנות לרופא". אבל אין לך זמן לפנות לרופא? יש לי 3 ילדים ועבודה שדורשת ממני 14 שעות ביום ועדיין כשאני צריך ללכת לרופא - אני הולך לרופא. אין דבר כזה אין זמן, יש דבר כזה "תכנון זמנים לקוי". שורה תחתונה - לכי לרופא. אל תקחי סיכון.

מעניין אותי לדעת איך בנות שנקרע להן טיפלו בזה

ולא ללכת סתם לרופא עור. בקשר למה שכתבת: העור נעשה דק כמו חוט וכל רגע היה אמור להיקרע אז החלטתי בעצמי לקרוע אותו. אני לא יכולה ללכת לרופא מסיבות כאלה ואחרות, אני לומדת כמו מטורפת ויש לי בעיות אחרות מחוץ ללימודים. אין מה ללכת לרופא, שאלתי מלא בנות שנקרע להן העגיל והם ענו לי בדיוק את אותה תגובה שההיא למעלה ענתה לי, שאלתי ליתר ביטחון, ואם זה בכל זאת מעניין אותך לדעת, השבוע אני הולכת לפירסר שעשה לי את העגיל. תודה על הכוונה לעזור אבל היה הרבה יותר עוזר לי אם היית מבין ועונה אך ורק על מה ששאלתי:)

כRובי

New member
בד"כ, בפורומים...

גולשים נמנעים מלעזור לכאלו שנמנעים מלעזור לעצמם

ozshomer

New member
בעקרון, אין מה לעשות

אבל אולי לרופא עור תהיה תשובה אחרת, אין לך זמן לקבוע תור? את רצינית? זה הגוף שלך, בד"כ דברים כאלה עדיף לפתור כמה שיותר מוקדם.

oikeroi

New member
פלסטיקאי ולא רופא עור.

לא אחזור על ההמלצה להגיע לרופא. כעיקרון, אם מדובר ברקמה שהתארגנה לרקמת צלקת, ומדובר בבעיה אסטטית כרגע (להבנתי לא מדובר בזיהום\דלקת\פצע\הפרשה), הרופא שיכול לעזור לך הוא פלסטיקאי ולא רופא עור. ומכיוון שלא מדובר במקרה חרום, ניתן לקבוע תור אמבולאטורי שיהיה נוח לך מבחינת לוח הזמנים. בהצלחה.

האמת, לפני שכתבתי את ההודעה פה

שאלתי רופא עור בפורום מסויים, והוא ענה לי בדיוק כמוך!! איך פלסטיקאי בדיוק יכול לעזור לי בזה? אשמח לתשובה אם אתה יודע..

oikeroi

New member
כי זו רקמת צלקת

ואין לרופא עור מה לעזור. ברגע שזו רקמת מאורגנת וצריך להסיר אותה (וכאמור זו בעיה אסטטית בלבד) את צריכה כירורג= פלסטיקאי

The Bitter End

New member

אם אני לא טועה רופא משפחה [וגם רופא עור] יכול להפנות לפלסטיקאי של קופת החולים. [בתור אחת שאספה מספיק צלקות במהלך השנים:p]

למעלה