עגבניות שרי

Rוני

New member
חחחחחחחחחח ידעתי שהיה משהו

מרוב עומס כבר לא זוכרת מה נמצא איפה אני חושבת שאחרי הרישומים לתערוכה ולפורים אני לוקחת חופש את יודעת מה זה 30 הודעות חדשות בתיבה בכל זמן נתון?

תלתליפז

New member
ואת מגיבה לכל אחת מההודעות

גם כשלמעשה אין צורך ממשי. רוני, את מותק.

Rוני

New member
אני מגיבה כדי שידעו שקיבלתי

וזה באמת מעמיס מאד

Riki10

New member
אני זורעת בכל עונות השנה....../images/Emo66.gif

כשאני אוכלת עגבניה שטעימה לי במיוחד, אני מוציאה חלק מהזרעים וטומנת בעציץ. תמיד כדאי לנסות... אני לא עושה חשבון של עונות, אני תמיד אומרת לעצמי.. מקסימום זה לא ינבוט... וה"בטן" שלי "תפסיד" כמה זרעים טעימים.....
מצרפת צילום של "דור העתיד", שכבר מוציא פריחה חדשה עכשיו.

mstolar

New member
כל כמה זמן יש לך פירות?

אני גם מנסה את מזלי בעגבניות באותו אופן, אבל השרי שלי צומח ממש ממש לאט. מהקיץ קיבלתי תפוקה מועטה מאוד על אותו צמח. האמת שגזמתי אותו, כי הוא התפתח יותר מדי מבחינת ענפים ועלים ללא פרי. מאז הגיזום (דצמבר) התחילו לצאת יותר עגבניות, אבל אין לי כמויות של אשכולות. אולי חסר משהו לאדנית? דשן/קומפוסט/משהו? אגב באותה אדנית יש לי גם פטרוזיליה, שגם צומחת באופן בריא אבל ממש לאט. האדנית מקבלת שמש ישירה כל הבוקר. מוגנת מהרוח המערבית/דרום מערבית/והצפוניות.

Riki10

New member
יש לי עגבניות כמעט כל השנה

כיון שאני כל הזמן מוסיפה זרעים טריים לאדמה, כך שתמיד כשיש ענפים שמתחילים להתייבש, ה"דור החדש" כבר בא בעקבותיו, וכשהוא גדל קצת, אני מיד עושה לו "הדלייה". עציצי העגבניות נמצאים בצד דרום, עם שמש ישירה רוב היום. אני מדשנת בדישון איטי, פעם או פעמיים בשנה, עלים שמתחילים להתייבש אני גוזמת מיד {רק עלים}, לכן הוא מצמיח כל הזמן ענפים חדשים. מצרפת צילום של עגבניות שבשלות עכשיו, תוכל לראות שחלק מהענפים יבשים וחלקם ירוקים, את הענפים היבשים העבים אני לא גוזמת, אלא "מדלה" אליהם את ה"דור החדש" שכבר בדרך למעלה... מקוה שעזרתי קצת

drorjs

New member
את כנראה גרה קרוב לאילת...../images/Emo12.gif../images/Emo13.gif

כי אני אחד מהאנשים שהכי אוהבים שרי בארץ ואני לא אנסה אפילו לגדל אותם לפני פורים...

Riki10

New member
אמנם יש לי אחים שגרים באילת

אבל אני גרה רחוק מאד מהם. הכי כדאי שתחכי לפסח....

סודA

New member
דור מבטיח, כל הכבוד ריקי, השקשוקות

בטח רצות אצלך יופי.

רוּפֵן

New member
לא כל כך חשובה "העונה" כמו התנאים..

האם אין בשוק עגבנייות 'שרי' ? יש ! אז עשי כעצתה של 'ריקי' וכשאת אוכלת עגבניית שרי או חותכת לסלט.., שימי לב לעגבנייות הכי הכי אדומות, גדולות ובשלות.. אם יש שם זרעים כהים ולא 'לבנבנים', 'מרחי' אותם על 'נייר מגבת' והניחי להם להתייבש, יום יומיים. ואחרי כן - 'מנבטה' עם כיסוי ניילון - אור שמש מלא (חורף כעת !) וכו' היתרון שב'מריחה' על הנייר מגבת, הוא האפשרות לגזור את הנייר לפיסות ולפזר על האדמה - עם הנייר - הוא כבר יתפרק במשך הזמן. כך תקבלי פיזור די סביר של הזרעים בלי צפיפות מוגזמת. אפשר לתחוב את הנייר עם הזרעים לאדמה או, יותר קל, לפזר על האדמה ואחר לכסות ב 2 ס"מ של אדמה.

Riki10

New member
רופן אני שמה את הזרעים ישר בעציץ../images/Emo13.gif

בלי לייבש אותם, מיד אחרי שאני מסיימת לאכול, בלי מנבטה, בלי כיסוי ניילון, ובלי "בטיח"....
ככה טבעי.. כמו שזה, אני מחדירה אותם טיפה לאדמה, וזה עובד! האדמה עושה את תפקידה נאמנות!

רוּפֵן

New member
ברור שזה עובד...

אלי חדש תמיד ממליץ, מנסיונו, לקחת עגבניית שרי, לחתוך ל 4 ולתקוע באדמה. פשוט שיכללתי קצת את העניין, למי שרוצה גם תוצאות נביטה באחוז גבוה, כדי לקבל הרבה שתילים, לפיזור בגינה. שתילים שנובטים שלא בצפיפות, יהיו גם יותר חזקים, וגם יהיה יותר נוח, לשלוף אותם מהאדמה, מבלי לקרוע יותר מדי שורשים.

Riki10

New member
"הדלקתם" אותי אז עליתי לצלם...../images/Emo6.gif

את הפריחה של ה"דור החדש" שפורח ברגע זה! מה שמראה שאין "עונות" לעגבניות...

Riki10

New member
"על הדרך" צילמתי פריחה ב"דור הישן"

ולצידו אשכול עגבניות טרי טרי...

למעלה