עגבניות מיובשות בשמן זית

קודם כל מייבשים

את העגבניות, ותקן אותי אם צריך, אני מבינה שאתה מחפש מתכון שיורה לך איך להכין עגבניות מיובשות וגו`?! נגיד שכן. מחממים תנור לחום של 120 מעלות. שזה חום נמוך למדי. חוצים עגבניות, רצוי מזן תמר- אלה שנראות קצת כמו ביצה מאורכת, או עגבניות בלאדי( הכוונה היא שכמות המים בהן תהיה קטנה לעומת הבשרניות והטעם). משמנים תבנית תנור בשמן זית, מפזרים עליה מלח גס, סוכר ומעט פלפל גרוס, מניחים מעל את חצאי העגבניות, כשהחתך כלפי מטה, ומכניסים לתנור למשך 4 שעות. עכשיו, חשוב מאוד שבשעה האחרונה, דלת התנור תהיה פתוחה מעט- כך שהעגבנייה תתיבש באמת. כמובן שזמן הייבוש תלוי בעובי וגודל העגבנייה, אז פשוט שים לב. את שמן הזית, שישמור על העגבניות אפשר לחמם קלות, כשבתוכו שיני שום ועשבי תיבול, לצנן, לסנן ולכסות את העגבניות אשר נחות להן בצנצנת סטרילית.
 
למעלה