עבר, הווה ועתיד

שועלית77

New member
עבר, הווה ועתיד

חבר שלי ואני ביחד 6 חודשים, הוא בחור מקסים, מתחשב ומדהים. אבל דבר אחד תמיד מפריע לי, אני יודעת על מערכות יחסים שהיו לו בעבר, אבל בניגוד אליי, שאני משתפת אותו גם בסיפורים שעברתי, ודברים שקרו, הוא נוטה להתכנס בתוך עצמו ולא לדבר על ה"היסטוריה". ברור לי שזה לא דברים שיש לדוש בהם, מה קרה, כי יש סיבה שהיסטוריה היא היסטוריה, אבל זה קצת פוגע בי ברמה מסויימת שהוא לא מרגיש מספיק נוח איתי בשביל לחלוק איתי דברים כאלה. שאלתי היא כזאת- עד כמה אתם חולקים עם בני הזוג שלכם או חושבים שצריך לחלוק את מה שהיה בעבר? זה משהו חשוב בשביל לבנות עתיד משותף? או שנראה לכם שזה סתם חטטנות נטו ומה שהיה היה ושם זה צריך להגמר?

shirlove

New member
לא יודעת אותי אף פעם לא עניין היחסים שהיו ל..

חבר שלי(אקס כיום),עם האקסיות שלו. מה שהיה מן הסתם אם הם לא היו ביחד אז לא... לא היה אכפת לי. ואם הוא סיפר זה היה מרצונו וגם אז השתדלתי לשאול כמה שפחות ,כי אין טעם להתעמק בעבר. שאלתי אומנם אותו על הערב שלו והוא סיפר לי...אבל לא חרשתי בנושא הזה.

נ ט ע 9 1

New member
לדעתי..

יש עניין של לחלוק חוויות משותפות מהעבר.. טובות, ופחות טובות..עבר אומנם הוא עבר, אבל הוא חלק בילתי נפרד מהבנאדם, אין מה לעשות זה פשוט נמצא שם, אבל מצד שני ייתכן וחצי שנה זה עדיין לא כ"כ מספיק לו להיפתח לחלוטין(ואולי אצלו לדבר על העבר בפתיחות, זה להיפתח לחלוטין) אז תניחי לזה בשלב הזה.. תאמיני לי, גם אם נראה לך שאת מכירה אותו לגמרי לגמרי, כל יום את תגלי כמה שאת מצליחה להכיר אותו יותר ויותר.. שזה מדהים.. בכל מקרה, חכי עם זה קצת, יש כאלה שניפתחים מהר, ויש כאלה שלוקח להם קצת זמן..לטעמי 'נבירה' בעבר זו לא חטטות, זה פשוט להכיר את האדם שעומד מולך.. אבל אם לא מתאים לו בשלב הזה חכי עם זה קצת, אני מאמינה שיבוא הרגע שהוא ירגיש פתוח מספיק לספר לך הכל

ChilD SouL

New member
תלוי מה הגבול.

לדוגמא, אין לי בעיה לספר על חיי ואירועים שונים מחיי אבל אישית אני מעדיפה שלא לדון ולדבר על האקסים שהיו לי או הבחורים איתם יצאתי וכאלה. יש אנשים שיותר פתוחים ויש כאלה שפחות, יכול להיות שעם הזמן הוא יפתח יותר - אני לא חושבת שאת צריכה להיפגע מזה או לקחת את זה אישית. סך הכל, העבר הוא עבר ואם זה היה - זה כבר לא כל כך רלוונטי להווה ולעתיד ולכן לפעמים פשוט עדיף לא לדוש בדברים האלה.

elena20

New member
לא חושבת שיש לדון על זה יותר מדי, אבל כן

ארצה לדעת על כל מערכת יחסים שהייתה לו ולמה היא הסתיימה, ככה אני, חייבת לשתף בכל דבר ורוצה שהוא ישתף אותי וכמו שאמרתי לא מתכוונת לחפור בזה יותר מדי,אבל כן יעניין אותי לשמוע בכמה משפטים על מערכות יחסים שהיו.

תגובה

חשוב לשתף בחויות אישיות רגשיות. כל אחד מחליט, במה לשתף. אם החליט לא לשתפך בחויות מסוימות ולשתפך באחרות, בסדר. החשוב שתשתפו בדברים חשובים כמו מחלות ומצבים נפשיים קיצוניים.

מי אמר שהוא לא מרגיש מספיק בנוח לחלוק איתך?

האם הוא אמר לך את זה? כי אם לא, את בסה"כ משליכה עליו את מה שאת היית מרגישה אם לא היית משתפת. זה לא אומר שכך הוא מרגיש. בהחלט יתכן שהוא מרגיש שאין לו סיבה לדוש בזה.

שועלית77

New member
הוא אמר בעצמו....

כשמדברים כל כך הרבה, מן הסתם עולים גם נושאים מן העבר. אבל הוא תמיד מעדיף לשמור דברים לעצמו. כשדיברנו על קשר שהיה לו שהסתיים קרוב מאוד לתקופה שבה התחלנו לצאת הוא לא רצה לדבר ואמר שלא נוח לו וזה לא מוסיף כלום. כשסידרנו ביחד את הדירה שלנו ומצאנו תמונות ומכתבים מחברות קודמות, הוא אפילו לא הסכים שאני אסתכל בתמונות (אפילו לא כאלו שהוא בוחר) וישר רצה לדחוף את זה לארון, כשדיברנו (בלי קשר אלינו) על זוגות שעוברים לגור ביחד והוא הזכיר את עצמו כדוגמה ואמר שבמקרה שלו היה עניין מסובך באחת הפעמים- הוא שוב לא הסכים לפרט. אני לא רוצה ללחוץ עליו ולא חושבת שזה מוסיף לי שום דבר אם הוא לא רוצה לדבר על זה בעצמו. אנחנו חולקים הרבה מאוד מהזמן שלנו ביחד, ובתחושתי האישית כשהוא חוסם אותי מההיסטוריה הזאת שלו (ואני לא מדברת רק על הקטעים המלוכלכים, ואני כן יודעת למה הקשרים נגמרו מדברים שהוא סיפר) הוא לא חולק איתי חלק מאוד מאוד חשוב בחיים שלו, אני לא באמת חושבת שזוגות תמיד צריכים ישר (גם לא אחרי חצי שנה) לחלוק ה-כ-ל, אבל אני לא בטוחה איך אני יכולה ואם אני צריכה בכלל להעלות את הנושא הזה בפניו או פשוט לתת לו להתבשל...

נ ט ע 9 1

New member
לטעמי תני לו להתבשל

אם 'תילחצי אותו לפינה' אני מאמינה שזה יביא לתוצאה הפוכה ממה שאת רוצה. בכל מקרה, אני מניחה שהוא כבר הבין שאת מעוניינת לדעת מיהו,מהו עברו וכו'.. אם תישאלי שוב ושוב, אני לא בטוחה שזה יעזור, להיפך... שחררי, הוא יפתח לבד, זה גם ככה יבוא לו באופן טיבעי... בנאדם שלוחצים עליו(או אפילו לא לוחצים, רק שואלים לפעמים) לא פתאום יתחיל לפתוח את הפה, אבל אם תיתני לזה לבוא לבד זה יבוא.. אם תנסי להוציא ממנו(אין סקרנית ממני, ככה שאני מבינה שזה קשה) זה יבוא הרבה יותר מאוחר.. אם בכלל

תראי...

לפי הניסיון שיש לי עם החבר שלי,הוא ובפרט וגברים בכלל לא אוהבים כ"כ לדוש בעבר,מה שהיה היה והם מתייחסים להווה בעיקר,אז אל תתחילי לחשוב על כל מיני מחשבות שליליות לגבי העניין הזה,כי זה סתם יכניס אתכם למריבה מיותרת,תזרמי איתו ותחיי את ההווה,יכול להיות שהוא גם צריך שתיצרי אווירה נעימהכדי שהוא יוכל לספר לך על העבר שלו בלי לפחד איך תגיבי וזה יהיה משהו ששניכם תעשו באותו רגע,שאת תספרי לו ואח"כ הוא יספר ואם הוא נמנע מזה פשוט אל תלחצי זה יכול רק להרוס.... (חוצמיזה שיש בזה גם משהו טוב שהוא לא משתףאותך בעבר שלו כי זה אומר שהוא לא ממש חושב על הקודמות שלו אלא רק עלייך !!! תראי בזה כמחמאה)

ואני מקשה עוד קצת...

הוא אמר שזה לא נוח לו. האם מפניו לא נוח לו? האם באופן כללי הוא לא אדם שמשתף בהסטוריה שלו?

שועלית77

New member
הממממ...

קודם כל תודה לכל המייעצים
נתתם לי הרבה חומר למחשבה. לגביו, הוא אדם די מופנם, מדבר המון, יש לו דיעה על כל דבר, אבל בכל מה שנוגע אליו הוא באמת לא מאוד אוהב לדבר על זה. העניין הוא שבדינמיקה בינינו הוא כן מספר לי על כל מיני דברים מהעבר שלו, דברים שאני יודעת שהוא לא נוטה לשתף בהם אנשים. אבל בזה הוא כאילו מפחד לשתף אותי, הוא אומר שפשוט לא נוח לו לדבר איתי על זה ובסיטואציה אחרת שנושא אחר עלה הוא אמר שהוא לא חושב שזה יתרום לי כלום אם אני אדע. זה היה דבר אחד אם הוא לא היה מדבר על זה בכלל, אבל הוא מעלה איזשהו נושא ואז מסתגר בשנייה שאני שואלת משהו. פעם אחרונה שעלה הנושא (עם התמונות של אחת מהאקסיות) פשוט הלכתי הצידה ונתתי לו להתבודד עם ה"היסטוריה" שלו אבל זה צורם לי. אני מודה שגם אני אמנם משתפת אותו אבל לא בא לי לספר על כל בעיה ודבר רע שקרה לי בעבר, וגם אני לא הייתי רוצה שיראה תמונות ישנות שלי נמרחת על חבר שלי דאז וברור שאני לא רוצה שיבוא ויספר לי על כל החסרונות והפאקים של החברות הקודמות שלו (למרות שאודה שתמיד נחמד לפנטז שבטח כל האקסיות היו מפלצות מטורפות ורק אני גאלתי אותו
), אבל זה פשוט צורם. אני כבר די טוחנת מים, כנראה שאני פשוט אצטרך לתת לו להתבשל ולראות לאן זה מתפתח.

INVINSIBLE

New member
ממ ובכן

יכול להיות שיש פרטים מהעבר שבהם יש אי נוחות, לא רוצים להיזכר או שסתם מתעצבנים כשנזכרים בזה אבל בתכלס את צריכה לדעת לפחות מעט על העבר, הרי זה פרט מהאישיות של הבנאדם. אפשר להבין על האופי של האדם המון רק מלשמוע על קשרים מהעבר. אני אישית - אם מסתירים ממני דבר כזה, מבחינתי זה כמו להסתיר ממני מידע קריטי. ואני במקומך כבר הייתי מוציאה ממנו לפחות חלק מהעבר שלו. אם זה מרגיז אותו את צריכה לעשות הכל במחשבה כפולה. בהצלחה

ס א ט י ן

New member
לא חושבת שזה חשוב

אבל זה מעניין... אני והחבר שלי התחלנו לדבר על דברים שהיו בעבר אחרי כמה חודשים ביחד, רק אחרי שנה יש ממש סיפורים, ועדיין, הפרטים לא מלאים- כי פשוט- אין צורך. עבר הוא בכל זאת עבר. וגם לפעמים זה לא הכי כיף לשמוע.

לדעתי זה חשוב לדעת מה היה בעבר-

אבל לא בפרטי פרטים של כל דבר ולא לדסקס על זה כל הזמן. בן זוגי יודע שהיה לי עבר די מסורבל בנוגע לכל מה שקשור לאהבה ולכן הוא יודע גם לקבל התנהגויות שלי כמו חוסר ביטחון בקשר שנובעות מאותם קשרים והוא מבין שזה לא קשור אליו ואלינו, אלא שזה משהו שעדיין פותרת עם עצמי. לדעתי, חשוב שתגידי לו שחסר לך השיתוף שלו לגבי העבר ושלך כן חשוב לדעת פחות או יותר מה קרה.

למעלה