עברתי תאונת דרכים

עברתי תאונת דרכים

שלום רב אנשים עברתי תאונת דרכים [שרשרת ואני הייתי הרכב האמצעי שחטף מכול הכיוונים] מאז התאונה עבר שבוע ואני מרגיש כאבים עזים בגב בצואר בראוש וברגל אשמח לדעת מה לעשות למי לפנות כמה? למה? ואיך.? תודה ויום נעים

הי אלונילוני

ערב נפלא לתאונת שרשרת השלכות פתלוגיות רבות ראשית יש לבצע צילומים ולודה כי אין חבלה גרמית שנית כאבי צוור וגב יכולים להימשך תקופה רבה עד מספר חודשים ישנה אפשרות לטיפול ואולם יש להמתין כ שלושה עד ארבע שבועות לאחר החבלה אתה יכול לקרא עוד חומר כאן http://www.metaplim.co.il/a.asp?p=11222 בברכה אריק

הי אלונילוני

אם לא ניגשת לביה"ח, אז קודם כל לשם. אין לדעת מה יהיו ההשלכות העתידיות של התאונה, ועדיף לבדוק ולצלם כדי לוודא שאין פגיעות חמורות. חוץ מזה, על מנת להקל על הכאב והטראומה שימוש חיצוני בקרם ארניקה יהיה נפלא, כמה שיותר מהר, למרוח כל כמה שעות ולוודא שאתה לא מורח באזור עם פצע פתוח. תרגיש טוב, הילה

טיפול הומאופתי לטראומה-

דבר ראשון ארניקה לפה (לא משחה!). ואח"כ למצוא רמדי מדויקת יותר. אם אתה רוצה לדעת בדיוק איך לקחת תפנה אלי במסר. עירית

תתחיל בפיזאוטרפיה

תיגש לאורטופד ותבקש לגשת לאורטופדיה. בשלב מסויים תוכל להתחיל בשיאצו ....

שאלה לי אליך

כל האנשים שאני מכירה שעברו תאונות, ואני מתכוונת כולם, לא הפיקו שום תועלת מטיפולי הפיזיותרפיה של קופת החולים. לעיתים קרובות הטיפול ניתן לאחר תקופה המתנה ארוכה, הטיפול מאוד קצר ובגלל קוצר הזמן ניתנת לפיזיותרפיזטים היכולת לתת רק טיפול ממוקד - כלומר, כואב הגב - נטפל רק בגב. התוצאה היא לפעמים הטבה סימפטומטית (תודות לחימום האזור למשל) ולעיתים יציאה מהטיפול עם כאבים חזקים יותר מאשר לפני הטיפול. לדעתי, קופות החולים הרסו את מקצוע הפיזיותרפיה, והטיפול הטוב היחיד בתחום הוא זה שניתן באופן פרטי. אשמח לדעת אם הנסיון שלך בתחום שונה.

מתוך ניסיון אישי

עברתי תאונה לפני חצי שנה ואני עושה פיזאוטריפה עד היום. אני יכול לומר לך שלא המתנתי יותר משבוע עד שהתחלתי את הטיפולים. עברתי גם טיפולים קבוצתיים וגם טיפולים אישיים. הטיפולים הקבוצתיים נותנים מענה למי שיעשה בבית את התירגולים (זה מאוד דומה לשיאצו) לפחות 4 - 5 פעמים בשבוע לפחות 15 דקות מינימום. (וזה אפשרי). התרגילים מחזקים ומרפים את השרירים כאחד ולכן יש תוצאות יפות. מתוך ניסיון אישי זה בסדר, אבל אין ספק שקופות החולים הרסו כל חלקה טובה בכל טיפול שהוא כולל את הרפואה המשלימה .. מה לעשות ...!?
יום טוב, טל כהן

תודה על תשובתך

אתה האדם הראשון ש"פגשתי" שמדבר בשבחי הפיזיותרפיה מתוך נסיון, ומכיוון שזה טיפול מסובסד ושרבים נשלחים אליו, זה משמח אותי מאוד. אשמח לשמוע דעות נוספות.

אני אגיד עוד דבר

מי שמגיע על מנת להנות שם, אז יש לו טעות. חייבים לתרגל כדי לראות תוצאות ולכן יש הרבה שאינם מרוצים.... כי פשוט לא מתרגלים וחבל.

גש לטיפול כמה שיותר מהר

אני ממליצה על דיקור סיני, אבל יש טיפולים נוספים שיכולים לעזור. שיאצו מאוד מאוד עדין אצל מטפל מנוסה יכול לעזור גם כן, אבל אם אתה מרגיש שאי אפשר לגעת בך, הדיקור עדיף ואולי גם הרפלקסולוגיה. גם לרייקי והילינג יש יתרון עצום בתחום. כדאי כמו שכתבו לגשת לבדיקות. אבל בלי קשר לבדיקות, אני חושבת שככל שתקדים להגיע לטיפול כך ייטב לך. פיזיותרפיה אולי כדאית, אבל לא במקום טיפול אחר.

שלום

מקווה שאתה מרגיש יותר טוב. בהנחה שכבר עשית את הבדיקות הדרושות, ממליצה לפנות לטיפולי קרניוסקרל או אוסטאופתיה. בתאונה נחבלים בגוף וכן יש מתיחה חזקה של כל הרקמות, כולל רקמות פנימיות עד לפגיעה בתנועתיות העצמית שיש למערכת העצבים המרכזית. פגיעה כזו, הקורה ברוב תאונות הדרכים גם קלות ביותר, עשויה לגרום לכאב ובטווח ארוך גם לבעיות נוספות.. הטיפולים שהצעתי- מגיעים לכל הרקמות רכות וקשות עד לרמת קרומי המוח ומערכת העצבים המרכזית , עוזרים לשחרור המתח הפנימי(מה שלרוב לא יקרה בטיפויל פיזיוטרפיה לצערי) ועוזרים לגוף להתאושש, להשתקם ולמנוע נזק לטווח ארוך. רפואה שלמה

למעלה