עברתי טסט היום!!!

• פותח הנושא Booly
  • פורסם בתאריך

Booly

New member
עברתי טסט היום!!!

היאח הידד סוף סוף הסיוט נגמר, היום סידרתי את ה"גרמושקה" (גומייה של הציריה) ואתמול סידרתי את מערכת הפליטה סופית (החלפתי את כל הצינור שהולך מהממיר עד לדוד האחורי כאשר באמצע יש דוד אמצעי קטן וגם התקנתי ממיר בלי....) ואת הדוד האחורי כבר החלפתי לפני חודש. אז מה היה לנו שם: כוון פרונט ..... כמובן. פיזור לא תקין של פנסי החזית ...... מדבקות מכועאות חסרות בחלקו האחורי של האוטו..... מענין מי הוריד אותם... טוב אז בסוף הסתדרתי לגבי כל אלו אבל אני חייב לציין שלא היה צורך בכוון פרונט (עשיתי כוון כשהנמכתי את האוטו לפני מספר חודשים) ולגבי הפנסים, הם בסדר גמור ולא צריך לגעת בהם!!! אפילו דאגתי לנקות אותם בסוף שבוע אז הם מבריקים!!! אז למה הכשילו אותי? כי יש להם חשמלאי במקום שמסדר את הפנסים.... כי יש להם כוון פרונט במקום (במקרה זה 300 ש"ח).... כי יש להם הרבה מלאי של מדבקות וכל זוג מדבקות זה 10 ש"ח. אגב, הם לא הבינו למה המנוע שלי אדום ומה זו הקורה הזו שיש לי ... נו טוב, העיקר שהסיוט נגמר.... עד לשנה הבאה

עתיד18

New member
אתה באמת מאמין שזאת הסיבה שהכשילו

אותך ? אגב, אין להם דרך לבדוק כיוון פרונט, אלא רק כיוון גלגלים (סטיה ימינה שמאלה ביחס לגלגל השני) וזה עולה הרבה הרבה פחות מכיוון פרונט בקשר לפיזור, סביר להניח שהפנס לא היה מפזר, אלא פשוט לא מכוון בצורה מדוייקת, והיות החוק אומר שהטסטר צריך לכוון אותו במידה ואינו מכוון, הוא מכשיל על פיזור (עאלק) ושולח אותך לחשמלאי שיכוון אותו בקשר למדבקות, חוק זה חוק וזה לא נתון לשיקול הטסטר, עצה אישית : תוריד אותם אם הם מכוערות, קנה זוג וזרוק בתא המטען, אם שוטר עוצר אותך, החוק נותן לך אפשרות להדביק זוג חדשות במקום לסגור עיניין בלי דו"ח

kitt

New member
כיוון אורות לא מכשיל טסט וגם אסור

להם לקחת כסף על זה, שונה החוק בנושא כי הם היו מכשילים סתם על כיוון פנסים כדי להרוויח כסף.

ממתי

New member
האם הטסט היה במכון הבדיקה

בהרצליה פיתוח? גם לי פסלו על "פנס מפזר" והייתי צריך לקנות פנס חדש (60 ש"ח לא כולל עבודה). מאז אני לא חוזר לשם יותר. ושאלה, איזה מדבקות מדובר? מחזיר אור? שמור מרחק? מכוניות חדשות כבר פטורות מהכיעור הזה, וע"פ משרד התחבורה ככל שמכונית חדשה יותר היא נראית יותר לכן פטרו את החדשות מהמדבקות ועדיין מחייבים את הישנות...

עתיד18

New member
כיוון אורות לא מכשיל טסט

כי במחיר שאתה משלם למבחן (50 שקל בערך) אתה משלם גם !!!כיוון!!! אורות במידת הצורך, אבל הגעת לבוחן הנחמד (בטח) והוא מגלה שהפנס אינו מכוון, במקום לקחת מברג ולהתחיל לכוון לך (ובטח שהם לא יקחו עוד כסף זה כלול במחיר) הוא כותב "פיזור אורות" ואז מכשיל אותך, אתה הולך לחשמלאי, שתי שניות הוא מכוון לך, אתה חוזר עובר, והטסטר חוסך לעמצמו עבודה וזמן !! כיוון אורות ופיזור אורות הינם דברים מסוכנים ביותר, הם גורמים לסינוור מאוד מסוכן !!

Booly

New member
מה שנכון נכון, אבל הנה עוד פרטים

רכב משנת 95 אינו מחוייב לפי חוק להדביק את המדבקות האלו, אבל למי שיש מדבקות והם לא תקינות אז הוא צריך להחליף לתקין כלומר או שיש מדבקות והם תקינו או שלא בכלל, אבל לא כולם מכירים את הכלל אז מה אכפת להם לכתוב שצריך להחליף מדבקות הרי זה כסף טוב בשבילם. לגבי כוון הפרונט, ידוע כמו שאמרתה ולכן גם המכונאי שלי אמר לי (והוא מכיר את המכון הזה) שהם מכשילים כדי להרוויח עליך כסף בכוון. אגב שנה שעברה הכשילו אותי על מגב אחורי לא תקין, ממתי החוק מחייב משהו על מגב אחורי ?????? זו הייתה חוצפה לשמה אבל לך תריב איתם על זה.

עתיד18

New member
החוק מחייב :

מגב תקין !! ברכב ששמשתו האחורית נמאצת בסוף הרכב וחשופה לליכלוך יתר !! בטח מחייב שהמגב יהיה תקין !! בקשר למדבקות, אין מה לעשות, גם רכב לפני 94 לא מחוייב בפנס בלימה בחלון האחורי, אבל אם הרכבת אחד כזה והוא לא תקין עליך לתקנו, למה ? הריי הוא לא מחוייב !! פשוט מאוד, שאדם נוסע מכונית אחרי המכונית שאחריך, הוא לפעמים מסתכל דרך החלון של הרכב לפניו על הפנס שלך, היות והוא לא תקין, אז האדם השלישי חושב שאתה לא בולם אתה בולם, זה שלפניך אולי טיפה לא מרוכז ויבלום קצת מאוחר, תוסיף לזה את הזמן שלוקח לך להגיב והינה לך תאונת שרשרת יש הרבה דברים שנראים לנו מטופשים, אבל בפועל יש בהם הרבה חוכמה

Booly

New member
כל עוד זה רק מגב אז סבבה

אבל כשמתחילים להכשיל אותך על כל מיני שטויות אז זה ממש מבעס ובכלל כשרישוי עולה לך 919 ש"ח אז הם גם שולחים אותך לכוון פרונט ועל זה גוהים עוד 300 ש"ח (אני יכול לעשות את זה בחצי מחיר) וגם כן לא מקצועי, לדעתי, אז זה מתחיל להרגיש, בפעם שעברה עם אמרו לי שהמגב האחורי לא תקין ושגם מנורת המספר שרופה ושלחו אותי לחשמלאי כדי לסדר את זה, המזל שלי שלחשמלאי היה מעט יותר שכל מהבוחן והוא התכופף וראה שהמנורה כן עובדת (באור יום כשה לראות אז מספק שהיא הייתה חלשה יותר אז הוא חשב שהיא לא דולקת) אבל בלילה היא מאירה מצויין, אז במקרה הזה אילצץתי את הבוחן להתכופף ולראות שהיא כן בסדר. בכל מקרה מה שחשוב לי זה שלא מצאו משהוא קריטי כמו הגה ובלמים, ושאני יודע בודאות שהוטו שלי תקין כי דאגתי לסדר הכל לפני הטסט.

למעלה