Kryptonite
New member
עברנו שרת!../images/Emo168.gif
חשבתם שנפטרתם מאיתנו? אנשים המירק? מהואמוהאמוהאא, תחשבו שוב.
הפעם עברנו שרת - כי קודם כל הוא יותר נוח, וזמין לחלקנו שמורידים סדרות מהמירק, וגם כי יש בו יותר דרגות (כן, זה אומר יותר צבעים
) והוא סתם שרת טוב (למרות שלפעמים הוא קורס, וזה מעצבן
אבל גם ככה אף אחד לא נכנס לסייבר, אז - הו וול) אני מצרף לכאן את המדריך המ-ע-ו-ל-ה שאתי כתבה, רק עידכנתי אותו בהתאם למעבר שרת.
יש מדריכים מאוד מפורטים עם תמונות אבל הם ארוכים, אני אנסה לעשות את זה קצר וקולע.
מה זה mIRC (מירק)? מירק זו תוכנה, שבה משתמשים כדי לצ'טט. כל צ'ט שקיים בעצם מבוסס על שרת IRC וקיימים אלפי שרתים כאלה. גם לתפוז יש שרת כזה, אבל לא ניתן להכנס אליו דרך המירק אלא רק דרך הצ'ט "הרגיל" (נקרא גם "ג'אווה קליינט"). לא צריך להבהל, המירק שונה מהצ'טים הרגילים שאתם מכירים וקיימות המון המון אפשרויות, כשאפשר להשתמש רק בבסיס המאוד מאוד פשוט בלי להסתבך.
מאיפה מורידים מירק? קיימים הרבה "סוגים" של מירק - התוכנה הבסיסית חסרת כל תוספת, ו"סקריפטים" - המירק בסיסי עם המון תוספות. כדי להנות מכל האפשרויות, אני מאוד ממליצה על Mulez Script - הוא בעברית והוא מאוד מאוד נוח. לינק ישיר להורדה של הגרסא העברית, אפשר למצוא כאן.
הורדתי, מה עכשיו? כמו שכבר הסברתי קודם, קיימים הרבה שרתים. לא נכנס כאן לשרתים מומלצים, אנחנו בחרנו לשבת בשרת בשם Highway. כדי להכנס לשרת, בחלון הראשי שנפתח לכם, צריך לכתוב את שורת הקוד: /server 62.80.114.210 (*רוב הפקודות במירק עובדות עם "/פקודה ~פעולה~". זה נראה מסובך אבל ברגע שמתרגלים הכל מאוד פשוט והגיוני.) עכשיו, אמורות לקפוץ לכם ברצף הרבה שורות במסך הראשי - הסטאטוס. זה נורמלי, זה מידע על השרת שלא מעניין אף אחד. אחרי שזה קורה, אתם מחוברים לשרת. כל מה שנשאר לעשות כדי להכנס לשיחה זה לכתוב את הקוד: /join #הפ-חברתי . זהו, אתם בפנים. המסך מיושר משמאל לימין (מתרגלים מהר מאוד), בצד ימין יש את רשימת האנשים שבחדר. אנג'וי!
חשבתם שנפטרתם מאיתנו? אנשים המירק? מהואמוהאמוהאא, תחשבו שוב.