עברנו לחינוך ביתי

asa112

New member
לדעתי, אף אחד לא ממליץ על זה כאן

מספר אנשים סיפר שהגיעו לחינוך ביתי אחרי מספר נסיונות במערכת החינוך
וחשדינה חשדנית לגבי אופציה הזו.

אני מבינה, שאתה רוצה להצדיק את החשדנות על בסיס תחושה שלך,
שמבוססת על מקרים של אתה מכיר.ואתה לא רוצה לגלות כמה מקרים אתה מכיר.

זו סוג של תמיכה לפותחת שירשור ?

וזאת דוגמא נהדרת ליכולת ההכלה וההבנה

של אלה שבוכים למה לא מקבלחם רת הילדים שלהם.

asa112

New member
אם אתה מתכוון אלי אז יש פה טעות

אני לא בוכה, בן שלי משולב כרגע ומקבלים אותו ממש יפה.

אף פעם לא היו לנו בעיות עם ילדים, הבעיות תמיד עם צוות, שלא מתחשב עם ילד ורוצה שהוא "יתמודד"
או אם טיפולים שגורמים נזקים ואין שום דרך להרחיק את המטפל מהילד.
אבל בתקופה הנוכחית אפילו עם צוות של בית ספר אין לנו בעיות.

arana1

New member
חינוך ביתי הוא העתיד

לא ברור בדיוק איזה צורה תהיה לחינוך כזה אבל אין ספק שבחברה מתוקנת אין מקום לבתי ספר במתכונת הנוכחית
המוסדות האלה שייכים לעבר
וטוב שכך

התחושה שלך

מאוד לא נכונה, חינוך ביתי הוא לא תחליף לטיפול בקשיים של הילד,
הורים בחינוך הביתי ממשיכים לטפל בילד ההבדל שההורים הם שקובעים במקום שבית הספר יכתיב להם.

א. לפעמים זה הפתרון הכי טוב שאפשר להגות. ב.

ב. לפעמים קל מאוד להגות פתרון יותר טוב אבל לא למצוא כזה בשטח. יש מקומות, שלגמרי במקרה, מסגרות החינוך המיוחד שבהם מתנהלות גרוע. יש גם מקומות, שלגמרי במקרה, אופציות השילוב מנוהלות בהם רע.

alonaken

New member

באמת חבל ואני גם משערת מה הסיבה

אני למשל ניהלתי וויכוחים לא קטנים עם פסיכולוגים לא מעטים בנושא
שניסו להשפיע עלי שחינוך ביתי זה דב רע, לא טוב, פוגע בעתיד של הילד , כמובן שזה ממש לא נכון..
והם כמובן לא הצליחו להשפיע עלי, אני על שלי עמדתי.

אני לא מנהל יותר מדי ויכוחים כאלה. אני די מהר

עובר לדיון בנושא האתיקה המקצועית או בנושא הפילוסופיה של המדע.

מיק67

New member
תשמע, המערכת לוקחת את זה נורא קשה

הם כל הזמן אומרים לי שילדה בגילה צריכה חברה ונורא דואגים שתהיה בודדה בבית.
אני חוזרת ואומרת להם שהכי גרוע זה להיות בודד בתוך מלא ילדים שלא רואים אותך ממטר ושהיא בהחלט לא תהיה לבד אלא יימצאו הילדים והילדות המתאימים להיות לה לחברים.
עוד לא שמעתי מישהו אחד מהמערכת שאמר לי שזה רעיון מצויין חינוך ביתי או אפילו שהיה מוכן להגיד ששווה לבדוק את זה בדיוק כמו שבדקנו את האפשרות של בית ספר במשך כמה שנים.
אז לצפות מהורים גם לקחת על עצמם משימה כזו וגם לקבל פידבק שלילי מכולם כולל הפחדות זה באמת מוגזם ואכן חבל מאוד כי מה רע באופציה הזו? ובכלל, למה לפסול אופציות כשכל המרבה הרי זה משובח?

כן בדיוק כמו שלי אמרו

שבית ספר דמוקרטי יהיה רע לבני הבכור והנה חודשיים אחרי ויש לו חיי חברה תוססים לאחר שמגיל 4 לא היו לו חברים כלל.איך זה קורה? אוכלוסיה הומוגנית, אין ערסים הילדים בעלי פרופיל אישיותי דומה לזה של בני. מאוד לא פוליטיקלי קורקט אבל הכי אמיתי!
ואגב , אני ובעלי רחוקים מלהיות בעלי ממון, אני עובדת יומיים בשבוע ולומדת יומיים נוספיים ומשתכרת כ 2300 שח בממוצע, ובעלי איש טכני בחברת היי טק שמרוויח הרבה הרבה פחות ממתכנת.זה עיניין של סידרי עדיפויות,לא נוסעים לחול בכלל ונוהגים בטרנטה ישנה,אבל דואגים קודם כל לרווחת ילדינו, ולחינוכם.

שמח לשמע

אבל זה מאוד תלוי בכל בית ספר דמוקרטי....יש בתי ספר דמוקרטיים מסוגים שונים... וגם על המקום שבו את כרגע שמעתי על מקרה לא מוצלח....

רונן לא מדובר על ילדי שעל הספקטרום

בתשובתי התייחסתי רק לחשדנות של המערכת הרגילה כלפי פתרונות חלופיים, ולזלזול שהיא מביעה פעמים רבות מדי בשיקול דעתו של ההורה ובמידת הכרותו עם בנו, אל מול ה"כלים המקצועיים האוביקטיביים", שהיא מתיימרת, ולא תמיד בצדק להתהדר בהם.
אני מסכימה שלא כל מסגרת מתאימה לכל ילד, אך אני מאמינה שחשוב להעצים את ההורים, שלאחר בדיקה מעמיקה, ומתוך הכרות עם ילדם ובדיקת החלופות השונות בחרו בדרך שונה מהמקובל, ואני טוענת תמיד, שריבוי מסגרות חינוכיות, מגדיל באופן משמעותי את סיכוייהם של יותר ילדים לחוות את חייהם כלא רק נסבלים, אלא אף מספקים, מעשירים ומעצימים, וזה מה שחשוב בסופו של דבר.

אכן

למרות שהמסגרת לא אידיאלית עבורו, יש לו מחנכת מופלאה(מוקפת בצוות לא משהו בלשון המעטה), ולאור התנודות והמעברים התכופים בין מסגרות, שחווה לכל אורך שנות ילדותו, החלטנו להשאירו שם עד החטיבה(עוד שנתיים), ובינתיים לבלוע הרבה צפרדעים. לילד יש שם חברים והוא מרגיש סוף סוף שייך, אז מי אני שאחרב(למרות שלפעמים ממש קשה לי להתאפק
).

טוב לשמוע

באמת הגיע הזמן עבורו לקצת יציבות....
לא חושב שיש ממש מסגרת אידאלית לאוטיסטית, והרבה פעמים צריך לבחור בין אפשרויות לא מושלמות את הרעה פחות....

למעלה