עברנו לחינוך ביתי

alonaken

New member
נשמע הכי טוב שיכול להיות

ולכן חבל שיש מי שמתנגדים היום לרעיון של בתי ספר פרטיים. יש לא מעט ילדים שעבורם זו יכולה להיות ממש הצלה, הרי בתי הספר הממלכתיים לא יכולים להתאים לכולם והמצב שם עבור חלק מהתלמידים אינו מאפשר להם להצליח להתפתח וללמוד.

alonaken

New member
נכון, ויחד עם זאת

אם רק בגלל השיקול הזה לא יאפשרו את קיומם, יעשו עוול גדול לאותם ילדים שזקוקים להם נואשות ושההורים שלהם כן יכולים לממן.

לדעתי אם מאפשרים קיום של בתי ספר פרטיים, אז יכולים להופיע מודלים שונים ומגוונים ללמידה ולחינוך שיכולים בהמשך להשפיע לטובה גם על המערכת הציבורית.

schlomitsmile

Member
מנהל
מצד אחד- נכון, ולכן טוב שמאפשרים קיומם מצד שני- אילמלא היו מאפשרים קיומם
ההורים שיכולים לממן לימודים בבי"ס פרטי, האוכלוסיה החזקה,
היו לוחצים להקמת בי"ס כאלה במערכת הציבורית.
במצב הקיים, מי שנשאר להתמודד עם "מה שיש"
הם ההורים הפחות חזקים, ואולי לכן זה מה שיש...

זה די דומה לויכוח האם יש להאבק על מתן היתר רשמי
להעסקת סייעות פרטיות,
או למקד את המאבק על הכשרת ומתן תנאים הולמים
לסייעות שעובדות במערכת.

איזה מהצדדים שוקל יותר?
לא יודעת...

dina199

New member
tלהורים אין סיכוי לקבל שום דבר

במערכת ציבורית , גם אם יש להם כסף.
במערכת ציבורית קובעים משרד החינוך הדינוזאורי ושלל פוליטיקאים מכל המפלגות.
וזו הסיבה היחידה שהורים עם כסף (ואפילו לא עשירים מפולגים
) פותחים בתי ספר פרטיים . פשוט אין להם ברירה אחרת

dina199

New member
שרי חינוך שלנו אוהבים שוויון מהסוג הקומוניסטי

כולם צריכים להיות שווים - גם אם זה אומר שאין שום דבר לאף אחד

TikvaBonneh

New member
צודקת לגמרי

אנחנו לא מדינה קומוניסטית, אז למה דווקא בתחום החינוך אסור להורים להחליט שהם רוצים להוציא את הכסף שלהם על חינוך יותר טוב לילד?
אולי שר הבריאות יאסור עלינו ללכת לרופא פרטי?
אולי יהיה אסור גם ללכת למכללה פרטית? אם שיוויון, אז עד הסוף.

dina199

New member
זאת בעיה של משרד החינוך.

בית ספר פרטי הייתה ההצלה שלנו ולמזלי היה לי מספיק כסף (בקושי
)
הגענו לבית ספר הזה כי הרשות המקומית ומשרד החינוך לא הצליחו לספק לבן שלי מסגרת בהתאם לצרכים שלו.
אמנם אחרי ועדת השמה משרד החינוך השתתף בחלק (בערך שליש) של שכר לימוד , אבל לדעתי במצב כזה הם היו צריכים לממן הכל מכח זכאות של הבן שלי לאותו 'חוק חינוך חובה חינם'

אני מכיר מקרוב בית ספר כזה

ואני יכול להגיד שהוא בעיקר מהווה מקום מקלט להורים שמסרבים לאבחן ולטפל בילדים שלהם ומטילים את התפקיד על בית הספר.....
אני מאד מקווה שזה לא המצב בבתי ספר פרטיים אחרים.

מיק67

New member
לא רק לילד

אני לא מאמינה איזו שלווה ירדה עלי. בכלל לא הבנתי שכל יום שהיתה בבית ספר הייתי בסוג של לחץ, תמיד דרוכה לטלפון, שמא היא או מישהו מבית הספר ייתקשרו, מקווה שהיום יעבור לה בשלום וכן הלאה.
ועכשיו שקט.

חבל שמעט ישראלים רואים חינוך ביתי כאופציה.

לפעמים, פשוט זה מה שצריך לעשות. לפעים עדיף חינוך ביתי.

נכון שלפעמים זה מה שהילד צריך

אבל זה במקרים מאוד מסוימים למשל, כשיש חוסר יכולת מוחלט להתנהלות בחברה גם עם סייעת, או כשיש רגישות חושית גבוהה מאוד ואין אפשרות להתאים את הסביבה לילד....
אבל התחושה שלי, ואני מקווה שאני טועה, שחינוך ביתי זה לא פעם תחליף למסגרת של חינוך מיוחד או של טיפול בקשיים של הילד....

alonaken

New member
אתה אכן טועה בתחושה שלך

ואני אסביר:
רובם המכריע של משפחות שבחרו חינוך ביתי עבור ילדיהם עושים זאת משתי סיבות עיקריות:
הסיבה הראשונה היא כמו האפשרות הראשונה שציינת, כלומר מדובר בילדים עם קשיים שמערכת החינוך כולל החינוך המיוחד לא יכולה לתת להם מענה ולכן הם פנו לאפשרות של חינוך ביתי וזה קורה אחרי נסיונות רבים שכשלו במערכת החינוך.

הסיבה השניה היא כאשר מדובר בהורים אשר מלכתחילה מאמינים בחינוך ביתי כדרך חינוך עדיפה ובחרו זאת מסיבות אידיאולוגיות. כאשר למשפחה כזו נולד ילד אוטיסט, בשל המצב המיוחד והלא צפוי עבורם, הם בוחרים בשבילו האם לשלוח אותו למסגרת חינוכית כלשהי כולל חינוך מיוחד או האם לבחור בדרך החינוך שהם מאמינים בה באופן כללי לפי ההכרות שלהם עם הילד וההערכה שלהם את היכולות והקשיים שלו.

אבל בכל המקרים שציינתי, גם באפשרות הראשונה וגם באפשרות השניה, רובם ואולי כולם הורים שמשקיעים המון בילדים שלהם, בדרך כלל אפילו יותר ממה שמשקיעה משפחה ממוצעת, כולל השקעה בטיפולים וחלקם עושים גם תכניות ביתיות.

ועוד משהו - בניגוד לתחושתך, זה לא מקובל בקרב משפחות חינוך ביתי להיות אנטי חינוך מיוחד או אנטי טיפול בקשיים של ילדים, להפך - רובם אם לא כולם הם הורים שמשקיעים בילדים שלהם בחינוך ובטיפולים הרבה יותר ממה שמשפחה ממוצעת משקיעה.

למעלה