עברית שפה קשה?

אבא גאה

New member
עברית שפה קשה?

כיוון שאנו גרים בחו"ל ובתי ספר יהודיים הם בגדר "לא בא בחשבון"..... תהיתי היכן אני יכול להשיג חומר על לימוד עברית בבית? אשמח לכל עזרה בנושא. אנחנו משתדלים לדבר עברית בבית (בעלי קנדי במקור ובשאר הגוף גם - אז קשה לו להשתדל) אבל אני מקפיד שאני אשוחח עם הילד בעברית, סיפורים וסרטים - בעיקר בעברית... אבל מה עם קריאה - כתיבה? יש עוד זמן (הוא בן 4) אבל אשמח להתחיל לצבור ידע .....

../images/Emo6.gif טרמינולוגיה והרגל...

רק עכשיו קלטתי שאתה לא אבא גאה - יענו, מתגאה בבן שלך, אלא אבא גאה מלשון גאווה
אני מניחה שחוץ מהיותו קנדי, החיים לזוג גאה קלים יותר בקנדה, במיוחד אם אתם מגדלים ילדים (טוב, בינתיים רק אחד...) אז קודם כל, רציתי לברך ברכה מיוחדת ואני כמובן מלאה שאלות כרימון!!!! (
אף אחד לא יכול לי עם שאלות...) זה ילד מאומץ? או ילד של אחד מכם? מאיזה גיל הוא איתכם? כחד הורית שמתמודדת עם כל מיני שאלות 'שלא מן המניין', אני גם תוהה מהו האתגר הגדול ביותר של משפחה דו הורית חד מינית. אני מניחה שאתם מחוברים לקהילה של הורים גאים אחרים. מניסיון אישי כחד הורית - זה בהחלט נותן תמיכה. בכל מקרה, כייף שהצטרפת ו... אולי בסוף נעזור לך לוותר על הגן
לגבי השאלות ששאלת: אם יש לך מי שיכול לשלוח לך חוברות מהארץ, יש בשפע - במיוחד סביב תחילת שנה"ל (אוגוסט) או משחקים שמבוססים על מילים (משחקי קופסא) אני ממליצה על משחקי מילים (אהבה גדולה שלי) חרוזים, יחיד רבים, זכר נקבה, אני רואה משהו שמתחיל ב... (צליל כלשהו, ובהמשך - באות...) בהמשך (זה השלב שלנו עכשיו) - משחקי איות אח"כ - צריך למצוא מילה שמתחילה באות שהמילה הקודמת הסתיימה בה, ניחוש מילים - מילה בת X אותיות שמתחילה באות... ומסתיימת באות... אח"כ אולי לתת רק אות אחת, ואולי אפילו סתם אות באמצע. המשחק 21 שאלות פותח המון אפשרויות להעשרה: האם זה חי? האם זה דומם? האם זה עומד? האם זה תלוי? משחק שיכול להעביר מושגים ואפילו למיין רעיונות שמועברים רק בביה"ס אנחנו שיחקנו את זה בגיל הגן, וזה רעיון מעולה לחזור לשחק אותו
למשל: כששאלתי אותו אם זה חי צומח או דומם (3 שאלות) הוא היה צריך למיין את מה שבחר. או לחילופין, להפריד מכל האפשרויות את מה שאני אמרתי זה פותח אין ספור אפשרויות. אגב, אלו משחקים נהדרים לזמן נסיעה

אבא גאה

New member
מה פתאום "לא מתגאה בבן שלי"?

מתגאה לאללא בבן שלי....
אבל גם מלשון גאווה.....
ואני אשוב לספר על ה-כ-ל מיד אחרי שאטפל בדיון בפורום הורות הומולסבית ומיד אחרי שאחזור עם הילד מקניות. מיד אשוב.

אבא גאה

New member
חזרתי

הילד מאומץ והוא בכל זאת של שנינו....
אצלנו מקפידים מאוד על מושגים, "של אחד מאיתנו" מרמז שהוא לא של השני, או שאם הוא מאומץ אז הוא לא שלנו? הילד הוא שלנו והוא מאומץ (אני מניח שהכוונה אם הוא מזרעו של אחד מאיתנו...נכון?) בכל מקרה, אנחנו מקפידים להשתמש במונחים האלו ו"לחנך" את הסובבים אותנו.
אושר נמצא איתנו מגיל 18 חודשים והיום הוא בן ארבע ורבע. הקהילה אליה אנחנו מחוברים (פעם פיסית מאוד והיום בעיקר וירטואלית) היא הקהילה של "הורות הומולסבית" שרובם כותבים כאן בפורום מס' 386. לפני כשנה עברנו לקנדה ואנחנו אט אט מכירים כאן א/נשים חדשים. לגבי המשחקים, איך מתחילים? הוא בכלל לא יודע את האותיות..... מה לגבי קריאה וכתיבה? על אילו חומרי לימוד אתם ממליצים ללימוד האותיות? אנחנו משחקים את המשחקים של I SPY WITH MY LITTLE EYE אבל בשלב זה זה רק מה אני רואה? משהו אדום? או משהו גדול וירוק..וכו'... אבל זה רעיון לומר "משהו שנשמע כמו"....

אפשר כל מיני...

יש אותיות מגנט למקרר יש משחקי קופסא, פאזל רצפה (גם מספרים ו- ABC) אפשר יצירה - לצייר לו אות ולעבוד איתה: למרוח פלסטלינה לאורך הקו, לטפטף נרות לאורך הקו או כל הדבקה אחרת. כדאי להתחיל מאותיות השם שלו לעבור למילים שיבקש. אפשר להתכתב עם משפחה בארץ ויש תוכנה שמלמדת אותיות אנסה לחפש לך אותה ויש אתרים לילדיםשגם משחקים עם אותיות: האתר של ערוץ הופ האתר של אלפי נדמה לי שאפילו בקידין של תפוז (כן, כן, שלנו!!) שווה לטייל באתרי הילדים ולחפש מה מתאים המנוי עולה כסף, אבל כל אתר נותן תקופת התנסות חינם (שבועיים בדרך כלל...) בהצלחה!! במשחקים - השמיים הם הגבול!! תתחילו ותראו שהוא בא עם רעיונות משלו. אגב, מקום טוב להתחיל זה לכתוב את השם שלו בגדול - על יצירותיו אח"כ הוא ינסה להעתיק וזו התחלת כתיבה

אפשר גם לעשות מנוי על עיתון איכותי

לילדים- כמו טבע הדברים לילדים, לדוגמא. או על נשיונל ג'אוגרפיק בעברית. כך מתקבל חומר קריאה מרתק, ססגוני, מלווה בצילומים וברמה נורמלית ולא השטויות של רוב המגזינים לילדים! אתם יכולים גם לשחק משחק נחמד: להכין כרטיסיות על שמות של חפצים: מקרר, מדיח, חלון, ארון, דלת וכו' ולעבור ולהדביק כל שלט/כרטיסיה- במקום. וככה להשאיר את הבית. ומדי פעם לשחק. התאמת הכרטיס לחפץ, כל הכרטיסים לפניך על השולחן והילד לוקח ומדביק במקום (אלו משחקים ששיחקנו עם עולים חדשים ביסודי). בהצלחה! נ.ב. לקח לי זמן להבין את המשפט "בעלי קנדי במקור ובגוף" וכשהבנתי התגלגלתי מצחוק...

אבא גאה

New member
אחלה רעיון ../images/Emo45.gif

ולגבי המקור...., ככה אני, אתם עוד תתרגלו אלי ... (כי אני מתכוון להישאר)

גם אני מתכוונת להשאר...

ואם לבן שלכם קוראים אושר- אז א'- זה היה השם העוברי של בתי, ליה. ב'- יש לנו דומיין ואתר(שמזמן לא עודכן) ואתה מוזמן לבקר בו- אושר: www.osher.org שם מקסים+
...כל טוב לכם! ולגבי האותיות- אולי יש על המקלדת? ועם מעבד תמלילים אפשר להכירן? וגם- אני בגישה של תבניות- ז"א שקודם כל מכירים את המילה, למשל השם אושר ואח"כ מפרקים לאותיות (איזו אות זו? אלף א'...) אפשר גם אח"כ ללמוד מתפזורות- מצרפת לך כמה...

אבא גאה

New member
הקישור שנתת

מוביל לדף של תפוז..... ו"אושר" הוא שמו הוירטואלי של הילד בלבד.... אבל השם התקרב לשלישיה הפותחת של השמות, אז הוא בהחלט נחשב
ותודה על התפזורות, כאמור ייקח לנו עוד הרבה זמן עד שהילד יוכל לשחק בתפזורות, הוא עדיין לא מכיר אותיות כלל....

אבא גאה

New member
איזה חמודה ../images/Emo13.gif

אנחנו נורא מקווים את הילדה הבאה נוכל לקבל בימיה הראשונים. את אושר קיבלנו בגיל 18 חודשים וקשה לנו התקופה האבודה ההיא....

יש בחנויות פאזל ריצפה מדליק של

אותיות הא"ב כאשר לכל אות יש ציור של משהו שמתחיל באותה אות. ככה זה התחיל אצלנו. אלה הביעה ענין כללי באותיות ושלפתי את הפאזל (שהיה מאופסן אצל הוריי מתקופת אחי הקטן) ותוך כמה שעות היא ידעה את הא"ב!. אח"כ יש כל מיני דפי צביעה על אותו רעיון, ציור שבו מובלטת האות "שלו". נדמה לי שבארכיון פורום גננות יש עוד חומר, אני אבדוק.

אבא גאה

New member
ובאתי לומר גם לך תודה

למרות שכשנכסתי לפורום גננות לאחר שהפנית אותי לא מצאתי את עצמי שם בפורום אבל היום גיליתי את התיקיות שלהן, ואני מרגיש כאילו מצאתי אוצר שלם. המון תודה

saeol32

New member
יש

אבא גאה יש אתר שנקרא המרפד של ניצן האתר נותן קישורים להרבה מאוד אתרים לפי גילאים בנושאים שונים שווה להכנס ולהציץ. יש אתר חמוד מאוד סיפורי סבא עמיצור והיה ותרצה כתובות מדויקות תן קריאת כוון שרית

oden

New member
שלום אבא גאה

אני גננת ואמא שמציצה פה בקנאה מדי פעם וראיתי את ההתלבטות שלך. קודם כל השאלה שלך נראית לי מאוד חשובה לא רק כמי שמגדל את בנו בחו"ל ועיברית היא שפה שניה כי אם גם בכלל כהורה לילד צעיר וטרום טרום קריאה לפי גילו. אז יש לי שלושה חלקים לתשובה, אם יש לך סבלנות לקרא: 1. הבן שלך צעיר מאוד בשביל קריאה ואותיות, גם בשביל שפת האם שלו. הייתי מתחילה עכשו לחשוף אותו לאותיות באנגלית. רק לחשוף ולא יותר. (כלומר לא ללמד) הילד כבר יעשה איתם מה שטוב לו לפי רמת ההתפתחות האישית שלו. אם הוא בשל לקריאה הוא יעשה את זה בעצמו, אם עדיין לא זה גם בסדר, לא חייבים לקרא לפני גיל בית ספר. בשביל זה יש בית ספר ובחינוך הביתי אפשר רק מתי שהילד בשל, ילד יכול לפעמים להיות בשל לקריאה רק בגיל שמונה תשע וזה גם בסדר. 2. ילדים דו לשוניים זה דבר נהדר ומפתח את החשיבה של הילד בסופו של דבר אבל זה תהליך כמובן מסובך יותר מרכישת שפה אחת ולראיה קורים הרבה מקרים שילד כזה יתחיל לדבר טיפה יותר מאוחר. זה לא מדאיג כי אחכ יהיה לו יתרון. על אחת כמה וכמה רכישת הקריאה. אישית הייתי מחכה עם האותיות בעיברית עד שידע לקרא את שפת אימו (או אביו, במקרה שלכם). אחכ כבר העיקרון יהיה לו כל כך ברור והשפה מוכרת והשאר עניין טכני בלבד ופשוט מאוד. הדרך הטובה ביותר לחשוף אותו לאותיות זה שמו, שמך ושם המקור וגם כל גופו... וסיפורים כל ערב לפני השינה... כגננת כשהורים שואלים אותי מה לעשות כדי לקדם את הילד אני אומרת: שבו על השטיח בישיבה מזרחית כשהילד יושב עליכם חבקו אותו ותקראו ביחד ספר לפחות פעם ביום. 3. ממליצה להיכנס לארכיון של פורום גננות, יש שם שפע אדיר של חומרים ללמידה ישראלית, לא של קריאה וכתיבה אבל של חשיפה לישראליות שאתה לדעתי מתכוון לה ותקן אותי אם אני טועה. (גם מוכנות לקריאה יש שם אם בכל זאת תרצה תחת תיקיה של "אוריינות") תשאל את הגננות שם הן ששות לעזור לכל אחד שפונה.

אבא גאה

New member
תשמעי - ממש אוצר

מישהי כאן כבר המליצה לי על פורום גננות והלכתי, אבל רק עכשיו מצאתי את מאגר התיקיות ששם..... פשוט לא להאמין איזה מקור בלתי נדלה של חומר - המון המון תודה! הבן שלי אכן צעיר, אבל נראה לי שאתחיל לשחק עם האותיות, אין לי כוונה ללמד אותו לקרוא עכשיו אלא רק להכיר את האותיות. הוא לא נמצא בבית איתנו במשך היום כי אם בגן, לי חשוב לחזק את העברית - כי עם האנגלית אין לי ספק שלא תהיה לו בעיה. אני מקריא לו ה-מ-ון בעברית ורוב התוכניות שהוא רואה זה בעברית (יש לנו טלוויזיה אבל אנחנו לא מחוברים כלל לכבלים, כך שהוא יכול לראות רק מה שיש לו בקלטות או דיוידי) בכל מקרה, המון תודה על כל מה שאמרת כאן. ו...................למה מציצה בקנאה? תשארי

למעלה