עברית שפה קלה.

DerBleistift

New member
עברית שפה קלה.

כן, כן. כך בדיוק נאמר (ולא פעם) ע"י אלו אשר היו צריכים(האם נכון לומר "הצטרכו"?), שלא לאמר "נאלצו", ללמוד את השפה העברית של ימנו. למה? בעיקר בשל העובדה שבעברית המדובר כלל אין חוקים! אנני יודע מדוע ואנני מסוגל להבין את הרצון הכפייתי של הישראלים להחריב, להשחית ולחלל את שפתם. הנגע נמצא בכל אחד מאיתנו (טוב, "כמעט בכל אחד"). אולם מדוע אנו, אשר אמונים על השפה העברית ואין אחר מלבדנו לשמירה על טיבה, מתעקשים לזלזל בשפתנו? נו, אז סיבות אוכל למצוא למכביר. "את העברית לא דיברו באופן יום-יומי מאות בשנים", "עברית היא שפה אשר דוברה ועודנה מדוברת לרוב על ידי עולים (ומה כולנו אם לא קצת יותר מ"עולים ותיקים"), ואלה אינם יודעים את חוקיה היטב", "עברית היא שפה דינמית", "בעברית אין אותיות VOWELS ולכן טועים בהיגוי מילים", ועוד ועוד. אך כל הסיבות שבעולם לא יסבירו את אותו הזלזול הפושע שלנו! מדוע צריכה העברית לסבול עד כדי כך?! לאן נעלם זמן הציווי? לאן נעלמה המילה "זו"? (לדוגמה: "הללויה זה הגרלה מאד פופולרית") לאן נעלם ההגוי הנכון? (קניון, אשר נהגה ע"פ רוב כמילה CANYON באנגלית) לאן נעלמו חוקי הדקדוק? ("אני הולך לבית-ספר עם ב´ דגושה, במקום "אני הולך לבית-הספר" עם ב´ רפויה) לאן נעלמה הקידומת "ב-"? ("אבוא עוד דקה" במקום "אבוא בעוד דקה"!) לאן נעלמה הקידומת "כ-"? ("ראיתי אותו שהלכתי ברחוב" במקום "כשהלכתי ברחוב") מה קרה לשפתנו? (לאחרונה שמעתי אדם אומר "איפה שלחת אותי?", במקום "לאן שלחת אותי?" או האמרות הידועות "תבוא פה" או "תצא בחוץ") מה קרה למילה "אילו"? ("אם הייתי יודע" במקום "אילו ידעתי") מה זה "בגלל ש..."? ולאן נעלמו הגרשים התחתונים מן העברית? טוב, נדמה לי כי הבהרתי את נקודתי חרף קיומן של דוגמאות רבות נוספות. אז מה אתם אומרים על כל הנכתב לעיל? ולסיום. מדוע אומרים "בלי עין הרע" ולא "בלי עין רעה"??? לא יותר מטעות נפוצה או שמא הסבר מרתק בחיקה?
 

DerBleistift

New member
אגב...

הפורום הזה, תותח חבל"ז, פצצות לגבות!
אפשר להצטרף?
 

גנגי

New member
אני, למשל, אומרת

שמי שכל כך חשובה לו שלמות השפה והדרה - ראוי שיכתוב בפחות שגיאות כתיב ודקדוק. אמנם אינני יכולה להתחייב על כך, אבל יש לי הרגשה שגם אחרים יסכימו איתי בנקודה הזאת.
 

nutmeg

New member
אבל זו בדיוק הנקודה

לגבי חוקים וקיבועים שונים. שפה היא דינאמית ופועלים עליה לחצים ושינויים מכל מיני כוונים. אנשים הם יצירתיים ובעלי יכולת (או כישרון) להעביר מסרים מהאחד לשני ביותר מדרך אחת "חוקית" - והעניין עובד. יש סיבה ששוברים את החוקים. הסיבה לא תמיד מודעת. לפעמים שבירת החוקים נשארת ברמת קוריוז ולפעמים חוק נשבר, קורס, לא עומד במבחן הזמן ואז נולד לו חוק אחר. חבל להתעצבן על תהליכים שאין לך עליהם שום שליטה. אם כבר, כדאי וראוי להתעצבן על דברים שיש לך שליטה עליהם. ולגבי תהליכי השינוי בשפה: אתה מוזמן לנסות ללמוד, להבין, לאהוב, להפוך אותם לשעשוע - רק לא לא להתעצבן. חבל על הזמן והאנרגיה.
 

nutmeg

New member
ואגב -

לא רק עברית היא דינאמית - כל שפה באשר היא, היא דינאמית. כי אנשים הם דינאמיים, יצירתיים, חברתיים, אוהבי תקשורת מאין כמוהם.
 

מוגג

New member
../images/Emo59.gifואפרופו, "פצצות לגבות"

זו הוכחה שהשפה -- . . . . . . . . . . . . . ד - י - נ - מ - י - ט ..
 

trilliane

Well-known member
מנהל
את לא שואלת ברצינות, נכון? ../images/Emo12.gif

פצצות לגבות רסיסים לריסים כאף לעפעף קלשונים לאישונים פצמ"ר לשיער וסבבה אגוזים!
 

zimes

New member
לגמרי ברצינות.

להתנצל? להתביש? אני כנראה באמת גריאטרית (ומי שלא יודע מה זה, מוזמן לקרוא את ההסבר של נטמג)
 

גנגי

New member
מותק, אני גריאטרית ממך בהרבה

ואני כן ידעתי מה זה... את חושבת שאולי יש בחיים שם הרחק, איפ´שאת חיה, חסרונות לשוניים מסוימים?
 

trilliane

Well-known member
מנהל
איפה היית ב-4 השנים האחרונות?

זה הרבה מעבר למתבגרים - אני שמעתי את זה מהרבה מקורות שהם לא בגיל ההתבגרות... אפילו ברדיו, למשל. סביר להניח שאם אין לך טלויזיה, זה בטח לא עוזר לך לקלוט סלנג נפוץ... ואם את לא מעורה בחברה ה"נכונה"... טוב, מה אני יכולה לעשות? זו כבר החלטה שלך איך לחיות את חייך ועד כמה להתערבב בציבור ובמנהגיו, אבל חייבים להודות שזה מתמיה. על "חבל על הזמן" שמעת?
 

zimes

New member
חבל"ז זה ישן...

זה מאז שהייתי חיילת/סטודנטית. אני אכן בוחרת איך לחיות את חיי, וזה אכן די בבועה. אבל בנוסף, בשנתים האחרונות כל דקה מיותרת מנוצלת לשינה, לכן אני ממש לא חשה צער על החסר במינוח-סלנג. שאלה יהיו הצרות, כמו שאומרים בפולניה.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
גם "פצצות לגבות" זה לא חדש...

אני הכרתי את "חבל"ז" רק כשהייתי בצבא (כך שזה לא מאד ישן, זה לא זרם לשוק האזרחי של בני הנוער כשהייתי בתיכון) ופצצות לגבות בה מייד אחריו... זה לא מהשנתיים האחרונות, זה הרבה יותר ישן. יש יתרונות לחיים בבועה, אבל מחמיצים גם הרבה דברים נחמדים בחוץ...
 

vegan

New member
גדול ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

 
למעלה