עברית קשה שפה...

Huang Long

New member
עברית קשה שפה...

מה שלומנו? מזמן לא כתבתי כאן. ידידה סינית שלי הכירה לי אמא שנמצאת כאן קצת יותר משנה יחד עם הבן שלה בן ה-10 שהגיע הנה לפני כחודש. נפגשתי איתם והם ממש נחמדים. היא מאוד רוצה שהוא ילמד עברית. הוא מדבר רק סינית ויש לו מורה פרטית שמלמדת אותו אבל יש להם המון קשיי תקשורת ואם הוא לא מבין משהו היא מסבירה לו באנגלית, שפה שאותה אינו דובר עדיין. הוא יודע מילים בודדות אבל לא מסוגל עדיין להרכיב משפטים. בפגישה איתו ניסיתי קצת להנחיל לו משפטים בסיסיים בשפה אבל ניכר שזה לא פשוט ורוב השפה התנהלה בסינית אם תרגומים מסינית שלו לסינית שאני מבין (ע"י אמא שלו), כיוון שהם מגיעים ממקום מסויים בסין ששם ה-普通话 נשמע שונה ממה שאולי רגילים בבייג'ינג מה גם שהוא מדבר בטיל... אבל הצלחתי להבין חלק ממה שהוא אמר. בכל מקרה, השאלה שלי היא איך אפשר לעזור לו ללמוד עברית? הבנתי מאמא שלו שאין בארץ אולפן שמיטעד לילדים. אני לא מעורה בנושא כך שאין לי יותר מדי מושג מה קיים ומה לא קיים. היא חייבת מישהו/מישהי שמדברים עברית אבל חובה גם סינית. כרגע אני נפגש איתם פעם בשבוע ובודק לאיפה זה יתפתח. לי אין ניסיון בהוראת שפות וגם לא חומר לימוד. היא מעוניינת להתרכז רק בדיאלוג חופשי אבל אני לא יודע מה אוצר המילים שלו ובכל מקרה, עם אוצר מילי םקטן יהיה לו קשה מאוד להרכיב משפטים שלמים ולהביע את מה שהוא רוצה. כל רעיון בנושא יתקבל בברכה. יום טוב.

erezor

New member
מסקנה - אסור לכתוב תגובות ב-4:30!

בשורה הראשונה כתוב שהוא בן 10...

guanyin

New member
עזוב 'תך, הוא גזור! ../images/Emo6.gif

ולשאלה: מדי פעם יש כאן אנשים שמחפשים מישהו לתרגל איתו סינית. אולי אפשר יהיה להעזר באחד מהם.

GnomeBubble

New member
ואת? ../images/Emo3.gif

טוב, לפי ההודעה סינית זאת לא הבעיה. צריך מישהו עם נסיון שיוכל לעזור לו ללמוד עברית, והוא בכלל לא צריך לדעת סינית. אם הוא היה עדיין בן 6, הוא היה יכול ללמוד את השפה סתם ככה משיחה, אבל בגיל 10 זה יותר קשה. צריכים לתת לו איזושהי הדרכה. אני מתקשה להאמין שבאמת אין אולפנים לילדים, אבל אני מודה שאני לא מבין בנושא. ובכל זאת, הילדים של העולים שהגיעו לארץ בגיל 10 היו צריכים ללמוד עברית איכשהו, לא? אולי כדאי לבדוק בפורום שיש בו יותר מביני עניין מאשר כאן
אולי פורום השפה העברית למשל?

yi tai

New member
לדעתי

ילדים קולטים שפות הרבה יותר מהר, צריך פשוט למצוא לו מסגרת שבה הוא ישהה בחברת ילדים בני גילו ולא תהיה לו ברירה אלא לתקשר איתם בעברית.. מהר מאוד הוא יקלוט. אחד מחברי הטובים, עלה לארץ מרוסיה בגיל 12, בלי אולפן ישר שמו אותו בחטיבה.. תוך חצי שנה הוא כבר דיבר שוטף, ותוך שנה הוא היה בדיוק כמו כל שאר התלמידים.. איפה הם גרים אגב? איתי

Huang Long

New member
הם גרים בפ"ת והוא כבר לומד בבית-ספר יסודי

וקיבלתי את הרושם שהוא לא ממש מסתדר שם. אני גם שמעתי את הסיפורים על ילדים בין 10 וצפונה שהגיעו לכאן בלי עברית והיום קוראים את עגנון (בהקצנה כמובן
). אני מתקשה לראות את העברית מתפתחת אצלו אחרי חצי שנה, שנה. אני יכול מצדי לדבר איתו ולתרגם לו מדי הכל לסינית כדי שהוא ישנן אבל לא יודע עד כמה זה יעזור לו. אולי אני אפרסם את השאלה בעוד פורום.

yi tai

New member
יש לי זוג חברים

ישראלי וסינית שגרים בפ"ת, אני וזוגתי גרים ברמת גן, גם לא רחוק.. אם הם מעוניינים בעזרה שלח מסר. איתי

GnomeBubble

New member
על עגנון לא הייתי בונה

ילדים ישראלים לא ממש קוראים עגנון. שפה יפה והכל, אבל כל קשר בין השפה שהוא כתב בה לשפה שאנחנו מדברים הוא די מקרי.
בגיל הזה עדיין קל ללמוד. גם אני לא בטוח אם הוא יכול ללמוד עברית תוך שנה בלי שום עזרה, כי אני זוכר שהתחלתי ללמוד אנגלית בגיל 10, ועדיין לקחו לי כמה שנים טובות (מאוד) להגיע לרמה של דיבור שוטף. כן, לא הייתי מוקף כל היום בדוברי-אנגלית, אבל בכל זאת. ומצד שני, עדיין הרבה יותר קל בגיל 10 מאשר בגיל 20.

למעלה