עברית עם C++

Keves209

New member
עברית עם C++

שלום אנשים, אני רוצה לעשות תכנית console פשוטה בC++ שמדפיסה לי איזשהו קובץ טקסט, זה שטויות, הבעיה היחידה היא שאני רוצה שהקובץ יהיה ב..עברית! יש סיכוי לעשות דבר כזה? תודה!!

vinney

Well-known member
אין סיבה שלא

ל++C לא ממש איכפת באיזה שפה אתה כותב. אם אתה מתכוון לג'בריש במסך - תשנה הגדרות המרת פונטים של חלונות.

selalerer

New member
יש לפעמים סיבות שלא.

אם אתה עושה את זה בקונסול של חלונות, זה דבר אחד, יש לו הרבה הגדרות שאפשר לשנות. מה שכן, מאז שהופסק כמעט לחלוטין השימוש בDOS, הפסיקו להפיץ בארץ מחשבים שבBIOS שלהם יש טבלת ASCII עם עברית (בד"כ יש במקום אותיות מזרח אירופאיות), מה שאומר שבDOS אמיתי, במקום שהקוד ASCII מספר 128 יהיה 'א' הוא איזשהי אות ג'יבריש כמו 'á'. ולכן במצב טקסט בDOS אמיתי, לא ניתן להדפיס 'א' ברוב המחשבים היום. אני לא יודע מה המצב עם זה בלינוקס.

vinney

Well-known member
ומה הקשר ל++C?

את טבלת הגופן של BIOS אפשר לשנות בקלות (זוכר את hebrew.com?), פשוט לא טורחים לעשות את זה יותר בארץ כי חלונות עושה את זה לבד.

selalerer

New member
לא ידעתי שאפשר לשנות את זה בקלות.

בכל אופן אם אתה כותב תוכנית DOSית ולא משנה את הBIOS, במצב טקסט לא תוכל לכתוב עברית.

Keves209

New member
איך משנים את ההגדרות האלה?

זה בconsole עצמו או במקום אחר?

vinney

Well-known member
בהגדרות חלון DOS

אם אתה מריץ בחלונות אם אתה עובד עם DOS נקי אז יש את התוכנה mode.exe שעושה את זה. בלינוקס אתה תצטרך לבדוק בהגדרות של הterminal שאתה משתמש בו. בכל מקרה, אתה יכול לעשות את זה מתוך התוכנית שלך ישירות, אבל זה רק בהנחה שאתה עובד בreal mode, כי זה אומר לכתוב ישירות לזכרון מסך (יש מקום מסוים בזכרון מסך במצב TEXT שנשמרת שם טבלת הגופן. מזמן מזמן לא התעסקתי בזה, אז אני כבר לא זוכר איפה בדיוק).

Keves209

New member
אני לא הכי מבין

אני עובד דרך windows, זה נקרא דרך DOS ישיר? אם כן, איך מפעילים את הmode.exe הזה?? מה זה בכלל real mode ואיך משנים דברים ישירות מהתכנית שלי?

vinney

Well-known member
לא, זה לא DOS ישיר

DOS ישיר זה MSDOS 6.2 וקודמיו. real mode זה מצב עבודה של מעבד. אם אתה עובד בחלונות - אתה בprotected mode. אתה צריך ללכת לproperties של חלון DOS ולשנות שם גופן לאחד שתומך בהצגת עברית.

באיזה WINDOWS?

אם אתה בNT/2K/XP, אין אפשרות מובנית לתמיכה בעברית. יש תוכנות חיצוניות שעושות את זה ברמה כזו או אחרת.

vinney

Well-known member
באמת?

אני עובד עם 2K בעבודה וXP בבית, ולא הייתי צריך שום דבר מדיסק ההתקנה המקורי... זה נכון ב9X, אבל לגבי XP/2K לדעתי אתה טועה. NT4 אני לא מכיר, לדעתי שם אתה דווקא כן צודק.

DadleFish

New member
לדעתי הוא מדבר על ה-CONSOLE

ולא על מ"ה ברמה הכללית - ואני חושב שהוא צודק.

Keves209

New member
מה צריך לעשות?

פשוט ללכת לproperties של הconsole שנפתח ולשנות שם font? כי זה לא עובד, יש לי רק שני פונטים שם והם לא תומכים עברית. בטוח שצריך להתקין משהו..

אכן.

דיברנו פה על הCONSOLE ורק עליו, לא היה ברור למה התכוונתי? נראה לי שבפורום חלונות יש קישור לתוכנות שמאפשרות עברית בCONSOLE בNT ויורשותיה.

למעלה