עברית מנוקדת?

מה?!

מזאת אומרת איפה מוצאים עברית מנוקדת?! בכל מקום.... לך תקרא ספרי ילדים.. מה אני אגיד לך.

נירש

New member
אם תוכל לפרט...

לא הבנתי מה בדיוק השאלה שלך. מקורות באינטרנט עם עברית מנוקדת, או הוראות איך לנקד...

לדעתי הכוונה היתה

לתוכנה או מקלדת מחשב עם ניקוד. היה לי פעם משהו כזה. סיפור מהתחת.

קישקשתא

New member
איך מנקדים

ההסבר המלא מ-ST וגם לעגבניה - ברוכה הבאה, אצלנו כל שאלה מוזמנת ולכן אנא המנעי מלבקר שאלות או אנשים. אולי לא הבנת את השאלה? ואולי לך התשובה ברורה אבל היא לא ברורה לאחר? בשביל זה אנחנו כאן

כחלחל

New member
ובעקבות הסימפוזיון

אני מחפש תוכנה או פונט לכתיבת טכסטים בעברית כולל ניקוד בעבר ראיתי גם כאן בפורומים, אבל אני לא זוכר היכן ומי כתב. בתודה מראש

נירש

New member
איך מנקדים ב-word ../images/Emo35.gif

ב- Word אפשר לנקד את הטקסטים שאתה כותב בעזרת שילובים של ctrl+shift שאני לא בקיא בהם. אני מקווה שמישהו ישרשר תשובה בנוגע לזה. :)

ניקוד...

ב-Word, פה ובכל תיבת טקסט אחרת, מנקדים בצורה זהה. פשוט מאוד: צריך להיות עם המקש Caps Lock לחוץ, ואז Shift+ אחד ממקשי המספרים <כל השורה העליונה> יתן ניקוד. ;=ְ 1=ֱ 2=ֲ 3=ֳ 4=ִ 5=ֵ 6=ֶ 7=ַ 8=ָ 9=ׂ 0=ׁ -=ֹ ==ּ \=ֻ וזהו...

זקני השבט משתמשים גם בשיטות אחרות

שימו לב: השיטה של תותי יותר עדיפה על פני מה שאני מסביר כאן. השיטה שלי מתאימה יותר לאנשי מחשבים. אז ככה: לכל תו יש את קוד הASCII שלו. התחום של הניקוד בעברית, בקידוד החדש של וינדואז רץ בין 0192 (שווא) עד 0210 (ש שמאלית) ומעבר לזה יש את התוים שמשמשים כניקוד בעיקר ביידיש ובתנך: װ, ױ, ײ בשביל להקליד תווים שאתה זוכר בעפ את הASCII שלהם, לוחצים על ALT, משאירים לחוץ, ומקישים את הקוד ב-4 ספרות (בסביבת דוס היה צריך רק 3 ספרות)

נירש

New member
שמשון, אוי ואבוי למי שמשתמש בשיטה

הזו, זה קיצור דרך לשלוותא.

נועם@בת

New member
ויש גם את השיטה הזאת

סרגל של ניקוד- לויד´ת עד איזה גרסת וורד זה תופס. נועם

נועם@בת

New member
אופס, הלינק ליואל כבר לא עובד

אז מי שיודע איך אפשר להגיע לסרגל הזה- שיקום. מצטערת- ניסיתי
נועם

@@oshra

New member
../images/Emo127.gif רעיון מצויין../images/Emo127.gif

אני מכירה את השיטה של שמשון ועבדתי איתה המון אבל היא מסובכת וקשה לזכור את הקודים.
לכן אני ממליצה בחום (
) על "הפיתרון" המוצע ע"י hoothoot1 פעם הזדמן לי להוריד אותה מהטיפים שיש ב"וואלה מחשבים" לא יצא לי להשתמש הרבה, אבל זה פשוט סרגל כלים נוסף לשולחן העבודה ב- word. וברור שזה הרבה יותר נוח. בהצלחה

אילתושי

New member
זֵה מַמָש קָל

אחרי כל אות שאתה רוצה לנקד, תעשה caps lock, ואז כל המקשים של המספרים+shift עושים ניקודים שונים. אֶילַת

למעלה