עברית לcontacts

ori co

New member
עברית לcontacts

שלום, יש לי Ipaq באנגלית ואני לא גר בארץ. יש לי המון contacts בoutlook בעברית. שאלתי היא האם יש דרך לראות אותם על המכשיר כמו שצריך? בנתיים אני רואה אותם הפוך. אני לא רוצה את כל התוכנות היקרות שהופכות לי את המכשיר לעברית ואני לא ממש צריך לכתוב בעברית - רק לקרוא .... יש איזה דרך לסדר את זה? ממש לא בא לי להשקיע מאות שקלים במוצר מיותר עבורי... תודה מראש

ori co

New member
באותו עניין.....משהוא מכיר?

מצאתי עוד עברית שעוד לא ראיתי שמזכירים פה בפורום, מישהוא מכיר או ממליץ? ectaco

mikeoreli

New member
שמענו עליה

למרות שהביקורות עליה לא אוהדות בשימוש הכללי של עברית בפוקט פיסי. אולי לשימוש מוגבל ביותר היא אכן המתאימה והמשתלמת עבורך. הערה לתגובות ושאלות בעתיד בשרשור זה : אין עברית בחינם, לא חלקית ולא מלאה, לא רק ללקרוא וגם אם מישהו יתקין גופנים הוא עיידן לא יוכל לראות עברית. האפשרות היחידה לראות עברית בפוקט פיסי היא רק ע"י קניית שלשימוש שותף אני ממליץ על העברית של אירון או הלוגית של PDAC.

mikeoreli

New member
שאלה

איזה מכשיר ואיזו מערכת הפעלה יש לך ? לפי אקטקו אין להם תמיכה ל WM2003. בכל מקרה ראיתי שיש להם גם גרסת התנסות. אז תנסה. אם זה מתאים לך - תקנה.

sphere

New member
לא הייתי מש ממליץ על התוכנה הזו

יש איתה המון בעיות, ועדיף כבר להיות בלי תמיכת עברית מאשר להשתמש בה. הסנכרון לא יוצא טוב, אופן כתיבת העברית לא טוב, הגלישה באתרים עבריים לא טוב ועוד ועוד....

mikeoreli

New member
נכון אבל

לשימוש מוגבל כמו לסנכרן ולצפות באנשי הקשר אני חושב שזה סביר, ליותר מזה צריך או PDAC לוגית או אירון.

ori co

New member
מערכת הפעלה

יש לי ppc2003 וניסתי את הגרסת נסיון והיא גרועה מאוד. בכל מקרה גם 25$ זה יותר מדי בשביל פעולה כ"כ בסיסית - אתם יודעים כמה שפות חלקן אקזוטיות מגיעות בחינם עם ה ppc2003 למה אין אפשרות לקרוא עברית - זה ממש מגוחך - אני חדש בפורום אבל אפשר היה לכתוב עצומה ולפנות למיקרוסופט או HP לא?

mikeoreli

New member
חחחחחחחחחחחח

א. כמות האוחזים בפוקט פיסי בארץ אומנם גדלה באופן משמעותי אבל עדיין אנחנו פסיק קטן עבור ענקית כמו מיקרוסופט ותאמין לי שהם לא ירגישו שום דבר אם בארץ כולם יעבדו עם פאלם או מ"ה אחרת. ב. אל תשכח שהשפה העברית כמו הערבית נכתבת מימין לשמאל, כלומר ההפך מהשפות הלטיניות ולכן זה מצריך השקעה מיוחדת שכאמור עולה הרבה כסף ולכן כפי שאתה רואה אין ממש תחרות מחירים בין PDAC לאירון למרות שניתן להבחין בתחרות בינן, מספיק שתכנס לאתר של כל חברה ותראה איך כל חברה מושמצת, בצדק ושלא בצדק. ג. ראיתי ידיעה, אולי בפוקט פריק כי מ"ה הבאה אמורה לתמוך בשפה הערבית, ולכן כנראה תתמוך גם בעברית, כי כל ההבדל בין ערבית לעברית במחשב הוא הגופנים, כאשר ההבדל בין עברית לאנגלית הוא רב יותר בגלל כיוון הכתיבה וזו הבעיה בה' הידיעה. בכל אופן, אני חושב שכמו שהיום מיקרוסופט תומכת בעברית במערכת ההפעלה XP באופן מובנה, כך גם מ"ה בפוקט תתמוך בעברית באופן מובנה. לגבי עצומה, כמו שאמרתי אנחנו קהל קטן מדי, חוץ מזה איך HP קשורה לעניין ? היא רק מספקת את החומרה כאשר הבעיה היא בתוכנה, כלומר מיקרוסופט. אם HP תכנס בעניין היא תגבה גם כן סכום נוסף מהרוכשים עברית כמו אירון וPDAC.

ori co

New member
זאת תגובה קומוניסטית

לא יודע כמה שנים אתה בעניינים אבל לפני כ-10 15 שנה אנשים דברו אותו דבר על windows ועל web. HP קשורה לעניין כי היא מפתחת את המוצרים בייחד עם מיקרוסופט - יש ביניהם שיתןף פעולה רחב בתחום. ואם יש להם אינטרס לחזק את השוק הישראלי אז הם יכולים או ללחוץ על MS או לצרף עברית על חשבונה. זה גם ישתלם לחברות נצלניות שמוכרות תמיכה עברית במחירים לא פרופורציונלים - ימכרו יותר דרך HP ויוזילו את העלות כך שHP תסכים לספוג אותו מהצרכן. חוץ מזה ישראל היא בכלל לא שוק קטן - אתה תמיד צריך להסתכל ביחס לגודל האוכלוסיה - עובדה שלמיקרוסופט וHP פעילות רחבה ועניין גדול מאוד בארץ שלא לדבר על מרכזי פיתוח רבים וחשובים. אל תשכח ישראלים רבים שחיים בחו"ל ורוצים תמיכה עברית. חוץ מזה הדיון הזה גלש מהשאלה המקורית שלי: למה PPC בא עם תמיכה סינית יפנית וקוראנית ואני אפילו לא יכול לראות עברית בcontacts שלי בלי לשלם מחיר שהוא כ 25% ממחיר המכשיר (אני גר בסינגפור - "קצת" יותר זול פה מבארץ) עבור תמיכה עברית. אני לא רוצה 99% ממה שיש לאיירון להציע - רק אפשרות לקרוא שמות של חברים שלי בעברית? זה כ"כ מסובך ויקר? אני בעצמי מהנדס תוכנה כבר 15 שנה - תאמין לי זה כלום - אם הייתי בעניינים הייתי כבר כותב משהו. יש כאן כ"כ הרבה פריקים של PPC אולי מישהו ירים את הכפפה ויכתוב איזה free ware קטן? אם עצומה ולחץ כ"כ קשה לארגן....

ron20

New member
הלואי ... אבל זה לא המצב ...

יכול להיות שמיקרוספוט ירימו את הכפפה וזה יהיה מצב אידיאלי מבחינתנו ... הלואי ... בכל מקרה הנסיון מראה ששילוב תמיכה עברית זה לא דבר כ"כ פשוט... ל PDAC לקח המון זמן להוציא גרסה ראויה (כנראה שגם בשל התחרות מכיוון איירון) איירון נכנסה לשוק מעט מאוחר יותר - וגם לא גרסה ראויה. כל מי שנמצא מספר שנים בעולם בפוקט פי סי ... יגיד לך שהוא יעדיף: או לעבוד רק עם אנגלית או לעבור לפאלם אם העברית הייתה ברמה הראשונית שלה. - השפעות קשות על ביצועי המכשיר (תקיעות, עומס) - תגובות מוזרות במערכת הקבצים (קבצים עם שמות עבריים) - בעיות סנכרון - בגלל עברית - בעיות גיבוי - בגלל עברית - שלל באגים בקיצור, אני הייתי מחליף היום את איירון ו PDAC רק במקרה שמיקרוסופט ישלבו תמיכה רב לשונית במערכת ההפעלה ... אם יש מישהו שמסוגל לכתוב תמיכה עברית ב 5 ימים, בלי כל הפיצרים שיש היום אבל ברמת יציבות ואמינות ראויה - דיינו (כנראה שזה לא כ"כ פשוט) אני יכול להעיד על עצמי, שברגע שהעברית בצעה את קפיצת המדרגה שלה - המכשיר שלי "השתנה" פתאום הכל זרם, לא צריך לחשוב QA לפני כל פעולה והמכשיר הפך ליותר יציב. זו התוכנה הכי חשובה במכשיר, ומי שרוצה לסבול ואח"כ להגיד שהמכשיר שלו לא טוב וש CE לא יציב שיתקין כל מני פאצ'ים ... אם זה המצב ... ולא מתאים לך כרגע לשלם את הכסף ש PDAC ואיירון דורשות - אני ממליץ לך בחום ובלי שמץ ציניות לוותר על עברית.

ron20

New member
כרגיל אני כותב מהר - ושוגה ...

"איירון נכנסה לשוק מעט מאוחר יותר - וגם לא גרסה ראויה" כמובן שתכוונתי ש "גם לה גרסה ראויה"

mikeoreli

New member
סליחה ???

אם כמו שירון כתב, אתה יכול, אז בבקשה, תכתוב אתה תמיכה לעברית בפוקט פיסי. השוק של כותבי או קוראי העברית הוא קטן משמעותית, יש בארץ ואני מגזים אולי 30,000 אנשים בכל העולם שרוצים עברית כלשהי בפוקט פיסי. אתה צריך להבין , כמו שכבר כתבתי שעבור השפות השמיות צריך לעשות פיתוח במיוחד והרי ידוע לכל שהשוק של הפוקט פיסי במדינות המדברות מימין לשמאל הוא קטן מאוד ולא ממש שווה את ההשקעה אלא אם כן גובים כסף נוסף. אני לא יודע כמה זמן אתה בענייני הפוקט פיסי אבל עד לפני כשנה העברית שהייתה הייתה פשוט על הפנים ולכן רבים העדיפו את פאלם על פני פוקט פיסי. לקח לPDAC הרבה זמן לפתח את הגרסה הנוכחית ואירון הצליחה לפתח גם גרסה מאוד טובה בעזרת מיקרוסופט ישראל. רק שתדע שאירון היא החברה שמתרגמת את תוכנות מיקרוסופט לעברית. עוד דבר, אם כבר דנו בהשוואה לחלונות, האם בחלונות אתה יכול להגיד "תורידו לי במחיר כי אני רוצה רק לצפות בעברית בתוכנות באות בדיסק וכל השאר לא מעניין אותי" ? גם בחלונות וגם בכל תוכנה אחרת, תמיכה בשפה כל שהיא או שלא קיימת, או שקיימת מלאה (דפוקה או לא זה משהוא אחר) דבר נוסף, אני גם כן הייתי מעוניין שהעברית תהיה חלק ממערכת אבל מה לעשות יש אנחנו עם קטן ולכן השוק פה קטן, אתה חושב ש 30,000 צרכנים זה שוק ששווה להשקיע בו ? תראה שרק לאחרונה התחילו יצרניות הפלאפונים להתייחס לישראל בכבוד למרות שאנחנו בין המדינות המובילות בשיעור החדירה של פלאפונים. תאמין לי שאם זה היה כלכלי מיקרוסופט הייתה קופצת על כך ומפתחת בעצמה הרי שום דבר אחר לא מזיז לה ותאמין לי שגם אם תאיים עליהם שתעבור לפאלם לא תהיה להם שום בעיה ואולי אף יתנו לך אחד בחינם כדי שתרד להם מהגב ותפסיק להטריד אותם. דבר אחרון, כמו שכתבתי, הייתה ידיעה בכנס בדובאי שדווח בפוקט פריק שבמ"ה הבאה תהיה תמיכה בערבית, לכן כנראה תהיה גם תמיכה מובנית בעברית. מרכזי הפיתוח בארץ לא קשורים לכל מה שאמרת, האם בארץ ניתן לקנות מעבדי סנטרינו בזול בגלל שפיתחו אותם פה בארץ ? האם ניתן לקנות פה כרטיסי SD שגם אותם פיתחו בארץ ? אלו סניפי פיתוח של חברות האם. רק לשם הערה, צילומעתיק יבואנית קסיו ניסתה בזמנו גם לפתח עברית לפוקט פיסי על מנת להגדיל את השוק אך ראתה כי ההשקעה לא ממש שווה. חוץ מזה מה הקשר לתגובה קומוניסטית ? אם אני לא טועה גודל שוק, שווי ההשקעה ורווחים הכל הם מונחים קפיטליסטיים. בפעם הבאה תהיה יותר ענייני. לדעתי עצומה כמו שאתה רוצה היא סתם בזבוז של זמן בדיוק כמו כל 99% מהעצומות בארץ. העצומה שלך תהיה בדיוק כמו זבוב שמציק לפיל.

gabimaor

New member
רק הערה קטנה

צילומעתיק לא ממש ניסתה לפתח עברית אלא שכרה את pdac שתפתח עברית למכשיר מסוים be300. דוקא התחילו לעשות שם עבודה טובה אבל בגלל סיכסוך בין החברות הכל התפוצץ.אני לא חושב שזה היה בגלל הכדאיות. עובדה שמהמכשיר הזה מכרו מעל 50 יחידות ביום אחד שהוא היה בקניה קבוצתית בוואלה.אם היה לו עברית היום יכולים למכור עוד כמה עשרות (או מאות) מכשירים כאלה בקלות.....

למעלה