עברית וC#

aviadbarel

New member
עברית וC#

היי! בניתי אפליקציה שעובדת עם מסד נתונים, שומרת שם תיקיה בתוך מסד SQL, זה עובד בסדר גמור, הבעיה שכשאני מנסה להכניס לשם כותרת בעברית אח"כ זה מופיע כסימני שאלה. אם למשל אני אכניס "אביעד" זה יופיע במסד הנתונים כ"?????". מישהו יודע איך ניתן לפתור את זה? תודה!

aviadbarel

New member
../images/Emo207.gifשאלה נוספת...

אני בונה אפליקציה שאני רוצה להשתמש בה להדפסה על טפסים, לכן מה שאני צריך זה אפשרות להדפיס תווים שונים בגדלים שונים ומיקומים שונים. חשבתי כדי לעשות את זה, ראשית לצייר את התווים על דף וירטואלי בזיכרון (לא מחייב יצירת קובץ) ואח"כ שליחתו להדפסה. השאלה היא - קודם כל האם יש אפשרות כזו בכלל? חוצמזה - איך אני מגדיר את הגודל של הדף? וממקם עליו טקסט עם פונט שונה (גודל וכו') ואז שולח להדפסה. יכול להיות שיש למישהו קוד דומה שהוא יוכל לשלוח לי או שמישהו יכול להפנות אותי למילות חיפוש בMSDN כדי שאוכל למצוא פיתרון לכך? תודה!

Justin Angel

New member
קה?

איזה מסד נתונים? איך אתה שומר? (עם פרמטרים או הרכבה דינמית של SQL) האם הנתונים נשמרים כסימני שאלה ברמת המסד נתונים או רק מוצגים בחזרה כסימני שאלה? איזה סוג אפליקציה? web/win?

aviadbarel

New member
תשובות

SQL, טבלה עם שני שדות - האחד מס"ד של התיקיות השדה השני - שם התיקיה. שומר עם הרכבה דינמית. וכן - נשמרים כסימני שאלה. תודה!

aviadbarel

New member
שכחתי לענות על השאלה האחרונה -

זו אפליקצית WIN. ואני מצטער על הDelay עם התשובות לשאלות שלכם, אני נמצא בקנדה, זה 7 שעות אחורה...

24sharon

New member
לא יודעת עם WIN

אבל בSQL זה אותו עיקרון. אם אתה משרשר את השאילתא ידנית תוסיף N לפני המחרוזת המוכנסת למסד לדוגמא:
insert into myTbl myFiled value N'אני כותב בעברית'​
אם זה עם פרמטרים תגדיר את הפרמטרים כN... לדוגמא NTEXT או NVARCHAR וכד' בהצלחה!

aviadbarel

New member
הדפסה וC# - פיתרון חלקי

מצאתי איך לייצר מסמך וירטואלי עם הטקסט שאח"כ אני אשלח להדפסה, עושים את זה ע"י Graphics.DrawString ואח"כ שולחים את זה להדפסה. כרגע הדבר שאני מחפש זה איך להגדיר את גודל העמוד, בעיקר על ידי הMSDN. תודה למי שעזר עד כה.

Justin Angel

New member
קה פרובלמה מואי צ'יקיטה?

מומלץ בחום להימנע מהדפסה ב-winforms באמצעות מנגנון ההדפסה הברירת מחדל של WinForms. מדובר במנגנון מסובך שלא בהכרח מדייק ומכריח את התוכניתן להתעסק בנושאים שלא בהכרח שלו. ניתן להדפיס מסכים (Forms) של אפליקציות חלונאיות באמצעות רכיב ה-PrintForm החדש של מיקרוסופט. הרכיב מאפשר לעצב מסך כרגיל ואז לשלוח אותו להדפסה. כמו כן, הרכיב רק מתאים לטכנולוגיה של דוט נט 2.0, לדוט נט 1.1 יש פרוייקטים זהים ב-codeproject.com. Microsoft PrintForm Component 1.0 אם מדובר בהדפסה של דו"חות וכאלו (שאין הכרח להציג אותם על המסך לפני הדפסה וחבל לבזבז זמן בעיצוב מסכים שרק צריך להדפיס כותרת) ניתן להשתמש ב-Crystal Reports ולשלוח להדפסה.

aviadbarel

New member
הרחבה בנושא Crystal Reports

קודם כל תודה רבה! שנית, אני צריך להדפיס סימונים על טופס לוטו אז כמו שאמרת אין טעם לעצב טופס. אשמח אם תוכל לתת לי קישור למאמר בנושא Crystal Reports.

aviadbarel

New member
הגדרת גודל דף למדפסת

שלום! אני מנסה להגדיר גודל דף למדפסת, כדי להדפיס על דף בגודל מותאם אישית, איך אני יכול לעשות את זה? תודה רבה לעונים!

למעלה