עברית בJSP

webuild

New member
עברית בJSP

אני עובד עם JSP ודטה בייס MySql אבל כל מה שיוצא מהדטה בייס הוא סינמני שאלה.. (כל עוד זה עברית..) ושמתי קידוד בכל חור אפשרי כולל בהתחברות לדטה בייס.. יש אולי איזה שיטה להפוך את הטקסט לascii? או אם יש משהו אחר לעשות תגידו לי.. תודה.

webuild

New member
ניסיתי לעשות..

דף HTML עם הקידוד הזה וכל העיברית נהפכה לריבועים..

תשמור ב-notepad ב-format utf-8

ב-save as ב-notepad יש encoding תבחר שם ב-encoding של ה-דך שלך utf-8 ויראו את זה בסדר ב-browser איך יצרת את ה-HTML שלך (java ASP ?)

webuild

New member
רגע..

JSP עושה הכל ביוניקוד, אז לא עדיף לשמור את הדף ביוני קוד ואז זה בטח יעבוד הכי טוב? אני ינסה את זה עכשיו..

webuild

New member
בעע

ביוניקוד אפשר לראות את הJSP בקוד מקור.. חח איזה חרא זה.. בUTF-8 כל מה שכבר יש על הדטה בייס נראה ככה "ìéàåø" (גם בקוד) ומה שאני מנסה לשלוח מטופס לא יוצא בכלל.. זה רושם לי null... גם כן העברית הזאת...

תשתמש ב-UTF-8

String s; byte[] b = s.GetBytes("UTF-8;​
ותכתוב ככה את ה-bytes ל-stream אם תעשה ככה זה יעבוד.

webuild

New member
??

לא הבנתי איפה לשים את הקוד הזה.. בהכנסה לדטה בייס? בהצגה? שאני מציג אני כבר עושה ככה:
new String(resultSet.getBytes("name"))​
אתה יודע JSP? אני לא היחיד? חח אני התחלתי לפני 3 ימים וכבר בניתי ספר אורחים+ניהול..

webuild

New member
לא יודע..

זה לא על המחשב שלי, זה על שרת MYSQL חינמי (שרת רק לדטה בייסים..) bizhostnet.com

voguemaster

New member
שווה לשאול

כי רק החל מגרסא 4 של MySQL יש תמיכה ב-UNICODE. מה שכן, הייתה תמיכה בריבוי שפות גם בגרסא היציבה 3.23 אבל היא הייתה בעייתית. היית חייב לעבוד בקידוד מאוד מסוים ואי אפשר היה לשנות אותו בזמן ריצה.

webuild

New member
כנס

בPHP MY ADMIN אני רואה את העברית כמו שצריך.. אז לא נראה לי שיש בעייה בדטה בייס..

The Albatross

New member
זה אתר של גרוזינים?

ביז'ו-נט?

selalerer

New member
הי, אני מכיר בחור שקוראים לו ישראל

ובאנגלית זה היה Israel ואחרי זה קוצר (או עוות, איך שתרצה) לBizz .

למעלה