עברית ב MYSQL נכנעתי

fishomen

New member
עברית ב MYSQL נכנעתי

היי אני עובד MYSQL עם asp.net אני לא מצליח להכניס נתונים ל DB. הכל יוצא לי סימני שאלה. מה אני צריך לעשות. תודה.

shanor

New member
מממ....

בעקבות השאלה האחרת ששאלת בפורום ובעקבות השאלה הזו, בוא ננסה לנחש... האם עברת לאחרונה מגרסה 3... לגרסה 5 (או 4)? כנראה שכן. אם יש לך אפשרות, מניסיון שלי, בכל טבלה חדשה שאתה מגדיר, אל תעבוד על latin1 שהוא ברירת המחדל של טבלאות (בהנחה וזו ברירת המחדל של השרת), אלא תגדיר את הטבלה כ-UTF8 (או אפילו Hebrew - אם כי פחות מומלץ). בכל מקרה עם פתיחת connection למאגר הנתונים השאילתה הראשונה שצריכה להיות היא set names hebrew כדי שהמערכת תדע שאתה מעביר דברים בעברית. שווה גם לבדוק את המשתנים של default charset connection, חפש את זה במניואל של mysql, יש שם דיי הרבה פרוט על זה. -=שנאור=-

24sharon

New member
תשמור את הדף עצמו

בקידור UTF. אצלי זה עובד MYSQL בשיתוף ASP NET.

fishomen

New member
עדיין לא עובד ->אלו הם ההגדרות שעשיתי

בDATA BASE העברתי את הDB את כל הטבלאות ואת כל השדות ל UTF8-.bin בדף ה HTML הגדרתי את ה META <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> השאילתא שלי ב ASP.net
MySqlCommand cmd = new MySqlCommand(); cmd.Connection = con; cmd.CommandType = CommandType.Text; cmd.CommandText = "set names 'hebrew';"; cmd.ExecuteNonQuery();
cmd.CommandText = "INSERT INTO `t_users` (`name` , `email` , `pelephone` , `phrase` , `picture` , `invited_by` ) "+ "VALUES ('אבי אסא', 'כגדכ', 'שדגכ', 'דשגכ', 'שדגכגכ', '1');"; cmd.ExecuteNonQuery();​
למה זה מכניס ל DATA BASR סימני שאלה עדיין ?

24sharon

New member
תפתח את הדף עצמו

ותעשה SAVE AS ואז תבחר בלחצן הקטן שליד הSAVE ותבחר SAVE WITH ENCODING. ובתיבה שנפתחת תבחר UTF-8 תגיד הMETA טוענת באיזה פורמט לפתוח את הדף, אך לא באיזה פורמט הדף עצמו שמור. בהצלחה

fishomen

New member
לא הבנתי, מהז ה נותן ?

לא הבנתי בשביל מה לפתוח את הדף ולשמור אותו בקידוד של UTF8 ?

shanor

New member
מממ...

רק בשביל להיות בטוח במשהו, אחרי שאילתת ה-insert, תריץ שאילתת select * from t_users לבדוק מה אתה מקבל... האם גם אז מתקבלים סימני שאלה או שמתקבל משהו אחר. -=שנאור=-

fishomen

New member
אני מקבל סימני שאלה.

ושאני פותח את ה PHPMYADMIN אני רואה סימני שאלה

fishomen

New member
הצלחתי זאת אומרת חבר הצליח זה הכל ב....

זה הכל ב CONNECTION STRING צריך לשנות את ה CONNECTION STRING שימו לב.\
MySqlConnection con = new MySqlConnection("Server=localhost;" + "Database=db;" + "UId=username;" + "Pwd=password; Charset=hebrew");
Charset=hebrew​
אתםך מבינים Charset=hebrew זה כל העניין אני שבוע עובד על זה זה לא כתוב בהרבה מקומות. חבר הצליח לעשות את זה אני מקווה שעוד אנשים שמסתבכים עם זה יקראו את הפיתרון הזה יללה בייי אני מאושר

למעלה