עברית ב-#C

שגיא24

New member
עברית ב-#C

מה צריך לעשות על מנת לראות עברית בקוד שכותב למסך בעברית?

שגיא24

New member
שאלה לגבי סינטקס של השפה:

הפקודות הבאות הם פקודות שקולות שעוברות קומפילציה:
System.Console.In.WriteLine(); Console.In.WriteLine(); System.WriteLine();​
השאלה היא מבחינת צורת עבודה, מה עדיף? לתת את מלוא האימפורמציה החל מהספריה הראשית System וכו', או להשתמש בקיצורים למען יעילות בקריאת קודים מסובכים בעתיד? מה מבחינת המתכנת הכי טוב? בינתים פרט לניסוי וטעייה של כל מיני שורות קוד ארוכות במיוחד, לא הצלחתי למצוא דרך לדעת מתי ניתן לוותר על תת ספריה כלשהי ומתי לא.

gilad g

New member
../images/Emo35.gif

השאלה לא מובנת. באיזה קונטקסט אנחנו נמצאים
איך אתה מדפיס את הטקסט

שגיא24

New member
Visual Studio .NET

תוכנית פשוטה ב-#C שמדפיסה למסך משפט בעברית כגון:
System.Console.WriteLine("שלום");​
הבעיה היא שהעברית מוצגת למסך כג'יבריש, למרות ש-#C כך טוענים תומכת בעברית גם.

gilad g

New member
לא היינו בסרט הזה כבר../images/Emo35.gif ../images/Emo13.gif

הבעיה היא לא של #C או דוט נט, אלא של Windows, שלא מציג עברית ב-console שלו כמו שצריך.

שגיא24

New member
רגע...

אז לא ניתן לעשות שום דבר על מנת לפתור את הבעיה? אכן אני עובד עם Console Application . מותקן כאן Windows XP Pro שתומך בעברית.

שגיא24

New member
נפתרה הבעיה, רק שהעברית הפוכה

התוכנה השניה ברשימה היא זו שהצילה את המצב רק שהעברית מוצגת הפוך.

שגיא24

New member
מה המשמעות של בקרת גישה internal

ויש גם protected internal? ההגדרה אומרת שהגישה תהיה לאסמבלי הנוכחי. למה הכוונה? האם זה כמו ב-C++ הגישה למתודה או למשתנה תהיה רק בתוך ה-Class שבה הוא הוגדר בלבד?

gilad g

New member
לא ../images/Emo13.gif

הכוונה היא לאסמבלי (DLL או EXE) הנוכחי. בתוך אסמבלי אחד ניתן לשים כמה מחלקות (classes), וההגדרה internal אומרת שה-member נגיש גם ממחלקות שנמצאות באותו אסמבלי (ולא רק בתוך המחלקה). protected internal זה שילוב של protected ו-internal, לכן member שסומן ב-protected internal יהיה נגיש מאותו אסמבלי, או ממחלקות שיורשות מהמחלקה שאליו הוא שייך.

שגיא24

New member
ומה זה Delegates ?

קראתי בספר עליהם ולא הבנתי כלום. מה בדיוק הם עושים ולשם מה? לא הצלחתי להבין מן הכתוב ממש כלום. מתי משתמשים בהם?

שגיא24

New member
וסליחה על יתר השאלות ../images/Emo13.gif

אני בשלבים ראשוניים של #C ולאחר מכן מתכוון לעבור ל-ASP.NET כדי לבנות אפליקציה בשילוב #C. השאלה היא כמובן האם כל מה ש-#C מציעה למתכנת נחוץ גם ב-ASP.NET.

gilad g

New member
לא הכל, אבל הרוב ../images/Emo13.gif

ואתה יותר ממוזמן לשאול, בשביל זה אנחנו פה

שגיא24

New member
מאיפה להתחיל?

תראה, אני רוצה לקחת כרגע פרוייקט נסיוני. חשבתי על מגזין תוכן שמציג מאמרים. רק שאין לי מושג מאיפה להתחיל בדיוק.

gilad g

New member
delegates

במשפט אחד - פוינטרים לפונקציות. עכשיו קל לראות את הקשר ל-events
כשאנחנו מגדירים event מסוים (נגיד, לחיצה על כפתור), אומרים שהוא מסוג System.EventHandler, שהוא delegate, כלומר פוינטר לפונקציה שמקבל פרמטרים מסוימים - במקרה שלנו פרמטר אחד מסוג object, ושני מסוג System.EventArgs. יש עוד דוגמאות לשימוש ב-delegates כמו התחלת thread, שימוש ב-callbacks, וכו'.

שגיא24

New member
שאלה לגבי נתונים שנשמרים באקסס XP

האם עדיין צריך לסמן שדה שרוצים לכתוב בו טקסט בלתי מוגבל, ולסמנו כ"תזכיר" ולא "טקסט" ? או שהענין תוקן ב-XP וזה לא נחוץ יותר? זכור לי כי בעבר, באקסס 2000, שדה טקסט שרציתי לכתוב לתוכו בלי הגבלה, היה צריך להגדירו כ"תזכיר".

y a h o o

New member
"תוקן"? זה פשוט סוגי שדות

אם תגדיר כל שדה כתזכיר תבזבז מקום

שגיא24

New member
מה יכולה להיות סיבה שכל האובייקטים

שהנחתי בטופס, כל הטקסטבוקס למיניהם, לא נראים בתצוגה של דפדפן? הם במפורש מצויים בקוד אבל לא נראים במסמך הסופי.

שגיא24

New member
צריך הסבר לגבי השורה הבאה:

<%@ Page language="c#" ResponseEncoding="windows-1255" CodeBehind=FormCodeBehind.cs" AutoEventWireup="false" Inherits="Newone.Old.y.project21" %>​
אני מבין את ההתחלה, לא מבין את הנתונים הבאים: Inhertis - על איזו ירושה מדובר? האם זה ה-path (המסלול) שבו נמצא קובץ הקוד הנוכחי? CodeBehind - האם זה בסך הכל שם הקובץ שבו רשום הסקריפט ב-#C? אני מקוה שזה בסדר שאני משרשר את כל שאלותי באותו הטרנד שפתחתי. יש לי די הרבה, לצערי.

למעלה