עבריינות המין בישראל היא לגיטימית

habubazehava

New member
עבריינות המין בישראל היא לגיטימית

1. אונס קבוצתי של שיכורה מתרחש על הבר במועדון תל אביבי. אף פיכח לא מנסה למנוע. הסרטון מופץ. הנאנסת לא מעזה להתלונן והמועדון לא נסגר למרות שהידיעה מגיעה למשטרה.
2. נאנסת שמעזה להתלונן עברת אונס שני במהלך חקירת המשטרה ועל דוכן העדים. החברה לא מהססת ומבקרת אותה [ע"ע א' מבית הנשיא ואלנבי 40]
3. מי שניסה למנוע את האונס השני היה דווקא השופט חשין באמצעות הלכת בג"ץ בפרשת שומרת. בפועל, בניגוד לשיטת המשפט בישראל, הלכה זו אינה מיושמת, גם לא על ידי עורכות דין ושופטות במערכת המשפט בישראל.
4. בעקבות כך, נאנסות לומדות שמיותר להתלונן. בשביל מה לעבור אונס שני על דוכן העדים כדי שהוא יקבל עבודות שרות עד שנתיים מאסק?
5. קרחות מכאן ומכאן. הן צריכות לחיות עם הנזק שהוא גרם להן והוא מסתובב חופשי ומאושר.

סתו חם

New member
ומה הפתרון, או הפתרונות, לדעתך?

לי יש פתרון. אבל אין טעם להביאו בפורום הזה. מה יצא מזה, חוץ מהשתלחויות.

pov2

New member
פיתרון (חלקי) ניתן למצוא פה:

http://cafe.themarker.com/post/1833868/
(לינק על בתי דין לעבירות מין)
אלא שהמחוקקים לא מספיק חכמים, רגישים ומתקדמים כדי לקדם זאת.
אונס נשים לא ממש מזיז להם כמו זריקות אבנים על רקע לאומני
או קידום המו״מ עם הפלסטינים.

עד שהמדינה לא תוכיח שתקיפת נשים ומלחמה בתוקפים, באמת חשובה לה
זה מיותר להתלונן.
מיותר כמו להתלונן על תקיפת יהודים אצל שופט אנטישמי

סתו חם

New member
הבלוג שלך? (חיפשתי שם בעל הבלוג, לא מצאתי). רציתי

לעשות לייק (מסיבה טכנית לא עשיתי). ושמתי לב שרק 18 אנשים עשו לייק. מראה על מידת האכפתיות העכשוית בחברה הרקובה שלנו לתופעה של פשעי אונס.

aaa123

Member
דעתי היא שצריך לאפשר להתלונן בלי להעיד במשטרה

ובלי להחקר.
&nbsp
כמובן שהיחס לתלונה כזאת צריך להיות שונה מהיחס לתלונה כאשר המתלוננת רוצה להעיד
ולא ימהרו לעצור את האדם שהאישה התלוננה נגדו בצורה כזאת אבל כן ידאגו לעקוב אחריו,ובגלל שעברייני מין במקרים רבים הם סדרתים יש סיכוי שגם יתפסו אותו לפני שהוא מספיק לפגוע באישה נוספת.
&nbsp
לגבי עונש אז לדעתי מן הראוי לשלול את הפרטיות של מי שביצעו עבירות מין חמורות לכל ימי חייהם וכל ימי חייהם הם יצטרכו לחיות עם מצלמה שעוקבת אחרי מעשיהם בכל מקום,
כך שלא יוכלו לפגוע באנשים נוספים אחרי שהם יוצאים מהכלא בלי להתפס.

aaa123

Member
לגבי סעיף 2 ואלנבי 40

לפי מה שהבנתי לא היתה שם מישהי שהתלוננה על אונס כך שאני לא רואה איך המקרה רלבנטי לסעיף 2 אלא אם הטענה היא שהחברה מבקרת את האישה שלא התלוננה במשטרה.
&nbsp
לגבי אלנבי 40 אז לפי מה שקראתי(לא ראיתי את הסרטון) אין לי בעיה להסכים שמדובר באונס ברגע שיהיה לי ברור שהיא טוענת שמדובר באונס אפילו בלי תלונה במשטרה אבל כל עוד היא לא רק מסרבת להתלונן אלא טוענת שזה היה בהסכמתה החופשית לפי מה שקראתי אני לא יכול להחליט בשבילה שמדובר באונס,ולכל היותר אני יכול להסכים שבהנחה שהיא לא מעידה שהיא נתנה את הסכמתה להפצת הצילומים אז אלו שהפיצו את הצילומים אשמים.
&nbsp
במקרה שהיא טוענת שמדובר באונס אז מבחינתי אין שום צורך לחקור אותה או שהיא תעיד בבית משפט נגדם ,והסרטון מדבר בעד עצמו ולדעתי צריך להספיק להרשעה(בהנחה שהתיאור שקראתי נכון).

habubazehava

New member
איך את/ה מגדיר/ה אונס?

בחוק יש הגדרה מקיפה לשאלה מהו אונס. המציאות היא לא שחור לבן כמו החוק ולאו דווקא מה שאותה הבחורה חושבת שקרה עונה להגדרת החוק או שהיא מוכנה להודות בכך.
החוק מכיר בכך שאם גבר שוכב עם אישה שלא יכולה להתנגד כי היא חסרת הכרה/מסוממת/שיכורה לחלוטין, זה אונס.
החוק מכיר בכך שבעל יכול לאנוס את אישתו
האונס מכיר בכך שאם היא לא התנגדה ואו לא סרבה, זה יכול עדיין להיות אונס
החוק מכיר בכך שאם לצורך העניין הוא חדר אליה תוך כדי שינה, זה לא סקס, זה אונס

aaa123

Member
אם אכן ברור שהיא לא יכלה להתנגד זה אונס אבל

אם זה לא מה שהיא טוענת אני לא רואה איך אפשר להוכיח את זה.
&nbsp
מבחינתי אונס זה יחסי מין שלא בהסכמתה החופשית של האישה אבל האישה קובעת אם זה היה בהסכמתה החופשית במקרים שיש ספק.
&nbsp
אין לי ויכוח שגם אם היא לא התנגדה ולא סירבה זה עדיין יכול להיות אונס.

habubazehava

New member
נראה לך שהיא תתקרבן מול כולם?

באמת נראה לך שזה כיף גדול להיות נאנסת מוכרת? היא תודה בזה כי תומכים בה? קראת את הטוקבקים? היא חוטפת ביקורת רצחנית. טוענים שהיא רצתה את זה, שהיא זונה, שהיא ידעה מראש מה עומד לקרות ולאיזה סוג מועדון היא מגיעה. למה שהיא תודה שהיא נאנסת לציבור אם גם כך קשה לה להפנים בינה לבין עצמה שהיא נאנסה? לך תדע מה היא כן זוכרת ממה שקרה אז שהיא תצהיר שהיה אונס עם כל הביקורת שהיא חוטפת גם בלי ההצהרה?

habubazehava

New member
אנשים לא מפנימים

זה ממש לא תענוג להתלונן במשטרה על הטרדה מינית/תקיפה מינית/אונס. אנשים לא מפנימים מה זה לעבור אונס שני על ידי המשטרה ועורכי הדין והשופטים ובשביל מה? כדי שהוא יקבל עבודות שרות עד שנתיים מאסר?

aaa123

Member
אני לא מציע שבמקרה הזה המשטרה ובתי המשפט יחקרו אותה

מה שאני מציע זה שאם היא טוענת שמדובר באונס יקבלו את דבריה בלי שהיא תצטרך להעיד יותר במקרה הזה.

pov2

New member
היא לא טענה שזה בהסכמתה. להפך:

אמרה שאם לא היתה שיכורה, אפילו נעליים לא היתה מורידה
ושלא יודעת איך הגיעה למצב כזה.
הגברים שניצלו וצילמו אותה (והנשים), ניצלו את מצבה ועליהם להיות מורשעים.

כמובן שאיש לא יעשה להם כלום, אני רק אומר מה צריך להיות, במדינה מתוקנת.

סתו חם

New member
מה זה "כמובן שאיש לא יעשה להם כלום"? אתה כ"כ בטוח?

הסערה החברתית תביא להרשעתם ללא ספק. זו דעתי.
וכבר עכשיו הבנתי שהמקום הסליזי הזה נסגר בצו השלטונות.
לדעתי יענישו לא רק את האנסים אלא גם, ובעיקר, את בעל המאורה המושחתת הזו.

Berethor

New member
יותר נכון לכתוב "זה לא יחסי מין בהסכמה, זה יחסי מין בכפייה"

או/ו יחסי מין שהושגו בצורה לא לגיטימית, כמו במקרה של בחורה שיכורה או/ו מסוממת, משום שבסופו של דבר גם אונס זה סקס, אחד הצדדים האפלים של הסקס. השאלה אם יראו בהסכמה שלה כלא תקפה משום שהיא הייתה תחת השפעה של אלכוהול וגם לא יתחשבו במה שהיא מרגישה לגבי זה אחרי שהיא כבר לא שיכורה, וזאת למרות שהבחורה לא הייתה חסרת הכרה, ואף על פי שהיא אומרת שבאותו רגע היא הסכימה ושהיא לא מחשיבה את מה שקרה לאונס. יש מקרים שהגבול בין יחסי מין בהסכמה לבין יחסי מין בכפייה הוא מאוד דק, משום שבסופו של דבר מדובר פחות או יותר באותו אקט, אם לדוגמה אישה תגיד שאין לה בעיה עם יחסי מין בשינה עם בן הזוג שלה, אז זה לא נחשב לאונס לדעתי, יש אנשים שעושה להם את זה הרעיון של להתעורר ישירות לתור אקט מיני, אבל מין הראוי שהגבר ישאל את האישה מראש על כך. בעיקרון בעל יכול לאנוס את אשתו, אבל במקרה של בני זוג, עדיף להיות הרבה יותר זהירים בהאשמות כלפי בני זוג לדעתי, אחרת יכולים לתייג כמעט כל דבר מיני עם אדם אחר כאונס, מין הראוי להתחשב בעובדה שמדובר באנשים שיש להם רקע מיני משותף, ולא להתייחס עליהם כעל זרים, אם כי הסוגיה של בני זוג במלא אינה רלוונטי למקרה שקרה באלנבי 40, אף אחד מהגברים שקיימו יחסי מין עם הבחורה במועדון שבאלנבי 40 לא היה בן זוג שלה, מעטים הם הגברים שהיו מעוניינים לכך שבת הזוג שלהם תקיים יחסי מין עם כל כך הרבה גברים.

GreenMamba

New member
נכון מאוד

בואי נתחיל מזה שהרבה מאוד נפגעות לא מודות, בינן לבין עצמן אפילו, שנפגעו.
נמשיך מכך שעל פי כל ההערכות, רק כ-10% מתלוננות בכלל, מתוך התיקים שנפתחים, רק שליש בערך עובר את "משוכת" המשטרה ועובר לפרקליטות, ושם נסגרים עוד בערך 60% מהתיקים.
בחשבון זריז- אם אתה אנס, הסיכוי שתוגש נגדך תלונה הוא קטן, והסיכוי שהתלונה הזו תגיע למשפט הוא זניח.
&nbsp
עידוד האונס למעשה ובפועל.

pov2

New member
כמו כן, הסיכוי שאם תורשע, תקבל עונש חמור- אפסי

החוק מאפשר עונש של בערך 18 שנים על אונס.
השופטים גוזרים מאסר דו סיפרתי, רק אם מדובר ביותר מקורבן אחד או יותר מאונס אחד.
לרוב גם שניים לא מספיק כדי להגיע למס׳ דו סיפרתי של שנות מאסר.
אונס אחד של אשה אחת, לא מספיק להם, לשופטים.
ולשופטות.

במדינה מתוקנת היה צריך לזרוק את השופטים האלו לכלא לתקופות המאסר שניקו לכל העבריינים שהרשיעו.

סתו חם

New member
אם לא להקים יחידת-נוקמות פרטית שתיקח את החוק לידיים,

המצב קורא לקמפיין נרחב ונחוש שייקח כל הזמן הנחוץ כדי לחנך את המערכת וכדי לחנך את החברה .

Berethor

New member
הרבה חינוך צריך כדי לנסות לשנות את התנהגותם החבר'ה האלו

"במשך תקופה ארוכה המקום ידוע במסיבות הפרועות. הבר הינו מפורסם בזכות רצף מסיבות השנוי במחלוקת בשם "החולצה הרטובה". הליין נסגר בעקבות תכנית "אורלי וגיא" ב-2013 בה התייחסו המנחים לליין מסיבות המפוקפק."

[URL]http://www.israelshelanu.co.il/%D7%AA%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%93-%D7%92%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A7%D7%99%D7%99%D7%9E%D7%95-%D7%99%D7%97%D7%A1%D7%99-%D7%9E%D7%99%D7%9F-%D7%A2%D7%9D-%D7%A6%D7%A2%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%A9%D7%AA%D7%95/[/URL]

למעלה