עברות שם משפחה

מ א1

New member
עברות שם משפחה

שלום רב, שמי מירי (מרים) אסיג שם נעורי: אדרת ת.ל: 12.5.60 שם בעלי: אבי (אברהם) אסיג ת.ל: 25.10.54 אנו מתלבטים כבר זמן מה בנוגע לעברות (מלשון עברית) שם המשפחה. אנו לא מצליחים למצוא במקורות את פירושו העברי של השם אסיג או אסייג או אסיאג. האם תוכל לעזור או להמליץ על שם משפחה בעברית שיגלם בתוכו את שורשיו של השם המקורי? תודה

סתם הערה

אם לך יקראו מרים גם ביום יום,ולא בשם עם המשמעות הנוראה `מירי` החים יהפכו להרבה יותר נחמדים.

מ א1

New member
דוקא קראו לי

מרים, ביום יום, הרבה שנים במקום העבודה. לא היה שינוי גדול בנחמדות החיים. מה המשמעות הנוראה של מירי? וכמה זה נורא? הפחדת אותי.... תודה.

מ א1

New member
אמת ויציב

גם האות הראשונה של שם נעורי לא השתנתה עם נישואי - נשארה א'. האם יש משהו לא טוב בכך ששם אבי ושם בעלי חד הם?

בהחלט זה יוצר בעיה

ישנה צוואה של רבי יהודה החסיד,ובה הוראות מסוימות בנושאים אלו.במהלך ההיסטוריה ומחקרים שנערכו בחמשים שנה האחרונות מראים שמי שמפר הוראות אלו,ודאי לא מרויח מכך.אחת ההוראות הם שלא יקרא שם הבעל כשם אבי האשה.

מ א1

New member
מאוד מעניין

אבא שלי נולד ברובע היהודי בעיר העתיקה בי-ם בחצר בית הכנסת "החורבה" של רבי יהודה החסיד. אשמח אם תוכלי להפנות אותי למקורות שם אוכל לקרוא את צוואתו של ר' יהודה החסיד ובה ההוראות הנוגעות לנושאים אלו. לעצם העניין: אין בידי לשנות את שמו של בעלי (יבדל לחיים ארוכים) ובודאי לא את שמו של אבי, שנפטר כבר. יש משהו שכדאי לעשות ע"מ למזער נזקים?. תודה

אינני זוכרת את המקום המדויק

אני מאמינה שחפוש בגוגל יתן תוצאות.לגבי תשובה מעשית לענינך,היא שנדמה לי שכן מומלץ שנוי שם,אבל לפני זה כדאי לבדוק את כתובתכם.נדמה לי שהיא פסולה.

מ א1

New member
שינוי שם לבעלי?

רוב הזמן הוא משתמש בשם אבי (לאבא שלי איש לא היה מעיז לקרוא אבי...). לגבי הכתובת - אנחנו שוכרים דירה כרגע כך שכתובתנו זמנית מאוד כי אנחנו מתכוונים לרכוש דירה (בע"ה בשנה זו). עזרי לי בהכוונה מהי כתובת נכונה? שם רחוב? איזור מגורים? איך יודעים?. תודה.

לא התכונתי לכתובת מגורים

התכונתי לכתובה אותה מקבל זוג שמתחתן.האם בדקתם אותה אי פעם?

מ א1

New member
לא בדקנו את הכתובה...

אך מדוע הכתובה פסולה לדעתך? ערך אותה רב מכובד כדת וכדין...אמאל'ה !!! מתחיל להיות לי מפחיד...

אינני מתכוונת להפחיד,רק לעזור.

ועדיף לפחד פעם אחת מאשר לסבול הרבה זמן... ארצה לדעת אם : הכתובה ברשותך ואם תכלי לשלוח לי צילום שלה[אם נצטרך לכך] מי הרב שערך אותה,ובאיזה רבנות. יכול להיות גם שמבחינה הלכתית הכתובה כשרה,אבל מבחינה אטימולוגית[עליה ארחיב כאן בפורום בימים הקרובים],ישנם פגמים החוסמים ומעכבים את האנרגיות שאמורות לבא אליכם מלידה.מה שנקבע לכם משמים. הפגמים האלו[בעיקר בשמות הבן או הבת+שם האבא,שזהו החבור הנשמתי של בן אנוש] מתבטאים בעיקר בעכוב נשואין של ילדים שלהוריהם כתובה פגומה,גרושין,שלום בית,פרנסה,בעיות נפשיות,ומחלות ל''ע. אני מחכה לתשובתך.

למעלה