עבור מנהלי הפורום .

אפי א

New member
עבור מנהלי הפורום .

שלום שמי אפי חייל מילואים כבר 10 שנים . בתור חייל מילואים שממלא את חובתו ומתייצב בכל פעם שקוראים לי , ללא כל ניסיונות להתחמק ולהשתמט , ממש כואב לי לראות שהפורום הזה הפך לכלי , שבאמצעותו משתמשים כל מיני משתמטים . אני פונה אליך בתור מנהל הפורום , אני מבין שהפורום צריך להיות פתוח למגוון של דעות , אבל יש גבול! , לא ייתכן שבפורום זה שבא לשרת את המילואימניקים (שגם ככה קורעים את התחת ואני בטח לא צריך לספר לך) יפורסם קישור לכתבות שמסבירות איך להוריד פרופיל ל 21 או הודעות שמעודדות להשתמט ממילואים . גם כך אנחנו מיעוט , אז בפורום שלנו , אתה מסכים שיפורסמו הודעות כאלו ??? רוצים , שיפתחו פורום השתמטות ממילואים. אני בטוח שהדבר מפריע לא רק לי אלה לעוד רבים אחרים .

הנושא החם בקשר למילואים

הנושא החם בקשר למילואים הוא תופעת ההשתמטות. אומנם אתה עושה כבר 10 שנים מילואים, אבל בוא תשמע מישהו שעושה כבר 21 שנה מילואים : אני חייל כמוך, הייתי מצטיין בסדיר ובמילואים : לא הצאתי ג´ אחד ואף פעם לא קיבלתי תלונה. קיבלתי קיצורי פז"ם לדרגות בגלל הצטינותי. זומנתי בצו 8 עוד לפני 10 שנים ועשיתי לא מעט מילואים. היום אני בן 42 ועדיין קורעים לי את התחת. אני היום חושב : איך להשתמט ? ואני מקבל באתר שרות לא רע !! אתה לא מבין איך צה"ל פועל : הוא נטפל לכמה שלא זייפו אף פעם וסוחט להם את המיץ. את כל החברה שלי שיחררו מצה"ל, אלפי ספורטאים לא משרתים כלל, כולם משטמטים וזה היום הנושא העיקרי הקשור למילואים. מערך המילואים מטמוטט בגלל שלצבא יש מדיניות לשחרר את מי שבאמת רוצה. התעלמות מהתופעה ואי כתיבה עלי בפורום תהפוך את הפורום ללא רלוונטי.

לא להשתמטות

זה באמת מעצבן שפתאום צריך לעזוב הכל ולצאת לחודש מילואים, כמו שאני הולך לעשות עוד שבוע בערך. הייתי שמח מאוד אם היה פה יותר שוויון וגיוס לכולם (חוץ ממי שלא מתאים). אך בהשתמטות לא נשיג מטרה זאת, אלא נגדיל את העומס על ה"פראיירים". !Two wrongs don't make one right בפיזדמנות חגיגית זו אודה לכם אם תגידו לי איפה אפשר להשיג את הסטיקרים "אני מילואימניק גאה" ו"מילואים - זה לא לפרזיטים".

פלסטיק

New member
איך גורמים לצה"ל להתנהג כיאות?

על ידי עצימת עיניים? עשינו זאת ותראה איזו הצלחה נחלנו אם כולם יתחמקו לצה"ל בסוף לא תהיה ברירה ויאלץ לחלק מחדש את חפיסת הקלפים. אם תסמוך על צה"ל שיעשה את זה מעצמו תאלץ לחכות הרבה מאוד זמן

כולם יתחמקו מצה"ל?

איך בדיוק? כל הגדוד יהפוך ברגע מסויים לחבורה של פועלי בניין שנפלו מפיגום? תאמין לי יגיע היום שבו יחליטו לחקור את האנשים העושים זאת ולהגיש נגדם כתבי אישום. לי יצא לקרוא פעם ב"וואלה" על חיילים קרביים שהחליטו יום אחד שהם מפסיקים להתנדב לשירות מילואים (כלומר להתייצב למרות שאינם חייבים). זה רעיון לא רע, אם כי בתגובות הגולשים משום מה הם קיבלו הרבה תגובות עוינות מאנשים שכינו אותם "בכיינים" ו"משתמטים" לאחר ששירתו בסה"כ 60 יום בשנה. בנוסף, הצבעתי בבחירות האחרונות למפלגה מסויימת, שאני מקווה שתשים קץ למצב זה כמו שהם מבטיחים. ועוד משהו: ראיתי פה בפורום שהתקבלה הצעת חוק שהתשלום למילואימניק יהיה השכר הממוצע במשק במקום שכר המינימום.

פלסטיק

New member
לא צריך שכולם יתחמקו

צריך שתהיה מסה קריטית מתאימה שתתחמק איך בדיוק לא צריך לשאול אותי, אני מאמין באנשים הטובים שיהיו יצירתיים מספיק. אני לא מתרשם מתגובת גולש שכבר 20 שנה לא עושה מילואים ונותן על הראש למי שעשה 45 יום באותה שנה ולא מוכן להתנדב יותר. דרך אגב אותו גדוד סירב להתנדב עד שיסדרו לחיילים ביטוח חיים נאות, נראה לי סיבה בהחלט טובה ומוצדקת. כל אחד מהגולשים שמגנה אותם מוזמן להפקיד בנאמנות אצל עורך דין כמה מאות אלפי שקלים (או לשעבד את דירתו) לטובת ביטוח לחייל שמסכן את חייו טרם שיתחיל לגנות אותו. וזה שהצבעת למפלגה מתאימה - אני מקווה שהיא תצדיק את האמון שנתת בה

נראה לי

שעד שיהיו מספיק אנשים שיתחמקו כבר לא אצטרך לעשות תעסוקות מבצעיות. האמת גם אין לי בדיוק בשביל מה לברוח מהמילואים: דברים דומים לשירות מילואים יש לי גם איפה שאני עובד. אני גם לא מאמין שאחד שעובד על הרופא או הולך לקב"ן יעביר כך את המסר לדרג המדיני.

Turambar

New member
אבל אחד שהולך לכלא

ומסרב לשרת מעביר מסר. הבעיה היא שבמצב הכלכלי של היום, לא הרבה מרשים לעצמם להפסיד חודש משכורת, ואחר כך להודיע לעבודה שקראו לך שוב ל 25 יום אחרי שישבת 28 כבר...

תקשיב טוב...אתה לא תכפה עלינו דעתך

אתה רוצה? תעשה מילואים... אתה לא רוצה -אל תעשה.... השתמטות היא תופעה השייכת לעולם המילואים ולכן ידברו עליה בפורום המתאים לנושא -מילואים.... וחוץ מזה זה עדיין לא הפורום שלך והוא גם לא יהיה.... הייתי גולנציק בסדיר .... היום..... . .. ... .... ..... ...... ....... ........ ......... אני עריק גאה !!!!

תשובה

אני בהחלט מסכים שאין מקום לפרסום בפורום אודות "מתכונים" להשתמטות ממילואים ולהפנות למאמרים כאלה ואחרים המסבירים כיצד להשתמט. עם זאת, אני מאמין שעם זו הרוח שנושבת מידי פעם בפורום אזי היא משקפת מציאות שאיתה אנו ובעיקר הממשלה חייבים להתמודד. ההתמודדות מצד הממשלה חייבת להתבטא בצמצום עד למינימום את הפגיעה בכל מערכות חייו של איש המילואים ומשפחתו ותיגמולם תחת העיקרון של זכויות תמורת חובות וההתמודדות של כל אחד שהדיבורים על השתמטות מפריעים לו חייבת להיות תקיפה ברורה בפורום. הפתרון הוא לא לקבור את מה שמפריע לי אלא להתמודד עמו, להחליף דעות, לנסות לשנכנע ובכך בדרך כלל לחזק את האמת שלי. אין אמת מוחלטת וכדי לחתור לאמת חייבים לנהל ויכוח ולהחליף דעות גם אם אלה לא תמיד נעימות לאוזננו.

יש משהו בדבריך

אני בהחלט מסכים שאין מקום לפרסום בפורום אודות "מתכונים" להשתמטות ממילואים ולהפנות למאמרים כאלה ואחרים המסבירים כיצד להשתמט. עם זאת, אני מאמין שעם זו הרוח שנושבת מידי פעם בפורום אזי היא משקפת מציאות שאיתה אנו ובעיקר הממשלה חייבים להתמודד. ההתמודדות מצד הממשלה חייבת להתבטא בצמצום עד למינימום את הפגיעה בכל מערכות חייו של איש המילואים ומשפחתו ותיגמולם תחת העיקרון של זכויות תמורת חובות וההתמודדות של כל אחד שהדיבורים על השתמטות מפריעים לו חייבת להיות תקיפה ברורה בפורום. הפתרון הוא לא לקבור את מה שמפריע לי אלא להתמודד עמו, להחליף דעות, לנסות לשנכנע ובכך בדרך כלל לחזק את האמת שלי. אין אמת מוחלטת וכדי לחתור לאמת חייבים לנהל ויכוח ולהחליף דעות גם אם אלה לא תמיד נעימות לאוזננו.

אפי א

New member
ולמרות זאת

שוב , כמו שכתבתי בהודעתי הראשונה , אין לי שום בעייה לשמוע דעות של אנשים אחרים גם לגבי השתמטות , אף על פי שלרוב אין ממש בסיס מוצק להשתמטות ורובם לפי התרשמותי עושים זאת ממניעים של אנוכיות בלבד . א ב ל מלהיות מוכנים לשמוע דעות של אחרים בנוגע להשתמטות ועד לפרט איך להשתמט ול"סבן" את הק"בן יש הבדל עצום . הייתי מצפה ממך כמנהל הפורום , להשמיט קישורים והדרכה כיצד להשתמט (כמו קישור שפורסם כאן שמפנה לאתר שמלמד מה להגיד ואיך להתנהג אצל הקב"ן) יתר על כן שזה גם לא חוקי , כי זה בעצם לתת במה לאנשים שמבצעים מעשה לא חוקי וכפי שציינת גם אתה לא מסכים עם זה. לפחות זו תהייה המלחמה הקטנה שלנו "הפרייארים" בתופעה המכוערת הזו של השתמטות.

למעלה