אל תגזים..רמת אביב זה רק למליינים
ולאלה שלא חסרים כלום..מה שהתכוונתי שהמצב של מי שהחליט לא להיות סמוך על שולחן הממשלה, קצת להסתייע במשפחה, לצאת לעבודה של שני ראשי המשפחה ואין בזה לאמר שכל המובטלים בחרו בכך מרצונם...רק שהתמריץ של תשלום גבוה מעל לשכר הנמוך במשק..דרך הביטוח הלאומי..גורם לכך שלמשל ישראלים לא עובדים בחקלאות, בבנין, ובעבודות אחרות. אני כשעזבתי את הקיבוץ, הלכתי לעבוד איפה שהיה..במעמד הכי נמוך בתעשיה פחות או יותר..ממעמד של מנהל עברתי למעמד של פועל..בחזרה..! את התהליך הזה עשו יחד עמי הרבה אנשים שלא הסתדרו במרכז הארץ..בגלל שכר נמוך..ובגלל שלא היתה עבודה.! לצערי גם אבא שלי פוטר מצבא הקבע בגלל צמצומים בשנות החמשים..עבר לתל אביב ועבד בבתי חרושת..למזון..בשכר נמוך. כך הוא חי הרבה מאוד שנים. בסוף אני תמכתי בו..ברכישת טלויזיה וכדומה. הבעיה היא שהתקשורת כל פעם מעלה לנו נושא לסדר היום..מדובר על קיצוץ בתמיכות ולא על ביטולן..כשמישהו אומר בטלויזיה שהממשלה טועה והקיצוץ לא יצור תמריץ לעבודה..הוא לא מציע פתרון אחר, אלא רק אומר שלא יקצצו, ונראה שהוא מתכוון שלא יגעו לו..בקצבה.! טוענים שמליון אנשים בגיל העבודה לא עובדים..וזה לא 300 אלף מובטלים..זה מליון אנשים..שלא עובדים. ומי שרוצה לעבוד..שיחליף בשכר נמוך את מי שמוכן לעבוד באותו שכר נמוך.!