עבורך, טרה

• פותח הנושא magy
  • פורסם בתאריך

טרה10

New member
שמה שהיום ה-28 לחודש..!

ושהארץ הזו פשוט קטנה על 10 מליון תושבים..תעשו חשבון..! בגלל זה אין מים,..כי הצריכה גדולה מההיצע.!

magy

New member
28?

הארץ קטנה? 10 מיליון תושבים? מים? זה מה שכתב מר רוזנטל? אולי לא הבנתי את הכתבה.

טרה10

New member
לא זה..הוא כתב על מובטלים..?

על מסכנים.? על בטלנים.? על בעיות מפה עד הודעה חדשה.!? אז גם אם סילבן יעשה שמיניות באויר וג´ודי ששיות ותשיעיות..אם יש כאן 10 מליון אז פשוט הארץ קטנה מהכילם.! וראי למטה על מכסות העליה..שהיו נהוגות..בזמן ההפגנות לעליה חפשית.! שהרי כל מה שנעשה כאן נעשה בזמן האחרון בטעות...! טוב בואי נעזוב את זה..מה דעתך על המינויים של זוילי ודליה בפאריס ובלונדון.!

טרה10

New member
מה שראיתי בהפניה שלך..ועכשיו לענין

כי את לא הבנת שאם הארץ קטנה ל-10 מליון..אז סילבן..שיאכל את הכובע..! כי מה זה יעזור..ימשוך לכאן יתגלה שם וכו´..ולא רוצה להגיד מה יתגלה.! מאידך יש כאן שכבה שלמה..של אנשים שהמשכורת שלהם כבר שנים נכנסת דרך כל מיני אבטחת הכנסה ואבטלה..והם התרגלו להיות סמוכים לשולחנו של ´הפריץ´. לזה התכוון בני פלד שאמר שכאן זה כמו העיירה בגולה. תמיד יש איזה 5 אחוז מובטלים שנרשמים..ועכשיו נוסף לזה המשבר הנוכחי שראשיתו בבטחון..וזה ממש נכון וגם חרוז..ומנגד..קצת לא נעים אבל לדוגמא גל-עמית מודיע שחזר מערד.! מכיון שהוא לא כתב ממה גם אני לא אכתוב..וגם לי אגב יש כל מה שאני צריך..ואף יותר..והבת שלי קנתה זה עתה בית..!!! לו היתה מתעצלת..ולא היה לה אבא טוב ומיטיב..אז טוב בלי דוגמאות אישיות.! רק מה זה מוכיח..שמי שניסה שלשים שנה להתפרנס..בלי להיות סמוך על שולחן הפריץ והמערכת,.בדרך כלל גם לא רעב ללחם..ואפילו קנה אוטו חדש..! ומי שחושב שהמהפכה היא הפתרון..שישאל את העולים מרוסיה..! על מהפכה.!

טרה10

New member
נוסטלגיה..קצת מותר.?

בימי המנדט, לפני שהארץ אכן..[ולמטה תראו למה אכן] שוחררה מהכיבוש של הבריטים..היה ויכוח מתמיד בין הנהלת הסוכנות לממשלה בלונדון ולנציב העליון על כושר הקליטה של הארץ. מכסות העליה שהיו לפי רשיונות עליה [סרטיפיקטים] נקבעו לפי הערכה של הכושר הכלכלי. נציגי הסוכנות שרתוק וקפלן מדי פעם התקבלו לדיונים על הנושא. ואושרו כך וכך רשינות עליה. למשל ב-1939 אושרו 75 אלף..לחמש שנים וזה בימי המלחמה. !!! כמובן שעם הקמת המדינה כל הענין בוטל..וכל דיכפין יכול לעלות ולדחוף חפשי את השכנים, ולמקם את עצמו.! אז כנראה שהבריטים צדקו..ככלות הכל.! לא סתם היתה להם אימפריה.! ...ואם כבר בענין הזה..אז ב´סוף שבוע´ של מעריב היה ראיון עם היסטוריון אחד מחיפה..ד"ר גולני..שטען שוא לא יודע למה מלחמת השחרור קרויה כך. שחרור ממה הוא שאל..! הרי הבריטים כבר לא היו. הערבים לא כבשו. רק שהוא שכח שהמצרים היו ב´עד הלום´..שזה בערך 30 קילומטר מתל אביב, והבריטים אכן הסתלקו..רק שזה היה באמצע המלחמה ב-14 למאי..וגם את גוש עציון ואת ירושלים העתיקה שחררו..ז"א שחררנו..רק מאוחר יותר ב 19 שנה..ז"א במלחמת השחרור לא הצליחו לשחרר אותם למרות שהמלחמה קרויה ככה. בקיצור אצל החיפאים, המצב באמת חמור הם פשוט לא יודעים כלום. אולי זה מהאויר שהוא כידוע הכי מזוהם בארץ.. וסליחה על הנושא הנוסטלגי מדי לפורום..רק שהוא הרגיז אותי..ולכתוב לו שהוא פשוט טועה..ועוד בהרבה דברים..זה פשוט מעליב..את המקצוע..! כנראה צריך להביא גם כמה, היסטוריונים זרים..!

שילה1

New member
../images/Emo4.gifסליחה טרוש...."חיפאים לא יודעים

כלום?" מי אמר? ומי כן יודע? ומציעה לך וגם מבקשת..להתנצל על המשפט המכליל והמיותר הזה... ובכך לחסוך לי תשובה מתאימה!!!!

טרה10

New member
כשחיפאי אומר בראיון לעיתון שמלחמת

יום הכיפורים היתה מלחמת ברירה..? זה לא שלא הבנתי למה הוא התכוון- שהברירה שגולדה בחרה בה היתה מלחמה. כי היא לא הסכימה לסגת מסיני.? הברירה שאז- היתה היא לסגת לגבולות 67 ולעמוד עוד פעם במצב של ה-5 ביוני 67.? [אגב בערך מה שדורשים מאיתנו כעת..ועוד נראה..] והרי רק בגלל המלחמה ההיא- בא הסכם השלום..ומהיסטוריון אני דורש יותר הבנה..ולא להכניס דעות פוליטיות כי בהיסטוריה בכלל אין ´אילו´.! היה או לא היה..זה מה שיש בהיסטוריה.! כי לפי האילו..אילו לא היינו מביאים הנה את עראפת..וכו´.! וזה לא היה אישית-בענין החיפאים הוא הרגיז אותי..וזה היה כלפי התפיסה ההיסטורית הלקויה של ד"ר מוטי גולני.. שלא יודע למה מלחמת השחרור קרויה ככה.! אבא שלי אישית השתתף ב´כיבוש´ חיפה..מה שנקרא ואדי ניסנס וואדי סאליב..ושכונת רושמיה..! ומה שמוטי גולני התכוון זה- שזו היתה מלחמת גירוש ולא שחרור.!

האדמור

New member
../images/Emo13.gifטרה.......לא הבנתי.

הבת שלך קנתה דירה ברמת אביב ג. או בשדרות? ןמה הקשר ??????????

טרה10

New member
טוב התכוונתי רק לד"ר גולני

שטוען שמלחמת יום הכיפורים היתה מלחמת ברירה..!כשבעצם מוסכם שמבחינה היסטורית היא היתה מלחמת המשך לששת הימים. הרי כינו אותה מלחמת היום השביעי.! התזה היא שבמלחמת ששת הימים..ישראל החליטה להגן על עצמה..! וזו היתה אז הברירה של הגנה בטרם.. בבחינת ´הקם להרגך´..! היום מקובל שמלחמת ברירה היא לא מי פתח בה..אלא אם היא היתה הכרחית..שאם לא תפתח בה..הסיכוי שתפסיד גבוהה מסיכויי הנצחון או התוצאות יהיו חמורות יותר. [כידוע היטלר לא הכריז מלחמה על בריטניה וצרפת אלא פלש לפולין..זה הכל.???!!!!] וצר לי להטריד אתכם..בימים קשים אלה של קיצוצים.. רק שמכאן נובע שמלחמת ברירה היא יחסית..וכחיפאים בטח הבנתם כמובן..הכל.! ...אגב בדרום איטליה..לא מבינים בכלל את הצפוניים.! אם זה עוזר לי משהו.! אבל באמת שד"ר גולני כל כך הרגיז אותי באמירה על מלחמת יום הכיפורים.. ואגב הוא לא היחיד שדוגל בתזה הזו, שגולדה היא שהביאה אותנו אליה, רק שכח הד"ר וחבריו לדיעה, שסאדאת הוא שפתח במלחמה לאחר שאיים כל הזמן, ורק לאחר שהפסיד- או ניצח לדעתו..בא לירושלים..! ומי שזוכר את שנת 77.. כשסאדאת נאם בכנסת..לא חשב אז..שאנחנו היינו אשמים שהוא לא בא..קודם..! כי עובדה שהוא לא בא..קודם.! ובהיסטוריה אין אילו.! [בגלל זה האמירה קוממה אותי.! שלא לדבר על 2700הסיבות האחרות..!

טרה10

New member
אל תגזים..רמת אביב זה רק למליינים

ולאלה שלא חסרים כלום..מה שהתכוונתי שהמצב של מי שהחליט לא להיות סמוך על שולחן הממשלה, קצת להסתייע במשפחה, לצאת לעבודה של שני ראשי המשפחה ואין בזה לאמר שכל המובטלים בחרו בכך מרצונם...רק שהתמריץ של תשלום גבוה מעל לשכר הנמוך במשק..דרך הביטוח הלאומי..גורם לכך שלמשל ישראלים לא עובדים בחקלאות, בבנין, ובעבודות אחרות. אני כשעזבתי את הקיבוץ, הלכתי לעבוד איפה שהיה..במעמד הכי נמוך בתעשיה פחות או יותר..ממעמד של מנהל עברתי למעמד של פועל..בחזרה..! את התהליך הזה עשו יחד עמי הרבה אנשים שלא הסתדרו במרכז הארץ..בגלל שכר נמוך..ובגלל שלא היתה עבודה.! לצערי גם אבא שלי פוטר מצבא הקבע בגלל צמצומים בשנות החמשים..עבר לתל אביב ועבד בבתי חרושת..למזון..בשכר נמוך. כך הוא חי הרבה מאוד שנים. בסוף אני תמכתי בו..ברכישת טלויזיה וכדומה. הבעיה היא שהתקשורת כל פעם מעלה לנו נושא לסדר היום..מדובר על קיצוץ בתמיכות ולא על ביטולן..כשמישהו אומר בטלויזיה שהממשלה טועה והקיצוץ לא יצור תמריץ לעבודה..הוא לא מציע פתרון אחר, אלא רק אומר שלא יקצצו, ונראה שהוא מתכוון שלא יגעו לו..בקצבה.! טוענים שמליון אנשים בגיל העבודה לא עובדים..וזה לא 300 אלף מובטלים..זה מליון אנשים..שלא עובדים. ומי שרוצה לעבוד..שיחליף בשכר נמוך את מי שמוכן לעבוד באותו שכר נמוך.!

למעלה