עבודת מועדפת

AXE07

New member
עבודת מועדפת

אז ככה אני השתחררתי ב11/8/08 עבדתי בכל מיני עבודות ועכשיו החלטתי שאני הולך על המועדפת , הבנתי מחבר שאם עברה שנה מהשחרור שלי , אני לא יהיה זכאי למועדפת (אלא אם עבדתי לפחות יום אחד בעבודה מועדפת , דבר שלא קרה). האם זה נכון ? כי הבנתי שהזכאות למועדפת תקפה עד שנתיים מהשחרור.. עכשיו עשיתי חיפוש בהכוונת חיילים משוחררים באתר שלהם ויש שם 2 סעיפים שלדעתי די סותרים אחד את השני לכן חשוב לי לשים סוף לזה ולהבין אם אני זכאי. *מי זכאי לעבוד בעבודה מועדפת? חיילים משוחררים שעבדו לפחות שישה חודשים מלאים בעבודה נדרשת או מועדפת (פירוט נרחב בהמשך המאמר). התנדבת בשירות לאומי? את זכאית למענק העבודה רק אם השלמת שירות של שנתיים מלאות. אם אתה משרת בקבע/ חובה תוכל לעסוק בעבודה נדרשת רק עד שיחלפו 24 חודשים (שנתיים) מיום סיום שירות החובה. * לאחר שחלפה שנה אם תתחיל לעבוד בעבודה הנדרשת הראשונה לאחר שחלפה שנה מיום שחרורך , יהיה עליך להוכיח לביטוח הלאומי, כי צברת לפחות 12 חודשי עבודה מלאים, מתוך 18 החודשים האחרונים (שנה וחצי) שקדמו לתחילת עבודתך הנדרשת הראשונה, רצופים או לא רצופים, אצל מעסיק אחד או יותר, בכל עבודה שהיא. אם בתוך תקופת העבודה שתצבור נכללים ימי שירות סדיר (שירות חובה) או מילואים , הם יימנו כימי עבודה. אודה לכם אם תענו לי.

...

כדי לקבל מענק מועדפת את צריכה להיות זכאית לדמי אבטלה ולהשלים את ימי המועדפת תוך שנתיים. כדי להיות זכאית לאבטלה היית צריכה לעבוד לפחות חצי שנה אחרי השחרור בכל עבודה שהיא או לפחות יום אחד במועדפת. לפי הסעיף השני אם את מתחילה רק עכשיו את המועדפת את צריכה להראות שבשנה וחצי שקדמו לתחילת העבודה המועדפת שלך עבדת לפחות 12 חודשים כשזמן שבו שירתת בצבא נחשב לצורך העניין לעבודה.

AXE07

New member
לא הבנתי

כל הנושא הזה לא מובן לי כל כך =\ ואני בן.. אני הבנתי שחייל משוחרר יש לו אפשרות לעשות עבודה מועדפת עד שנתיים מיום השחרור.

אני אנסה להסביר שוב וסליחה על הבלבול

כדי לקבל מענק מועדפת אתה צריך להשלים את המועדפת עד שנתיים מיום השחרור ולהיות זכאי לדמי אבטלה. כדי להיות זכאי לדמי אבטלה אתה היית צריך לעבוד חצי שנה בעבודה כלשהי [אם עבדת בזמן הצבא אולי זה גם נחשב- אני לא יודעת] או לעבוד לפחות יום אחד במועדפת בשנה הראשונה. אם אתה מתחיל רק עכשיו אתה צריך להוכיח לביטוח לאומי [באמצעות תלושי משכורת] שבשנה וחצי שקדמה לתחילת העבודה שלך עבדת לפחות 12 חודשים כשחודשי שירות בצבא נחשבים לצורך העניין. נגיד והשתחררת ב11.8.08 והתחלת לעבוד במועדפת ב1.10.09. אתה צריך להוכיח שבשנה וחצי שקדמו למועדפת [=החל מה1.4.08] עבדת לפחות 12 חודשים. יש לך כבר 5 חודשים מהצבא [אפריל, מאי, יוני, יולי ואוגוסט 08] ואתה צריך להוכיח שעבדת עוד לפחות 7 חודשים בכל עבודה שהיא מהשחרור ועד שהתחלת את המועדפת. אם לא עבדת בשנה הזאת- אז באסה אין מועדפת. אגב אם היית בקבע אתה יכול להתחיל עכשיו את המועדפת.

AXE07

New member
עוד שאלה

עבדתי אבל לא 7 חודשים , אלא כמה חודשים... זאת אומרת שאין לי זכאות ? לי פשוט אמרו חד וחלק שחיייל משוחרר יכול לנצל את המועדפת עד שנתיים מיום השחרור ותו לא. לכן אני לא מבין למה אני צריך לוהכיח להם שעבדתי בX חודשים וכאלה. עבדתי אבל לא מספיק חודשים.. כדאי לי להתקשר להכוונה לחיילים משוחררים כדי להיות בטוח? או שאין לי מה לחפש בעבודה מועדפת במידה ואין זכאות?

AXE07

New member
הבנתי שביטלו דמי אבטלה

לחיילים משוחררים אז איך החוק תופס?

עד כמה שאני יודעת

לעבוד חצי שנה כדי להיות זכאי תופס לכולם ולא רק לחיילים משוחררים. לגבי הלעבוד יום אחד במועדפת- אני חושבת שזה תופס רק בתור זכאות כשרוצים את המענק מועדפת ולא שמישהו יעבוד יום אחד במועדפת ואז ירצה לקבל דמי אבטלה.

AXE07

New member
אני מבין

אז אם לא עבדתי בכמות זמן שהחוק מבקש אין לי זכאות למועדפת? כי עבדתי פחות מהזמן שמבקשים.. טוב לא נורא אני אלך על כיוון אחר , יש איזה אתרים שאת מכירה לגבי הצעות עבודה? חוץ מאול ג'וב וג'וב מאסטר תודה לך אגב :)

בכיף

מציעה לך להתקשר לביטוח לאומי או ליחידה להכוונת חיילים משוחררים כי אני עונה מה שאני יודעת, אני לא איזה מומחית ויכול להיות שאני טועה. בנוגע לאתרי דרושים- יש מלא. תעשה חיפוש בגוגל- תמצא מלא אתרים

shiratabarbor

New member
אורטל כוח אדם, מנפאור, או אר אס, חבר ועוד.

מציעה לך לבדוק בכל אחת מנן ובטוחה שתמצא את מה שאתה מחפש. בהצלחה.

Tu Lus

New member
נצל"ש

לחייל בקבע אין אפשרות לקבל מענק דומה למועדפת? כי מבחינה טכנית הוא לא יכול לעבוד בעוד עבודה וזה בעצם מונע לקבל 8800 ש"ח שזה הרבה מאוד היום. יש אפשרות כלשהי שמשרד הבטחון כן יבוא לקראת וייתן מענק נוסף?

לא

מה שכן אפשרי זה להתחיל את המועדפת מהשנה השנייה בניגוד למי שלא עשה קבע שחייב לעשות לפחות יום אחד בשנה הראשונה [או להיות זכאי לדמי אבטלה].

Tu Lus

New member
אה הבנתי..

אז זה שוב לא פרקטי אם הוא חתום לשנתיים
יש אולי מענק תחליף לעבודה מועדפת?

לא

אבל תכלס אפשר לחסוך לא רע מהקבע, במיוחד בבסיס סגור שאין יותר מדי על מה להוציא את הכסף.

למעלה