עבודת חקר

• פותח הנושא duja
  • פורסם בתאריך

duja

New member
עבודת חקר

שבוע טוב לכן בנות. אני זקוקה לעזרתכן בשני תחומים.אני עובדת בחו"ל ומעונינת להכין עבודת חקר עם ילדי הגן. הנושא הוא המשפחה. וזה לכבוד ט"ו בשבט. אני מתכננת פעילות לכבוד הדור השלישי: סבים וסבתות. וחשבתי שהילדים עם ההורים יכינו עבודת חקר בנושא המשפחה. למי יש ניסיון בזה ויכולה להנחות אותי. איך להכין דף הנחיה לילדים והורים. דבר נוסף: למי יש רעיונות למסיבה עם סבים וסבתות . אשמח לקבל דחוף כל רעיון בנידון. תודה ושבוע טוב שושי

ס מ ד

New member
המשפחה שלי - הצעות לפעילות

מתוך האתר גן ברשת....פעילות לבני שנתיים שלוש המשפחה שלי נביא תצלומים משפחתיים של ילדי הגן ונערוך תערוכה (אלבום, תיבה). נזהה את ילדי הגן בתמונות. נדבר על אירוע שבו מופיעה המשפחה ונבדוק במה האנשים עוסקים. נשיים את בני המשפחה לדורותיהם (סבא, סבתא, אבא, אמא, תינוק, אח וכדומה). אם יש עולים חדשים בגן, יש לציין זאת מפורשות. נלמד מהילדים ומהוריהם מילה בשפה זרה (לדוגמה: שלום), נתבונן בתמונות של המשפחה העולה שצולמו בארצות המוצא: בלבוש, בנופים וכו'. נשחק בתיבות פעילות ובהן בבובות של בני משפחה, ותמונות של משפחות גזורות מעיתונים צבעוניים ומעלונים פרסומיים. נערוך אלבום מהתמונות הגזורות. נגזור דמויות מתמונות בני המשפחה וניצור בובות אצבע, משחקי לוטו ומשחקי זיכרון. נאזין לשירים ולסיפורים בנושא המשפחה. נזמין סבים וסבתות לאירוע בנושא המשפחה. נזמין סבים וסבתות לאירוע מיוחד בגן. נאזין לשירים ולסיפורים בנושאים שהילדים מעלים בהקשר למשפחותיהם - אירועים, מקצועות, תפקידים ותחביבים וכו'. נטעם מאכלים ייחודיים שהמשפחות מביאות נברך את הברכות המתאימות לכל מאכל*. נעשיר את המשחק הדרמתי באבזרים המתאימים לכל בני המשפחה, לדוגמה: בקבוק וסינר לתינוק, תיק ג'ימס בונד", עניבה (עם גומי) כובעים (לגברים ולנשים), מדים, כלי עבודה (משרדיים, חקלאיים, תעשייתים וכו'), סידור, כיפה, פמוטות וכד'**. העשרה למחנכת משפחה, נושא בתחום מדעי החברה, מדריך לגננת (תשנ"ו). משרד החינוך והתרבות, המינהל הפדגוגי, האגף לחינוך קדם סיודי, מעלות, ירושלים. ספרות לילדים בורמן, ר', חרוזים לענבר, "תמונה משפחתית", מודן, 1090. בן דור, ד', פרפר נחמד, "משפחה מיוחדת במינה", המרכז לטלוויזיה לימודית, 1984. שנהב, ח', גדי קטן רוצה חבר, מסדה, אין ציון שנה. שניר,ף מ' וטפר, י', אני והמשפחה שלי, הקיבוץ המאוחד, ידיעות אחרונות, ספרי חמד, 1995.

למעלה