עבודת הסופ"ש

אחת הגרסאות שנדחתה

כי ה"לוגו" לא היה מוצלח לדעתם. אני אשמח לדעת מה הפך אותו ללא מוצלח.

amitais

New member
מה עשית לילדה המסכנה?

טוב, לירן, יש לי כמה הערות, שהעיקרית שבהן היא כמובן: לילדה אין שכל. או אין מקום בגולגולת לשכל. או שהמנסר מטקסס עבר פה ועשה עבודה נקייה במיוחד. זה לא עובד כטריק סגנוני, בייחוד כי לידה עומד ילד שכן יש לו קצת מקום לשכל בגולגולת. בקומפוזיציה שבנית זה רק נהייה יותר חמור כי גם ההר שמעליה קעור בדיוק באותו איזור, ככה שזה נראה כאילו מכת פטיש אחת שיטחה את שניהם יחד. כדי להדגיש את ההבדל בין שתי שכבות רחוקות, כדאי תמיד שהצורה תהיה ניגודית ולא מקבילה. עוד: הפרספקטיבה נראית לא נכונה. האופק גבוה מידי, ונוצרת תחושה שהים עולה על גדותיו, או שאנחנו עומדים בתוך המצפה התת ימי וקו הראייה שלנו הוא בגובה קו המים. השמש מאוד חיוורת והים מאוד כהה. אין מספיק קונטראסט בצבעים בין הדמויות לבין הרקע. ענפי הדקל נראים כמו עלה של צמח שנהוג לעשן במקומותינו, ואשכול התמרים נראה כמו שיפודי מרשמלו צהוב. הייתי ממליץ להמשיך את קרני השמש על כל השמיים ולא לחתוך אותם פתאום באמצע.

תודה על הביקורת

בקשר לעיצוב המופשט של הכל- הכוונה לא הייתה ליצור ציור מדוייק ברוח תקופת הרנסאנס, אלא משהו מאוד פשוט, צעיר, צבעוני שיפנה לקהל של עד גיל 16-17 בערך. אז הראש של הילדים בנוי מחצי עיגול (לילד יש שיער גבוה אז פחות רואים את זה), ולילדה אין סנטר כדי להבדיל אותה אנטומית מהילד, העץ בנוי בצורת קליידוסקופ וגם הפירות שלו מאוד מופשטים (אתם אומרים מרשמלו צהוב, אני אומר הפשטה של צורה), הרקע מאוד מינימליסטי- שמש ילדותית (שהקרניים שלה הולכות באליפסה, כאילו עם פרספקטיבה) הרים אדומים ים ושמיים, צבעוניות חזקה מאוד שכדי לא לוותר כליה הדמויות מובלטות ע"י קווי מתאר לא אחידים, וקוי מתאר בהשראת סדרות הקארטון נטוורק למיניהן (כמובן עם פרשנות וסגנון אישי שלי). בקשר לעיניין הפרספקטיבה והקומפוזיציה- יודע שיש עם העיניין בעיתיות מסויימת. נובע מכך שקשה (לי לפחות) להעביר את המסר שהתבקש בפורמט כל כך לא נוח (תמונת נוף ושתי דמויות בתוך מסגרת אנכית). בהתחלה הכל נעשה ביחד, אבל לאחר מכן החלטתי להעביר את החלקים לפוטושופ ושם לבצע הזזות וסידורים ככה שגם שום פרט חשוב ברקע (וכל פרט שם כמעט חשוב) לא יעלם וגם הפרופורציות ישארו פחות או יותר. זהו, בערך. כרגע אין מה לשנות כי הקובץ לדעתי כבר בדפוס. אבל אזכור להבא.

מתלהב

New member
כמי שקודם הסתכל על התמונה ורק אז

קרא את התגובות כאן, אציין רק שלדעתי הראש של הנערה מוצלח, הבעתי וסה"כ תורם לתחושה שהיא החליקה להנאתה על הגלגליות ונעצרה לרגע, כשקרא הבחורון בשמה, או משהו. חוץ מזה, ממתי התחילו לדרוש דיוק/דקדוק אנטומי באיור Cartoon-י?

preacher

New member
ברור שאין לה שכל!

לא ראית אף פעם dexters lab? http://www.afunk.com/other/dexterslab/index5.html

סֵג

New member
אני חושב שהלוגו ממש חמוד

אם יש משהו שיכול להפוך אותו ללא מוצלח, נדמה לי שהסילסולים יהיו הדבר. נראה לי עיניין של טעם. חוצמזה, היה טוב עם לא היית משכפל את האותיות 'עיר'.

In Limbo

New member
מקסים!

לדעתי האיור ממש מקסים. הוא מקורי ורענן וגם משעשע.. אני לא חושבת שבציורי קומיקס שכאלה (אתם מסכימים איתי שזה לא איור אנטומי רפואי כן?) אין הרבה מקום לדיוק אנטומי, ובכלל, כמה שיותר 'מוזר' ככה יותר מושך את העין ומצחיק! (כמו למשל רגלי המשולשים של אמא של דקסטר, אם כבר הזכרתם את התוכנית). בקשר לראש של הילדה - זה הדבר הראשון שראיתי בציור וממש צחקתי
אני לא רואה שם 'אפליה' בין הראשים של הילדים, זה ציור! זה שהראש שלה שטוח והראש שלו עגול לא אומר שהוא יילך להיות פרופסור כשיגדל והיא תלך לנקות מרצפות... בקשר ללוגו - הדבר היחיד שקצת מפריע זה ששתי האותיות הראשונות גדולות, זה קצת מציק בעין.. על איזה לוגו הלכתם בסוף?

תודה רהב! ../images/Emo9.gif

עוד לא הוחלט מה יהיה בסוף, יש איזשהי הצבעה או משהו כזה...

In Limbo

New member
התרגשות מההודעה? ../images/Emo13.gif

יש לי שאלה כללית - איך מגיעים למצב כזה שמציעים עבודות כאלה? נניח ואני רוצה להציע איור שלי לדבר כזה (עיצוב עלון לדוגמא), מה השלבים שאני צריכה לעשות? ובכלל, יש סיכוי שייקחו עבודות של מישהו לא מוכר או שאין לו שום הכשרה פורמלית (YET)?

האמת כן, היא באמת עשתה לי קצת

טוב באותו רגע. בקשר לשאלה שלך- לצערי אין לי ממש תשובה כי עדיין אין לי מספיק נסיון. כל עבודה מסחרית שעשיתי בינתיים נעשתה דרך קשרים שונים. אני חושב שחיזור אחרי מקומות עבודה נחשקים (מגזינים ועיתונים למשל) יכול לעזור. עבודות בהתנדבות, כמו זאת שעשיתי עכשיו, יש כמה שרק תרצי- רק למצוא אירגון/עמותה/אגודה כלשהי ולעניין אותם. בהתנדבות כמובן. מקווה שאלה שכבר משופשפים בעסק יוכלו לתת עוד תשובות.

משופשפת רק בצדדים

...אבל הג'נטים חדשים - כדאי! כמו בכל תחום, תיק עבודות מושקע (רצוי אונליין) ונסיון בתחום ישפיעו. אז בתור התחלה עושים פרוייקטים במחירים מצחיקים עד שצוברים ותק, נסיון ובטחון. אבל תחלס כדי לעסוק במקצוע העתיק בעולם (ע"ע ציורי מערות) צריך כשרון ייחודי כדי להתעלות על אלפי המאיירים שפוקדים את השוק יומם וליל.

למעלה