עבודת הלחמה

shayke123

New member
עבודת הלחמה

היי

שאלה לגבי הלחמה -
אני מנסה להלחים תכשיט שהטבעת שמחברת את 2 החלקים שלו נשברה.
אני מנסה לעבוד עם המלחם (מלחם גז של דרמל) בצורה של לקחת טיפה בדיל על קצה המלחם, "ולהניח" פיסה קטנה ממנו על הפתח הקטן של הסוגר על מנת לאטום את הטבעת חיבור.

אחרי הרבה נסיונות אני לא עדיין לא מצליח להגיע למצב שנשאר לי קצת בדיל על המלחם.. הוא תמיד ממיס את הבדיל

הצעות למישהו?

תודה

שי

3תיתי

New member
קודם כל, לא הייתי משתמשת בבדיל לתכשיט

משום שהבדיל להלחמה אינו בדיל טהור אלא מכיל 40-50% עופרת, שהיא מתכת רעילה ונספגת דרך העור.

עומר TT

New member
יש בדיל ללא עופרת ויש בדיל עם כסף

אבל הדבר הראשון שצריך לעשות זה להבין מהו החומר אותו מנסים להלחים בשביל להבין אם בדיל להלחמה בכלל רלוונטי לעניין או שצריך חומר אחר.
לגבי שיטת העבודה: אני מבין שאתה מנסה להחזיק את הטבעת ביד אחת ולהלחים ביד השניה, מה שאתה רוצה לעשות זה לאלתר "יד שלישית" או לגייס את היד של זו שהתכשיט שייך לה כדי להחזיק את העסק (בעזרת פלאייר, שלא לחטוף כוויה) ואז להלחים כמו בןאדם.

3תיתי

New member
אני יודעת שהלחמת כסף עושים לא עם מלחם, אלא עם

אש, אחר מריחת חומצה וחימום התכשיט, כך שהכסף "ירוץ" על ההלחמה. לא עם בדיל, כמו שפותח השרשור מתאר. לא ידעתי על בדיל עם כסף.

עומר TT

New member
הבדיל עם הכסף משמש להלחמות

אלקטרוניקה רגילות, רק באיכות גבוהה יותר למקומות בהם זה נדרש, הלחמת כסף לצורפות עושים כפי שתיארת עם לחם כחומר מקשר.
אבל בגלל זה כתבתי שהדבר הראשון שצריך להבין זה ממה בדיוק עשוי מה שהוא מנסה להלחים, יש חומרים עליהם הבדיל שלו פשוט לא יתפוס ולא משנה הטכניקה שהוא ישתמש בה.

gb228

Active member
כמה הערות

1. כפי שציין עומרTT לא כל חומר ניתן להלחים עם בדיל
2. כשמלחימים עם בדיל לא מתיכים על המלחם את הבדיל ומנסים להניח אותו על החומר, אלא מחממים עם המלחם את החומר ואז מביאים את קצה הבדיל אליו - מי שאמור להתיך את הבדיל זה החומר ולא המלחם
3. גם בחומרים שמתאימים להלחמת בדיל נוצרת הרבה פעמים שכבת תחמוצת שמפריעה לבדיל - אם 2 לא עובד (ובהנחה שהחומר מתאים להלחמת בדיל) גש לחנות רכיבי אלקטרוניקה וקנה נוזל FLUX - מרח מעט על החומר לפני ההלחמה

איך מלחימים...... עם ראש המלחם החם נוגעים במקום הכי קרוב למקום בחלק אותו רוצים למלא עם בדיל. החלק צריך להתחמם כך שנגיעה של הבדיל בו, תגרום לו להתמוסס ולהתחבר.
אם זה בדיל עם חומר חיבור, מה טוב, אם לו, יש למרוח לפני החימום.

shayke123

New member
תודה רבה לכולכם!

אכן יש בדרך כבר בדיל נטול עופרת, שמבירורים שעשיתי מתאים לתיקון תכשיטי כסף.
לגבי נוזל ה-FLUX, גם עליו שמעתי ואני אקנה אותו.

לגבי הטכניקה שעליה אני מדבר, ניתן לראות אותה בסרטון.
משתמשים שם באמת בנוזל FLUX לפני, אך אם תשימו לב, על מנת לסתום את הטבעת (בדיוק מה שאני התבקשתי לעשות) היא פשוט מניחה מעט בדיל על קצה המלחם, ואז מלחימה את הנקודה הקטנה.

(נ.ב - אני עובד עם אותו מלחם בדיוק..) חשבתי בהתחלה שאולי זו פונקציה של החום שלו (ניתן לווסת)

תודה לכולם!

שי

shayke123

New member
הלחמת כסף

מישהו יכול לפרט קצת? איזה חומר צריך וטכניקת עבודה?

shayke123

New member
האמת שחיפשתי..

אני מנסה להבין אם צריך בדיל מיוחד, אשר מכיל כסף?
בחלק מהסרטונים ראיתי שעושים שימוש גם בסוג של דבר לפני ההלחמה..

מישהו מכיר חנות בה ניתן לקנות סוגים שונים של בדיל וכו'? (חנות שמספקת חומרים לתכשיטים והכנתם.. באזור ר"ג - תל אביב)

תודה!

עומר TT

New member
רשבל, בן-בשט

ותיקח איתך את החלק, אולי הם יוכלו לעזור לך לזהות ממה הוא עשוי כדי להתאים לך את חומר ההלחמה.

3תיתי

New member
זה לא בדיל

אלה פסים דקיקים מכסף. שוברים חתיכונת, מורחים חומצה, מחממים את התכשיט ובעזרת החום, "מוליכים" את הכסף לזרום לתוך האזור המולחם. חייב להיות מגע הדוק בין שני חלקי התכשיט. אין כאן תוספת חומר משמעותית. אולי זו הבעיה שלך. בכל מקרה,לקחת בחשבון, שאם יש אבן בתכשיט, צריך להוציא אותה, כי היא עלולה להתקלקל בחום או לתפוס צבע, ושהכסף ישחיר.

אם חסרה חתיכה וצריך תוספת, לא רק הלחמה, כדאי לברר ברשבל, על שימוש בסילבר-קליי. אין לי נסיון בעבודה בחומר הזה, אבל הוא לא דורש כור היתוך.

למעלה