עבודת גמר

niv1990

New member
עבודת גמר

למישהו יש ניסיון עם העניין? האם לדעתכם מומלץ? חשבתי על מחקר של מהירות קרני אלקטרונים או קרני אלפא (חלקיקי הליום) בחומרים שונים (ומכאן גם מעין חוק סנייל עבורם). האם יש מידע כבר בנושא? האם זה נראה כאופציה מתאימה? לאיזה תחום זה שייך: פיזיקה\כימיה? תודה.

אחמס1

New member
עבודת גמר במה בדיוק?

חלקיקי אלפא ואלקטרונים מצייטים לתורת הפיזור הקוונטית, יש המון חומר בנושא ברמה מתקדמת. מה שמחזיר לשאלה איזו עבודת גמר זו בדיוק.

2_be

New member
זה מחליף בגרות בפיסיקה? או בנוסף?

אני סתם סקרנית:)

niv1990

New member
לפי מה שהבנתי אתה מקבל על זה ציון

עבור כל היחידות, יש גם פרויקטים יותר קטנים לפי מה שהבנתי שמחליפים יחידת מעבדה בלבד.

SpyKid

New member
עד כמה שידוע לי,

(חשבתי בכוון לפני כשנה), העבודה נחשבת כ-5 יחידות נוספות אם עושים אותה במקצוע שבו נבחנים ב-5 יח'.

niv1990

New member
נחמד, זה משנה מבחינת העבודה עצמה?

למה החלטת לא לעשות בסופו של דבר?

SpyKid

New member
אני לא יודעת איך זה משפיע על היקף\

תוכן העבודה. בסופו של דבר לא עשיתי את עבודת הגמר שלא מבחירתי, אלא פשוט כי הסתבר שההרשמה כבר עברה (זאת למרות שהצלחתי למצוא מנחה).

אחמס1

New member
אפשר לעשות כזה בכל מקצוע?

לפי זה זה יכול להעלות את הממוצע, אבל אם היו מציעים לי לעשות אז רטרואקטיבית הייתי מסרב (כי התקבלתי למה שרציתי גם בלי...) אבל אם הייתי רוצה ללמוד בטכניון משהו שדורש סכם גבוה הייתי עושה במתמטיקה (ואם יתחשבו בזה כ10 יחידות מתמטיקה אז בכלל טוב, כי בטכניון נותנים לזה משקל כפול גם ככה).

SpyKid

New member
עד כמה שידוע לי אכן אפשר לעשות בכל

מקצוע, אפילו בנושאים שבהם אין בגרות בכלל (ואז זה נחשב ל-4 יח', כמו גם עבור נושא שבו אתה לא עושה 5 יח').

SpyKid

New member
אגב, הנושא מותנה באישור משרד החינוך

ובמציאת מנחה (שצריך להיות בעל תואר שני לפחות במקצוע שהנושא משוייך אליו, ולא להיות קרוב משפחה של כותב העבודה).

אחמס1

New member
ומי בודק את העבודה בסופו של דבר?

אם נגיד אני רוצה לעשות עבודה על השפעת הירח על גידולי החסה ברשות הפלסטינית, ויש רק אדם אחד שמומחה בתחום בארץ והוא במקרה ה"מנחה" שלי לעבודה הזו - אז הוא גם בודק אותה?

SpyKid

New member
בקשר לזה אין לי מושג,

אבל ניחוש פרוע - לא

niv1990

New member
אני לא חושב שיאשרו לך עבודה על

"השפעת הירח על גידולי החסה ברשות הפלסטינית"
אם יש רק אדם אחד שמומחה לתחום כנראה שיקחו מתחומים קרובים או יביאו סתם אנשים לא קשורים ממשרד בחינוך.

ailag

New member
זאת עבודה ברמת תיכון

נראה לי שאנשי אקדמיה מתחומים דומים יכולים להעריך אם העבודה טובה מספיק לרמת תיכון. (כמובן שאם יש שם שגיאות אז פדיחות..)

2_be

New member
יפה

מה שכן אם אתה לוקח את זה, מבחינת השקעת הזמן נראה לי שתצטרך להשקיע יותר זמן מבחינות בגרות רגילות...

למעלה