עבודות תת ימיות

Yoni Ey

New member
עבודות תת ימיות

שלום,

אני מתעניין בעבודה כמבצע עבודות תת ימיות, ברשותי תעודת Dive-Master, האם ניתן לעבוד בתחום עם הכשרה שכזו?
האם לאחר שעברתי קורס צלילה באספקת שטח (צלילה עם קסדה) סיכויי למצוא עבודה גבוהים, קיימת דרישה בשוק הישראלי?
נדרשים קורסים נוספים, ריתוך תת ימי וכו?
כמו כן מהי המשכורת בתחום?

תודה רבה

giladshay

New member
מוכן לשתף ידע שטחי ולא מקצועי שלי בתחום

אקדים ואומר שידוע לי על מס' חברי פורום שעוסקים בתחום (חלקם רתכים וחלקם מפעילי רובוטים), שאולי יוכלו לשפוך אור רחב יותר בתחום.

ובכן, בעבר התעניינתי בתחום בצורה די רופפת.
ירדתי מהנושא מהר מאד (בעיקר בגלל שלתחום שעניין אותי, צלילות דקומפרסיה, התוצאה הישירה- הינה פגיעה בבריאות
).
ישנו מס' לא מבוטל של אקדמיות שעוסקות בתחום (Google it).
אתה רק צריך "לצייץ" לאקדמיה כזאת, לכתוב שאתה מתעניין- ומייד ישלחו לך טונות קטלוגים והסדרי הרשמה לקורסים השונים.

צלילת עבודה היא צלילה שונה במהותה מצלילה ספורטיבית או טכנית וההכשרה לכך- שונה במהותה מכול מה שאתה שמוכר לך כתחביב.
מדובר על הכשרה ארוכה ויקרה

באופן כללי: אתה צריך לבחור את הנישה הספציפית שבה אתה רוצה לעסוק, ליצור קשר עם האקדמיה בה אתה רוצה לבצע את ההכשרה, לעמוד בקריטריוני הקבלה לקורס, לעבור את הקורס בהצלחה (בד"כ מס' חודשים) ולהתחיל לחפש עבודה (ויש המון הצעות).

מקומות העבודה- מגוונים מאד, לרבות עבודה באסדות לקידוח נפט, בניית גשרים, הקמת תעלות תת-מימיות, בניית מצפים תת-ימיים, פריסת צינורות תת-ימיים, בדיקת אוניות, עבודות ריתוך שונות, הפעלת רובוטים ועוד שאר מרעין בישין, כיד הדמיון הטובה.
את רמת מחירי הקורס תוכל לקבל מאתרי האקדמיה השונים.
מאחר ומדובר (לעיתים) בעבודות הקשורות קשר ישיר לחיים ולבריאות- המשכורות בהתאם... (גבוהות מאד).

סיכום שלי- אין
... לשיקולך
שיהיה

למעלה