עבודות פרילנס

mispi

New member
עבודות פרילנס

בכוונתי להתפטר מעבודתי כשכירה, ולעסוק מדי פעם בעבודות פרלינס (כתיבת מצגות עסקיות). להערכתי, לפחות בהתחלה, מדובר בהכנסה לא קבועה ולא גבוהה במיוחד. אני יודעת שחברות שאעבוד איתן ירצו חשבונית. מה אני צריכה לעשות כדי שאוכל להוציא חשבוניות. האם אני מוכרחה לפתוח תיק במס הכנסה ומע"מ או שעד סכום מסויים לא צריך? תודה!

לא

יש פתרונות חלופיים להתקשר עם חברה שתוציא חשבוניות עבורך בתמורה לעמלה. אבל שווה לשקול אם לא כדאי לפתוח תיקים. בדרך כלל זה שווה את הבלגן הנוסף. בשביל להמליץ צריך לדעת יותר על תחזית ההכנסות שלך

דוד בכר

New member
חייבים לפתוח תיק

את חייבת לפתוח תיקים ב-3 הרשויות(מס הכנסה,מע"מ וביטוח לאומי). אין קשר לגובה ההכנסות. יש לבדוק לפי העיסוק הספציפי שלך ומחזור ההכנסות אם את יכולה להיות עוסק פטור או מורשה(עד מחזור של 64,002 שח בשנה ניתן להיות עוסק פטור).לדוגמה אם את נחשבת יועצת לארגון אז את חייבת להיות עוסקת מורשה.(יש בתקנות רשימה של בעלי מקצוע שחייבים להיות מורשים).לגבי ביטוח לאומי תלוי בגובה ההכנסות ובשעות שאת משקיעה בעסק. עדיף לפני פתיחת התיקים להתיעץ עם בעל מקצוע(רו"ח/יועץ מס). שיהיה לך בהצלחה. _________________________________ [email protected]

עצמאית

ראשית את חייבת לפתוח תיקים ברשויות המס. מע"מ- לפתוח תיק עוסק פטור- לא מחויב בתשלום מע"מ עסראות ולא מקזז מע,מ תשומות (עד מחזור שנתי של 64,000 ש"ח). עוסק מורשה- משלם מע"מ עסקאות ומקזז מע"מ תשומות. מס הכנסה- לפתוח תיק עצמאי. ביטוח לאומי - פתיחת תיק כעצמאית. מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע רואה חשבון/יועץ מס לפני התהליך. בהצלחה

joselin 1

New member
מה הקטע?

גם דוד בכר וגם מזרחי את טל רשמו את אותה התשובה. ואני שואלת - מה הקטע? בכדי שיראו כמה אתם טובים וישכרו את שרותיכם? או כדי שכולכם תוכלו לשלוח הודעה לפרטי כמו ששלחתם לי כמה אתם טובים וכמה אתם עוזרים. ראיתי כמה אתם מוכנים לעזור כמו הרואה חשבון הלא יוצלח ששלח לי כאן הודעה פרטית כמה הוא טוב ואני שילמתי לו כלכך הרבה כסף והוא לא עושה כלום.

mstern

New member
הערה

באינטרנט כל אחד יכול לכתוב ולשלוח מסרים, החוכמה היא לדעת לסנן. עניינית, אני מציע לשואלת להקשיב לעצות בפורום ואח"כ להתייעץ עם רו"ח מקצועי, אם יש לך משהו נגד העונים כאן, זכותך. במאמר מוסגר, אני מתנגד לכל החתימות הללו (שכוללות את כל הפרטים), אבל תפוז מאשרים. כמו כן, לדעתי (למרות שזה רק שירות נלווה), זה נוגד את כללי האתיקה וחוק רו"ח, אבל ללשכה אין כח להתעסק עם זה.

למעלה