עבודות גינון בבית

spikes1

New member
עבודות גינון בבית

אני לא בטוח שזה קשור לפורום הזה
לפני כחודש וחצי הזמנו גנן ביחד עם הצוות שלו לעבודות בביתי שכללו הרכבת דשא סינטטי שיפוץ בגינה וכו', המחיר שסיכמנו עליו היה 16,500 ש"ח סכום ששילמתי את כולו במקום (חלק במזומן וחלק בשיקים)
בתום העבודה הגנן השאיר בכניסה לבית 2 ערמות ענקיות של אבנים (כאלו שרק מנוף יכול להרים) בשקים והבטיח כי בימים הקרובים יביא משאית שתיקח את השקים האלו,
השקים האלו גורמים לי לאי נוחות בכך שהם חוסמים את החניה והורסים את המראה החיצוני בבית,
בחודש וחצי האחרון ניסיתי אינסוף פעמים להשיג אותו והוא מצדו לרוב לא עונה לי.. וכשהוא עונה הוא אומר שהוא יעשה את זה בקרוב ומתרץ,
היום התקשרתי אליו שוב הוא ענה והודיע כי לא משתלם לו לקחת את השקים האלה מכיוון שמשאית תעלה לו 500 שקל והאבנים האלו לא שוות סכום כזה(שאני לא מבין למה זה אמור לעניין אותי כי שילמתי לו על עבודה כלשהי והוא לא סיים אותה!),
העניין הוא כזה: אחד השיקים שנתתי לו על סך 1500 ש"ח עוד לא הופקד אך אין עליו הגבלת למוטב בלבד כלומר יכול להיות שהוא העביר את השיק למישהו אחר, אני שוקל לבטל אותו ולתת לו
חדש ברגע שיקח את השקים עם האבנים (כי מבחינתו מה אכפת לו הכסף כבר אצלו)
השאלה היא כזאת: במידה והוא אכן העביר את השיק אם אני אבטל אותו המוטב יוכל לתבוע אותי על כך? או שהוא יצטרך לבוא בטענות אל הגנן?
האם יש משהו נוסף שאני יכול לעשות?

אם הצק הועבר לצד שלישי

והצד השלישי קיבל אותו בתום לב וכנגד מתן תמורה, הצד השלישי יוכל לתבוע אותך ישירות.
אני לא מציחה להבין מדוע עדיין ניתנים צ'קים שאינם למטב בלבד, במיוחד אם התמורה בעבורם טרם ניתנה כולה.

נתן קבלה?

האם הוא נתן לך קבלה על הסכומים שקיבל? כולל מע"מ? אם לא את יכולה להתקשר אליו שוב ו"להזכיר" לו שלא קיבלת עדיין חשבונית מס וקבלה על הסכום ותדאגי להקליט את השיחה. תגידי לו שבמידה ולא תקבלי חשבונית וקבלה למרות שהסכום שולם במלואו את תפני לפקיד מס הכנסה על מנת לברר מה עושים במקרה כזה. אני מבטיח לך שלמחרת השקים כבר לא יהיו שם

spikes1

New member
תודה תודה תודה

אכן לא קיבלתי קבלה אלא רק אישור בכתב שהוא קיבל את הכסף, התקשרתי והזכרת את המילה חשבונית מס בחצי אוזן והבנאדם התחייב עוד היום לאסוף את השקים

למעלה