עבודות בית ספר

כיסוף

New member
עבודות בית ספר

פעם לפני הרבה הרבה שנים, שהייתי צריכה להגיש סיכום או חיבור או עבודה שנתית. הייתי ניגשת לספרייה הציבורית "לאסוף חומר" לצלם עם המכונות הענתיקות. משתמשת באננציקלופדיות שהיו ברשותי בבית קוראת את החומר ומזה מסכמת, ממלאת יבמה של טיוטות בכתב יד (כתב חרטומים
, או כתב רופאים, אבל באמת השתדלתי
) מאיירת עם טושים ומארקים זוהרים ומגישה את היצירת מופת שלי למורה ביראת כבוד
לא כמו היום היחס למורים. היום הכל נגיש באינטרנט, פורומים של סיכומי עבודות, לינקים ותמונות. העתק ~> הדבק~>הוספת תמונה~>עריכה~>הדפסה ונגמר סיפור, הכל חפוז, מהיר וקליל. אני בספק אם קוראים מה שמעתיקים
. יש לי בת דודה שכל מה שקשור לעבודות זאת אני
, תחפשי לי תנסחי לי תקצרי לי תמצאי לי תמונות מתאימות. וממש ברגע לתיק תק היא באה לבצע את המוטל עליה מבחינת בית הספר. מצד אחד אני ממש לא בעד השיטה הזאת, אני בעד זה שיתאמצו יקראו ושמשהו יכנס לקודקוד. ומצד שני באים 24 שעות לפני והנערונת (12) צריכה למחר את העבודה אז להגיד לה גיברת עד כאן? המצחיק והאירוני כאן שאני שואלת אותה:"נו... כמה קיבלתי? איזה ציון?"
מה דעתכם? החיפוש ואיסוף חומר סיכום של פעם? או הדרך הקלה דרך האינטרנט?

s h i r k u s h

New member
הדרך המהירה היא הדרך הקלה...

אבל לפעמים באמת זה קצת מציק כי בכלל לא יודעים על מה העבודה, כי לא טורחים לקרוא כשעושים "העתק-הדבק"... אני זוכרת שכשעשיתי עבודת גמר בפסיכולוגיה בתיכון עבדתי גם עם האינטרנט, גם ספרים וכו' ולא רק באינטרנט, כי יש דברים שבאינטרנט לא כתוב ובספרים כן (מחקרים מסויימים וכו').

קא זו או

New member
תמיד תמיד תלמידים נופלים

על קריאה לא נכונה של המשימות ו/או על מורה מטומטם/ת שנותן את אותן משימות מאה שנים ו/או לא ממש טורח לקרוא את העבודות. בזבוז של זמן רק בחינות בתיכון. כך אני גורס.

xslf

New member
ולא העתיקו לפני האינטרנט?

העתיקו. פשוט עכשיו ההעתקה קלה יותר, והמורים כנראה דורשים פחות. וזכורה לי עד היום מורה שהורידה לי ציון בעבודה בגלל ש"הניסוח טוב מידי" ולכן הייתה משוכנעת שהחלק מועתק ישירות מספר, ולא האמינה לי שזה היה ניסוח שלי בהתבסס על *כמה* מקורות (וזה אכן היה ניסוח שלי). מצד שני, היא הייתה אחת מהמורות שהטילו עלינו את המטלה הבלתי אפשרית "סכמי בהרחבה", שתמיד שנאתי. אין לי בעייה לסכם,ואין לי בעייה להרחיב, אבל אלו שני דברים הפוכים, ודי בלתי אפשרי לעשות את שניהם באותה מטלה. יכולת הסיכום נעשתה דווקא חשובה יותר בעידן האינטרנט, אבל אני בספק כמה היא מנוצלת כשיש יותר מידי מורים שעדיין שבויים באוקסימורון של "סכמו בהרחבה".

כיסוף

New member
כן

היו כאלה שהעתיקו, נו כמובן. אבל היום לא צריך את התלמיד שמעתיקים ממנו שעה לפני השיעור
. צריך כמה מצרכים כמו: מחשב מקלדת עכבר מדפסת ניר A4 והכל מתבשל על אש קטנה
לעשות כמה חורים עם מחורר או מהדק לשים בקלסרון חד פעמי או ניילון ובתקווה שאולי גם המורה קוראת שתי שורות וחצי ולא מכורה לאיזה טלנובלה בערוץ 3
.

קא זו או

New member
הענין הוא כיסוף שהמעתיק לא לומד

וכאן נעוצה הבעיה, לא בכך ש"סידרת" את המורה. ומביך אותי שתלמידים לא ממש מבינים את הענין הזה, ולכן כתבתי שהתלמידים הם היחידים שנדפקים מהסידור ה"נוח" הזה.

ApA1800

New member
"נדפקים"

אני יכול להגיד לך שלמרות שלא העתקתי, ודוקא את העבודות תמיד הייתי עושה לבד, כמו שצריך, מהספר, אני ממש לא זוכר כלום. מה ההבדל הגדול בין לעשות קופי פייסט מ'סקול סאקס' לבין לסכם מהספרים על נושא שלא מעניין אותי בגרוש? אם המטרה היא ללמוד לעבוד (להכין עבודות) שיתנו לבחור את הנושא. אני יכול להגיד לך שעבודות רציניות, שאמרו תבחרו נושא שאתם אוהבים (כמובן במקצוע הנלמד) - אני זוכר מצוין את החומר שהן עסקו בו. אבל סיכום על איזה נושא שלא מעניין אותי, כשכל שיעור נותנים עוד ועוד סיכומים? למי יש כוח, למי אכפת מזה, ואף אחד לא יזכור את זה, בין אם הוא הכין לבד או העתיק. ברור שהמורה לא נדפקת אם העתקת, ולא סידרת אף אחד. אנשים לא מעתיקים בשביל "לסדר" את המורה. אנשים מעתיקים בשביל "לסדר" את הציון. אם לא היו ציוני הגשה, מי שהיה רוצה באמת ללמוד היה לומד, ומי שלא היה רוצה לא היה לומד. אני מבטיח לך שאנשים לא היו מעתיקים סתם. אז אולי הבעיה נעוצה בשיטת הלימוד בכלל? בכל מקרה, בתיכון לא קיבלתי כמעט עבודות, אבל מהמעט שקיבלתי, אני יכול להבטיח לך שהרבה יותר חשוב לי לגמור את השיעורים במתמ' שלוקחים כמה שעות טובות, מאשר לסכם על נושא שאני לא מתכוון להרחיב בכלל.

קא זו או

New member
זה ענין אחר לגמרי

אתה מסיט את הדיון לסוגיה של "מתן עבודות" כן/לא אני התיחסתי לסוגית "לומדים כן/לא" מהעתקות. אין בינינו ויכוח בנוגע לעבודות, וכבר כתבתי למעלה בהודעה הראשונה - בתיכון רק בחינות.

ApA1800

New member
אני טוען שבכל מקרה לא לומדים

ולא בהכרח רק אם מעתיקים, ככה שאין יותר מדי תוצאות לוואי מהעתקת עבודות, חוץ מהעובדה שלא תדע להכין עבודה כשבאמת תצטרך (תופעות לואי לנושא הספציפי הנלמד למשל).

קא זו או

New member
זו כבר בכלל סוגיה אחרת לגמרי

אין דבר כזה "לא לומדים", כי אחד ממאפייננו כבני אדם הוא למידה בלתי פוסקת. אבל סתם אני מתנשא עכשיו. בקיצור יש לי תחושה שאנחנו די מסכימים.

ailag

New member
הפרדת רשויות../images/Emo3.gif

זה שהנושא לא מעניין לא אומר שאתה לא צריך ללמוד איך לכתוב עבודה. את העניין הראשון לא תפתור ע"י הערות על העתקות אלא ע"י פניה למשרד החינוך בקשר לתכנים הנלמדים (רק תקווה שלא יצחקו עליך בפרצוף)

ApA1800

New member
עם כל הכבוד, רמת העבודות שדורשים

לא תתרום ללימוד כתיבת עבודה. וכיום, הדבר האחרון שאכפת לי זה מה שלומדים בבי"ס

ailag

New member
לא להעתקה

באים 24 שעות לפני? היו צריכים לחשוב קודם. מה אם הילדה היתה באה למורה 5 דקות לפני ואומרת "מצטערת, אבל אני לא יכולה לעשות את העבודה הזאת ב-5 דקות"? -- המורה היה/תה אומר/ת: היית צריכה לחשוב על זה קודם, ולהתחיל לעבוד בזמן. עבודה בבי"ס זה לא רק פירוט מספר הנוצות בכנף נחליאלי, היא גם מלמדת איך ללמוד ואיך להיות מסודרים ומאורגנים. הילדה עצלנית? הילדה תכשל, ושבפעם הבאה תתחיל ללמוד בזמן. הרי נכשל הוא בדיוק הציון ההוגן למי שלא עשה כלום, ונתינת ציון אחר רק תעודד אותה לא לעשות. (אלא אם כן המטרה הסופית היא הציון ואז יש לי עוד נאום ארוך וכועס שמחכה לצאת) ו ... זה בכלל לא קשור למשפט האחרון בהודעה שלך. בעוד שכל ההודעה מדברת על עבודה אמיתית מול רמאות, במשפט האחרון את מתייחסת לקלות של הרמאות דרך האינטרנט. לדעתי זה צריך להיות עוד יותר טאבו מסתם העתקה. כמו שפעם העתקנו קלטות מאחרים ועכשיו מעתיקים MP3ים. כביכול זה אותו הדבר, אבל כמות הMP3ים שנגנבים גדולה פי כמה וכמה ממספר השירים שהעתיקו בקלטות. כך גם בשיעורים. אם פעם היינו נעזרים קצת בדברים חיצוניים לשיעורים (אני לא!), והעתקת עבודה שלמה היתה עניין די קשה, היום אין שום מוטיבציה לעשות עבודה כשאפשר להעתיק. לכן לדעתי אין מקום אפילו להעלות את האפשרות של רמאות דרך האינטרנט, כי מה שבאופליין הוא רמאות קטנה, באינטרנט הופך לרמאות בקנה מידה עצום. כבר היום הילדים לא קוראים, לא חושבים .. heck, יש כאלו שמנדנדים לי להסביר להם את החתימה שלי (ואת הקודמת עם ה +1 ) גם אחרי שאמרתי ש >1 הוא המפתח ואני יודעת שהם יכולים לפצח אותו.. מה גם שהמשפט המוחבא לא כזה מעניין, מה שמעניין הוא הגילוי. דוגמה נוספת היא ה crimson room, mystery of time and space והשאר. אלו קווסטים בפלאש. בפורום שאלה קטנה ושאר פורומים היו שרשורי ענק עם שאלות של "איך אני פותח את הדלת?" "יש מימינך מפתח" "אה אוקיי". מה זאת אומרת איך אתה פותח את הדלת? חפש שלוש דקות בחדר ומצא פתרון! כמו שאנחנו ביומו של הטנטקל וסם&מקס היינו יושבים יום שלם ומנסים "הכל על הכל". זה נורא מעצבן אותי. (שמים לב?) -- אנשים כבר לא חושבים. אגב, שמעתי על מרצים שכשהם מקבלים עבודות, הם מריצים עליהן חיפוש בגוגל כדי לראות אם הן מועתקות. אצלנו, לפני שנה וחצי בפתיחת סמסטר שני של מעבדה א', האחראית נתנה נאום, ואמרה שהיא מבינה שאנחנו נעזרים בדו"חות אונליין, אבל לא להעתיק. ואם כבר מעתיקים, לפחות לקרוא את הדו"ח שמגישים -- כי אנשים הגישו דו"חות עם חלקים בניסוי שבכלל לא עשינו..

קא זו או

New member
רק מרצים? גם מורים בתיכון

אני גמרתי לתת עבודות לתלמידים - משעמם אותי לקרוא 100 עבודות כמעט זהות וסביבן התירוץ המבחיל: עשינו ביחד ת'עבודה, אח"כ נמאס לי לבחון אותם בעל-פה [כמו הם מגינים על "התזה"] ולבסוף נמאס לי מההורים שחושבים שהכל מותר. רק בחינות בתיכון

למעלה